מערכת COL
|
יום כ"ה אייר ה׳תשע״ו
02.06.2016
משהו מרענן: גלידת סורבה-מלון ביתית משובחת ● מתכון לשבת
עדיין אנו לא בעיצומו של קיץ, אך החמה קופחת במלוא עוזה. החום מורגש, הלחות גם היא עושה את צעדיה למחוזותינו ● בדיוק בשביל זה הבאנו לכם מתכון מרענן, קר ומצנן במיוחד ● בפנים- מתכון לגלידת סורבה-מלון ביתית ומשובחת מתכון לגלידה משובחת
מתכון לגלידת סורבה-מלון
מצרכים:
400 גר' מלון נקי מגרעינים
¾ כוס סוכר
מיץ מ-½ לימון
½ כוס מים
2 חלבונים
אופן ההכנה:
- לחתוך את המלון לקוביות, להוסיף סוכר, מים ולימון ולהכניס למעבד מזון או לרסק בעזרת בלנדר מקל.
- להקציף את החלבונים לקצף יציב, להוסיף את תערובת הפרי ולערבב יחד.
- ניתן בשלב זה להכניס את התערובת למכונת גלידה, ולדאוג שתסתובב בכיוון אחד. ולמי שאין מכונה- ניתן להכניס למגש שטוח, להקפיא ל-3 שעות עד שהשוליים קופאים, להכניס שוב למעבד מזון, להחזיר למגש ולהקפיא ללילה והסורבה מוכן.
- ניתן לגוון עם כל תערובת רסק פרי ומים, אך יש לדאוג שיהיה מספיק מים. לדוגמא: לאבטיח לא צריך להוסיף מים, אבל לבננה כן, לפחות כוס. בכל פרי שהוא, צריך לייחס חשיבות לעובדת כמות הנוזלים הקיימת בו באופן טבעי.
בהצלחה!
למקרה שפספסתם
הוסף תגובה
0 תגובות