מערכת COL | יום ד' סיון ה׳תשע״ו 10.06.2016

טלי מיימון מגישה: קורס מהיר וחזותי לעיצוב עוגה

לכבוד חג השבועות אנו מארחים במדור את טלי מיימון, מומחית לעיצוב וזילוף עוגות, ומנחה סדנאות אפייה ● בפנים - הוראות פשוטות ומפורטות להכנת עוגת גבינה, ובשלב הבא, צעד-אחר-צעד, איך לעצב את העוגה שכולם ידברו עליה, בדיוק כמו בתמונת השער, בליווי תמונות מרהיבות ● מיוחד למגזין שבועות  עיצוב עוגות
טלי מיימון מגישה: קורס מהיר וחזותי לעיצוב עוגה



לכבוד חג השבועות אנו מארחים במדור את טלי מימון, מומחית לעיצוב וזילוף עוגות.

טלי אומרת בכל סדנה שהיא מעבירה כי אמנות העיצוב הזו נרכשת ועם מעט סבלנות והרבה הנאה- וכל אחת יכולה לעצב את העוגה המושלמת.

בפנים- הוראות פשוטות ומפורטות להכנת עוגת גבינה, ובשלב הבא, צעד-אחר-צעד, איך לעצב את העוגה שכולם ידברו עליה.

העוגה הבסיסית -

לפני שנפרט את תהליך הקישוט, יצירת והעמדת דמות על העוגה, נציין כי ניתן לבצע את העיקרון המוסבר כאן על כל עוגה שתרצו (שוקולד, טורט פשוטה וכו'), לכבוד החג בחרנו בעוגת גבינה. תוכלו לאפות את עוגת הגבינה הפשוטה המועדפת עליכם או על פי המתכון האופציונלי הבא:

המצרכים-

4 ביצים

כוס סוכר

625 גרם גבינה לבנה

4 כפות קורנפלור

חצי שקית אינסטנט פודינג וניל

שמנת חמוצה


אופן הכנה:


1. מקציפים את החלבונים והסוכר עד לקבלת קצף עמיד.
2. בקערה נפרדת מערבבים את החלמונים עם הגבינה והשמנת לתערובת חלקה. מוסיפים את הקורנפלור אינסטנט פודינג, מערבבים בעזרת מטרפה שלא יהיו גושים ומקפלים לבפנים את הקצף הלבן.
3. משמנים תבנית עגולה\ מלבנית ומכניסים לתנור שחומם מראש. יש להסתכל על מרקם העוגה וצבע העוגה ולהחליט מתי היא מוכנה על פי אופיו של התנור.
4. בסיום אין להוציא את עוגת הגבינה האפויה אלא רק לכבות את התנור במשך שעה על מנת שנפח העוגה לא יירד.

אוקי, יש לנו עוגה וכעת לאמנות העיצוב והזילוף עם דמות. הדמות המוצעת כאן היא המלצה בלבד, תבחרו אתן את הדמות המועדפת עליכם.

ובכן, מתחילים:
(שימו לב לתמונות הממוספרות למטה)

1. נצלם את הדמות הרצויה ונכניס לניילונית

2. נמיס חצי קוביית צימקאו חום בתוך כלי עם מים רותחים

3. נגזור עם מספריים חור קטן את שקית הזילוף ונעבור על כל קווי המתאר והשטחים הכהים

4. נכניס טבעות צימקאו לבן לשקית זילוף עם צבעי מאכל המתאימים לצביעת שוקולד

5. נמיס צימקאו לבן עם צבעי מאכל מתאימים לשוקולד בתוך כלי עם מים רותחים

6.

7.

8. כעת נעבור על כל האלמנטים הצבעוניים של הדמות ונמלא אותם בצבע המתאים, נתחיל מהפרטים הקטנים כמו עיניים וכדומה

9. על מנת להעמיד את הדמות על העוגה, ראשית נניח מקלות סוכריה או מקלות שיפודים מעל הדמות שיצרנו

10. נוסיף צמקאו מומס מעל המקלות בכדי להדביק אותן לדמות, נמתין מעט עד שהצמקאו המומס יתייבש, נהפוך את הדמות וננתק אותה מהניילונית

11. עכשיו הם דומים?

12. נכין קצפת

13.

14. נצבע את הקצפת בירוק

15. נכניס לשקית זילוף עם צנתר מס' 133

16. נעמיד את הדמות

17.

18. נוסיף פודינג שוקולד לצבע חום ברצפת והכניס לשקית זילוף מס' 48 וניצור גדר מסביב לעוגה

19. עם צנתר כוכב מס' 18 נקשט בכוכבים

20. טה דה דה דם ! מוכן להגשה...

*

מעוניינות להצטרף לסדנא הבאה עם טלי מיימון?

0524181818

m.facebook.com/yami2tali



הוסף תגובה
0 תגובות
נצפה באתר
עוד באתר
 
העלאת תמונה
x
גרור תמונה לכאן
או
העלה תמונה
ביטול
תייג
טוען תמונות...
שגיאה!
    אישור
    מעלה תמונות...
    התמונות הועלו בהצלחה
    ויפורסמו לאחר אישורן
    התמונות תויגו בהצלחה
    ויוצגו במערכת התמונות
    המשך
    מתוך
    x
    תודה שנרשמת!
    מבטיחים לשלוח רק את הדברים הכי מעניינים :)
    x
    עדכון הנתונים נשמר בהצלחה!
    מבטיחים לשלוח רק את הדברים הכי מעניינים :)
    x
    קיבלנו את בקשתך, לא נשלח יותר הודעות...
    באפשרותך תמיד להתחבר חזרה ולהינות מהעדכונים המעניינים ביותר.