תנסו את זה בבית: מתכון למלבי אותנטי איכותי
מאת שלומית
מצרכים:
● ליטר חלב
● 8 כפות (או 85 גרם) קורנפלור
● 3 כפות מי ורדים
● מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
● חצי כוס (100 גרם) סוכר
אופן הכנה –
● מערבבים כוס חלב עם קורנפלור ומי ורדים עד שהקורנפלור נמס לגמרי.
● מחממים בסיר על אש בינונית את שארית החלב עם השמנת המתוקה והסוכר עד לסף רתיחה * מוסיפים את הקורנפלור המומס לתערובת וממשיכים לערבב את התערובת כולה תוך כדי בישול כחצי דקה עד דקה, עד שמתקבל מרקם סמיך.
• קירור:
את התערובת המוכנה יוצקים לתוך כלי אחד גדול או לתוך כלים אישיים (הכמות הזאת מספיקה ל-12 חצאי כוסות). הקרם צריך להיות מכוסה בניילון נצמד, משהים אותו בחוץ עד שיגיע לטמפרטורת החדר. בשלב זה מכניסים למקרר ל-4 שעות לפחות עד להגשה.
לגביי ההגשה – יש לא מעט רעיונות מקוריים ואיכותיים:
• ניתן להוסיף למלבי סירופ פטל או תותים
• ניתן לבחור דווקא בסירופ שוקולד ואגוזים מסוכרים
• אחת התוספות הפופולאריות היא קוקוס
• ניתן גם לבחור בפסיפלורה או בפירות אחרים ולפזר מלמעלה
בכל מקרה, אם מגישים את המלבי ומעוניינים לקשט ולייחד אותו, בהחלט ניתן להוסיף כמה פרחים – ורדים יתאימו במיוחד למלבי העשיר במי ורדים.