מערכת COL
|
יום כ"ד ניסן ה׳תשע״ו
02.05.2016
הארכיון של אלי ויזל שלא נחשף: המכתבים של הרבי
חתן פרס נובל, ניצול השואה אלי ויזל, הפקיד את ארכיונו המכיל כמליון מסמכים באוניברסיטת בוסטון ● חומר נוסף ורב ערך, אותו לא חשף אלי ויזל לציבור: מכתביו האישיים עם הרבי ● לסיפור המלא ארכיון אלי ויזל ומכתבי הרבי
כתב COL
חתן פרס נובל, ניצול השואה הסופר היהודי המפורסם אלי ויזל, הפקיד את ארכיונו המכיל כמליון מסמכים באוניברסיטת בוסטון. החומר אוחסן באמצעות 330 מכלי איחסון.
הארכיון מכיל רבים מכתבי היד שלו, ביניהם הגרסאות המוקדמות של מאמריו, טיוטות ופרקים שלמים מתוך ספרים שלא פורסמו, אומר ההיסטוריון ד"ר יואל רפל שמנהל את הארכיון במשך 7 השנים האחרונות.
"לא כל המסמכים של ויזל זמינים לציבור", נכתב במאמר ב'הארץ' על הארכיון של ויזל.
"יש חומר נוסף שהוא לא רוצה לחלוק עם העולם. ביניהם ההתכתבות שלו עם אינטלקטואלים ומנהיגים רבים, כמו לדוגמא: מכתביו עם הרבי מליובאוויטש," דיווח העיתון.
ויזל, יליד רומניה, נהנה אכן ממערכת קשרים מרתקת ומגוונת עם הרבי לאורך השנים, שלא נחשפה באופן מלא.
"אני לא מכיר אף אחד שעזב את הרבי, לאחר 'יחידות', מבלי להיות מושפע עמוקות," אמר ויזל בערב שנערך בקונגרס האמריקני בוושינגטון לרגל יום הולדתו ה -90 של הרבי.
באותו נאום בשנת תשנ"ב, ויזל הוסיף: "התמזל מזלו של חלק מעימנו ושמענו משיעוריו; הצטרפנו אליו בלמידה, וראינו אותו בשירה עם תלמידיו, אנו עדים להישגיו הכבירים..."
והוא סיכם את דבריו באומרו, "אני מרגיש, עם תחושה עמוקה של דבקות, חיבה והערצה, שעלינו להרים כוסית לומר 'לחיים' כדי שהרבי של הדור הזה שכבר השפיע עלינו, ימשיך להשפיע ברכה לכל ישראל והעולם. "
למרות שויזל לא חשף את מכתבי הרבי שברשותו באופן אישי, מכתב אחד שהרבי כתב לו הודפס בסדרת הספרים 'אגרות קודש', בהוצאת הוצאת ספרים קה"ת (כרך כ"ג, עמודים 369-375).
במכתב המצו"ב, שנכתב ביידיש ב –כ"ד ניסן תשכ"ה (1965), הרבי מעודד בחום את ויזל לשקם את חייו למרות הזוועות שחווה במחנות הריכוז הנאציים במלחמת העולם השנייה.
הוסף תגובה
0 תגובות