חשבתם פעם לשנות הרגלים? קבלו מתכון לחמין פרסי עם אורז
מאת שלומית
חמין פרסי מעולה עם אורז ועדשים:
מצרכים:
● 1 ק''ג גרון \ צוואר הודו- גרונות הודו חתוכים
● 1 בצל - קצוץ דק
● 2\1 כוס שעועית אדומה
● 2\1 כוס עדשים
● 4\3 כוס אורז פרסי
● 2 לפת – חתוכות לקוביות
● 2\1 כוס חיטה \ גריסים
● כף שטוחה - אבקת מרק עוף
● כפית שטוחה- פלפל שחור
● כפית שטוחה חוואג' למרק
● 1\2 כפית כמון
● 2\1 כפית פפריקה חריפה
● קורט מלח (בהתאם לטעם)
אופן ההכנה
● משרים את השעועית לילה שלם.
● מניחים בסיר את השעועית וגרונות ההודו, ומכסים במים עד גובה הגרונות.
● מבשלים במשך חצי שעה, מדי פעם מורידים את הקצף שנוצר מעל.
● מוסיפים לסיר בזה אחר זה את הבצל, האורז, החיטה, העדשים (ירוקות או חומות), הלפת הקצוץ והתבלינים, ומערבבים.
● ממשיכים בבישול כ-20-30 דקות נוספות עד שרוב המים נספגים.
● מניחים את הסיר על הפלטה לילה שלם.
● בשעת הבישול- אם התערובת סמיכה מדי מוסיפים מים לפי הצורך.
• הצעות:
● ניתן להוסיף ביצים קשות לתבשיל
● לקבלת תבשיל חום אפשר להוסיף שקיק תה, או כפית קפה שחור, או 3 תמרים שלמים.