מערכת COL | יום ל' אדר א ה׳תשע״ו 10.03.2016

הגיע הזמן לגוון: מתכון ללחם בירה

המתכון ללחם בירה עובד על עיקרון כל כך פשוט, שכבר לאחר הכנה אחת תזכרי את אותו בעל-פה ● הלחם יוצא כמו כוורת אוורירית, טעים להפליא ומספק יופי של רעיון מרכזי סביבו תרכיבי ארוחה קלה ● בפנים: המתכון המלא  מתכון ללחם בירה
הגיע הזמן לגוון: מתכון ללחם בירה
לחם בירה
מאת שלומית

מתכון ללחם בירה
החומרים:
● 1 חבילה (2 וחצי כוסות) קמח תופח
● 1 בקבוק (330 מ"ל) בירה לבנה
● 1 בצל גדול, קלוף וקצוץ
● 50 גרם חמאה
● מלח ופלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:
● מתיכים חצי מהחמאה במחבת ומזהיבים בה היטב את הבצל מסירים מהאש ומצננים.

● מערבבים היטב את הקמח, הבירה ותכולת המחבת. ממליחים, מפלפלים ולשים עד שמתקבל בצק אחיד. מניחים בצד לחצי שעה להתפחה.

● מרפדים תבנית אפייה מוארכת ("אינגליש קייק") גדולה או שתיים קטנות בנייר אפייה. מניחים את הבצק בפנים, מתיכים את שארית החמאה ומברישים בה את הבצק.

● אופים בחום בינוני כארבעים דקות עד שהלחם מזהיב היטב.

● ניתן להוסיף הפתעות בפנים ע''פ הטעם:
מכניסים לבלילה בשלב שלפני האפיה- זיתים \ עגבניות מיובשות \ צנוברים וגרעינים \ אגוזי מלך \ בזיליקום
הוסף תגובה
0 תגובות
נצפה באתר
עוד באתר
 
העלאת תמונה
x
גרור תמונה לכאן
או
העלה תמונה
ביטול
תייג
טוען תמונות...
שגיאה!
    אישור
    מעלה תמונות...
    התמונות הועלו בהצלחה
    ויפורסמו לאחר אישורן
    התמונות תויגו בהצלחה
    ויוצגו במערכת התמונות
    המשך
    מתוך
    x
    תודה שנרשמת!
    מבטיחים לשלוח רק את הדברים הכי מעניינים :)
    x
    עדכון הנתונים נשמר בהצלחה!
    מבטיחים לשלוח רק את הדברים הכי מעניינים :)
    x
    קיבלנו את בקשתך, לא נשלח יותר הודעות...
    באפשרותך תמיד להתחבר חזרה ולהינות מהעדכונים המעניינים ביותר.