









תנסו בבית: דג סלמון בשכבות של טעם ● מתכון לשבת

מאת שלומית
דג סלמון הוא בהחלט אחד הדגים האהובים ביותר על מבוגרים וילדים כאחד. הוא דג בשרני, מזין, משביע ומספיק בכדי להחזיק ארוחה כשהוא הציר המרכזי שלה.
השבוע במדור הבאנו מתכון נפלא לתיבול מעט יוצא דופן- דג סלמון בשכבות של טעם המעניקות עונג אינסופי לדג הוורוד והמשובח הזה.
דג סלומון שכבות
המרכיבים:
● נתח סלומון שלם
● לימון
● מיונז
● שמיר
● שום
● עגבניות חתוכות לעיגולים דקים
● קישואי זוקיני חתוכים לעיגולים דקים
● פירורי לחם \ טמפורה קריספית
אופן ההכנה:
לאחר שעת השריה של הסלמון בלימון ומעט מלח גס:
1. הכיני בקערה נפרדת מטבל מיונז עם חופן שמיר קצוץ, לימון, מעט מלח ושום בהתאם לטעם.
2. הברישי את הסלמון במטבל המיונז - שמיר בשכבה עבה
3. הניחי את עיגולי העגבניות והזוקיני כשחמט על שכבת המטבל.
4. הברישי גם את שחמט העגבניות-זוקיני בשכבה נדיבה של המטבל.
5. פזרי פירורי לחם על שכבת המטבל כך ששכבת הפירורים תכסה הרמטית את הדג כולו.
6. הכניסי לתנור לאפיה של כ-15\20 דקות לכל היותר.
לבריאות!
