מערכת COL | יום ז' ניסן ה׳תשע״ו 15.04.2016

חשבתם פעם לשנות הרגלים? קבלו מתכון לחמין פרסי עם אורז

תגיות: אם הדרך
שבוע לפני שאנו נכנסים לימים הרצופים במתכונים פסחיים למופת, הבאנו לכם מתכון נפלא לחמין פרסי אותנטי עם אורז, עדשים והפתעות מעניינות ● הצ'ולנט מעולם לא היה טעים עד כדי כך ● תנסו את זה בבית. בפנים: המתכון המלא  מתכון לחמין פרסי
חשבתם פעם לשנות הרגלים? קבלו מתכון לחמין פרסי עם אורז

מאת שלומית

חמין פרסי מעולה עם אורז ועדשים:

מצרכים:
● 1 ק''ג גרון \ צוואר הודו- גרונות הודו חתוכים
● 1 בצל - קצוץ דק
● 2\1 כוס שעועית אדומה
● 2\1 כוס עדשים 
● 4\3 כוס אורז פרסי
● 2 לפת – חתוכות לקוביות
● 2\1 כוס חיטה \ גריסים
● כף שטוחה - אבקת מרק עוף
● כפית שטוחה- פלפל שחור
● כפית שטוחה חוואג' למרק
● 1\2 כפית כמון
● 2\1 כפית פפריקה חריפה
● קורט מלח (בהתאם לטעם)
 
אופן ההכנה
●  משרים את השעועית לילה שלם.
● מניחים בסיר את השעועית וגרונות ההודו, ומכסים במים עד גובה הגרונות.
● מבשלים במשך חצי שעה, מדי פעם מורידים את הקצף שנוצר מעל.
● מוסיפים לסיר בזה אחר זה את הבצל, האורז, החיטה, העדשים (ירוקות או חומות), הלפת הקצוץ והתבלינים, ומערבבים.
● ממשיכים בבישול כ-20-30 דקות נוספות עד שרוב המים נספגים.
● מניחים את הסיר על הפלטה לילה שלם.
● בשעת הבישול- אם התערובת סמיכה מדי מוסיפים מים לפי הצורך.

• הצעות:
● ניתן להוסיף ביצים קשות לתבשיל
● לקבלת תבשיל חום אפשר להוסיף שקיק תה, או כפית קפה שחור, או 3 תמרים שלמים.

הוסף תגובה
0 תגובות
נצפה באתר
עוד באתר
 
העלאת תמונה
x
גרור תמונה לכאן
או
העלה תמונה
ביטול
תייג
טוען תמונות...
שגיאה!
    אישור
    מעלה תמונות...
    התמונות הועלו בהצלחה
    ויפורסמו לאחר אישורן
    התמונות תויגו בהצלחה
    ויוצגו במערכת התמונות
    המשך
    מתוך
    x
    תודה שנרשמת!
    מבטיחים לשלוח רק את הדברים הכי מעניינים :)
    x
    עדכון הנתונים נשמר בהצלחה!
    מבטיחים לשלוח רק את הדברים הכי מעניינים :)
    x
    קיבלנו את בקשתך, לא נשלח יותר הודעות...
    באפשרותך תמיד להתחבר חזרה ולהינות מהעדכונים המעניינים ביותר.