מערכת COL | יום י"א אייר ה׳תשע״ו 19.05.2016

סוף עונת התפוזים: זה הזמן לעוגת מחווה לפרי הכתום-מתוק

דמדומי עונת התפוזים כבר כאן, ולנו נותר עוד זמן להכין מהם עוגה מדהימה, המוציאה את ריח ההדרים החמצמתק שלהם - בצורה הכי טובה ● השבוע במדור, הבאנו לכם מתכון לעוגת תפוזים, בעלת טעם משובח, ופשוטה מאד להכנה ● בפנים – המתכון ואופן ההכנה  עוגת תפוזים
סוף עונת התפוזים: זה הזמן לעוגת מחווה לפרי הכתום-מתוק

מתכון לעוגת תפוזים מדהימה

מצרכים:

● 4 ביצים
● 1 כוס מיץ תפוזים
● גרידת תפוז אחד גדול
● חצי כוס שמן
● 1 כפית תמצית וניל איכותית
● 2 כוסות קמח
● 1 שקית אבקת אפיה
● כוס וחצי סוכר

לסירופ המתוק (לא חובה)
● גרידת תפוז אחד גדול
● 1 כוס סוכר
● 1 כוס מים רותחים

אופן ההכנה:

1. מקציפים במיקסר את הביצים ומוסיפים בהדרגה את הסוכר, עד שנוצרת תערובת תפוחה ובהירה מאוד.

2. מוסיפים את גרידת התפוז, מיץ התפוזים,השמן ותמצית הוניל ומערבבים עד שהחומרים נטמעים בתערובת. מנפים את הקמח אל תוך הקערה ביחד עם אבקת האפייה ומערבבים עד שהקמח נטמע בתערובת.

3. מעבירים את הבלילה לתבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ משומנת קלות או 2 תבניות אינגליש קייק ואופים כ-40-45 דקות בחום של 180 מעלות עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים. חשוב לבדוק את העוגה לקראת הסוף כי כל תנור הוא שונה.

4. מכינים את הסירופ המתוק: מביאים לרתיחה את המים יחד עם הסוכר ובינתיים בעזרת זסטר יוצרים רצועות דקיקות של קליפות תפוז. מוסיפים את קליפות התפוז אל תוך הסיר ומבשלים על אש נמוכה עד שהקליפות הופכות להיות שקופות חלקית והסירופ הופך לסמיך מאוד (כמעט כמו דבש). מכבים את האש ויוצקים על העוגה מעט מהסירופ (לא חובה, רק למי שאוהב עוגות מעט רטובות). מקשטים עם קליפות התפוז המסוכרות ומגישים.

הוסף תגובה
0 תגובות
נצפה באתר
עוד באתר
 
העלאת תמונה
x
גרור תמונה לכאן
או
העלה תמונה
ביטול
תייג
טוען תמונות...
שגיאה!
    אישור
    מעלה תמונות...
    התמונות הועלו בהצלחה
    ויפורסמו לאחר אישורן
    התמונות תויגו בהצלחה
    ויוצגו במערכת התמונות
    המשך
    מתוך
    x
    תודה שנרשמת!
    מבטיחים לשלוח רק את הדברים הכי מעניינים :)
    x
    עדכון הנתונים נשמר בהצלחה!
    מבטיחים לשלוח רק את הדברים הכי מעניינים :)
    x
    קיבלנו את בקשתך, לא נשלח יותר הודעות...
    באפשרותך תמיד להתחבר חזרה ולהינות מהעדכונים המעניינים ביותר.