מערכת COL
|
יום כ"ג אדר א ה׳תשע״ו
03.03.2016
המתכון שיבטיח לכם רוגלך מושלם
כשהבנתי שמדובר בלהיט קולינארי המתאים לכל נפש שליחה, ביקשתי רשות להוציא את הרוגלך בה"א הידיעה מהקבינט ולשאת שמו מעל גלי המדור הזה. הן הסכימו ברוחב לב על וויתור הסודיות, הסרת האיפול, הוצאה מדלתיים סגורות ועשיית "לכשיפוצו" למאפה שיקפיץ כל אירוע מרובה אורחים המתכון שיבטיח לכם רוגלך מושלם

רוגלך (צילום: אליהו לוי)
מאת שלומית
אני חברה בפורום של חברות ילדות, מתוך עשר חברות, שלוש יצאו לשליחות; רומניה, טיחואנה ושדרות הדרומית מאוד. מה שאומר - גלריות תמונות. הרבה הרבה גלריות תמונות, כשההודעות שנלוות אליהן מגוונות מאד; "כמה תמונות ממוצ''ש של השבת המדהימה שהייתה עם הסטודנטים", "כמה תמונות מההכנות לשבת", "ארגנו פה לזוג ישראלים ברית כולל כל הבישולים, עדכון מצב", "למה הפשטידה הזאת צנחה לי ככה, מושקא המתכון שהבאת מדויק?", "בר מתוקים מהערב נשים של אתמול", "היי קבלו, ניסיתי את המתכון של מושקא יצא פיצוץ"...
הגלריות מלאות בעוצמה, באווירה של קדחתנות פעילה ובניחוח של שליחות מכוונת מטרה. טוב, ובעיקר - התמונות גם מאד מאד מגרות. איכשהו, תמיד יש בהן אוכל, חם מרוב אהבה ופוטוגני מרוב השקעה.
הן מכינות ומכינות ואני מקבלת ריח וירטואלי ורעיונות למתכונים. השבוע הן התכתבו על מתכון שנחשב "אידיאלי", הן חלקו במתכון ובקווצ'ים קטנים של שיפורים עצמאיים. "הרוגלך", ה-רוגלך. הוא קל ופשוט להכנה, הבצק שלו מדהים בפריכותו והמילוי- תענוג שוקולדי מובטח.
כשהבנתי שמדובר בלהיט קולינארי המתאים לכל נפש שליחה, ביקשתי רשות להוציא את הרוגלך בה''א הידיעה מהקבינט ולשאת שמו מעל גלי המדור הזה. הן הסכימו ברוחב לב על וויתור הסודיות, הסרת האיפול, הוצאה מדלתיים סגורות ועשיית "לכשיפוצו" למאפה שיקפיץ כל אירוע וכל סוג של פעילות מרובת אורחים בשליחות ובכלל. לאחר בירור קל גיליתי את השם המקורי של המתכון שהפך לידוע במיוחד-
"הרוגלך של כרמית":
ובכן;
המצרכים לבצק:
● חצי קילו קמח
● כף שמרים יבשים
● כפית מלח - לא גדושה
● חצי כוס סוכר
● 2 שקיות סוכר וניל
● 1 ביצה
● רבע כוס שמן
● כוס ורבע מים פושרים - להוסיף עוד חצי כוס לפי הצורך.
מערבבים היטב, אפשר במיקסר בערך 10 דקות, הבצק יוצא רך ונעים, מכסים ומתפיחים בערך 40 דקות כדי להכפיל את הנפח.
אם הבצק קצת דביק – להוסיף קמח!
בזמן שהבצק תופח מתחילים להכין את הסירופ לזיגוג -
מבשלים בסיר קטן על אש קטנה כוס סוכר ו-2.5 כוסות מים, להוסיף מיץ מחצי לימון, מבשלים, שלא יהיה סמיך מדי (הלימון מונע התגבשות של הסוכר אחרי ההברשה).
את הסירופ יש למרוח על הרוגלך באותה שניה שהם יוצאים מהתנור אחרי אפיה. מוכרחים לזגג אותם כשהם חמים. לעומת זאת, הסירופ לא חייב להיות רותח.
אם הסירופ מוכן לפני שהרוגלך אפויים, אז לכבות את האש וכמה דקות לפני שהרוגלך יוצאים מהתנור, לחמם שוב את הסיר עם הסירופ שיהיה נוח לזיגוג.
המצרכים למילוי הרוגלך:
בצלחת עמוקה מעט -
● 3 כפות גדושות מאוד של קקאו משובח
● כוס סוכר מלאה חד פעמית
● כפית גדושה נס קפה
● רבע כוס שמן
● לערבב היטב. אם יש צורך אז מוסיפים עוד שמן עד שנהיית עיסה נוחה למריחה והכל אחיד.
אופן ההכנה:
לערבב היטב. אם יש צורך אז מוסיפים עוד שמן עד שנוצרת עיסה נוחה למריחה ואחידה.
עכשיו כשהכל מוכן אפשר לחזור לבצק, ולחתוך אותו ל-2 חלקים שווים. ניתן לחלק ל-3 חלקים, ולקבל עוד 20 רוגלך יותר קטנים.
מגלגלים אותם לעיגולים ולרדד מעט לעיגול בעובי של בערך סנטימטר וחצי, לא פחות !
מורחים את 2 העיגולים במילוי הקקאו שהכנו מראש, המילוי יתחלק שווה בשווה אם נמזוג כף לעיגול הימני וכף לעיגול השמאלי עד תום המילוי.
מורחים יפה יפה על כל העיגול, משאירים שוליים ריקים של חצי סנטימטר. מתחילים לאסוף את השוליים של הבצק, פשוט מצמידים את כל הקצוות עד שנוצר עיגול סגור שממולא בקקאו. לוודא שאין נזילות ולהפוך כשהתפר למטה.
על משטח מקומח מעט. עושים את אותו דבר גם לעיגול השני ומניחים להם לנוח לחצי שעה בערך. בעדינות רבה לוקחים עיגול אחד על משטח גדול! מקומח ומתחילים לרדד בעדינות עם מערוך, הכי דק שאפשר, גם אם נוזל קצת מהמילוי החוצה - זה בסדר. חשוב לרדד את זה לדקיקות מירבית.
לוקחים גלגלת פיצה וחותכים את העיגול לרבעים. אחר כך כל רבע חותכים ל-5 או 6 משולשים ארוכים וצרים. מתחילים לגלגל לרוגלך מהקצה החיצוני כלפי פנים, מניחים את הרוגלך על תבנית עם נייר אפיה כאשר השפיץ למטה שלא יברח באפיה. מניחים להתפחה חצי שעה בערך, מברישים בעדינות בביצה, אופים בחום של 200 מעלות כ- 20 דקות ומוציאים … מיד מורחים את זיגוג הסירופ סוכר מלמעלה.
לבריאות!
אני חברה בפורום של חברות ילדות, מתוך עשר חברות, שלוש יצאו לשליחות; רומניה, טיחואנה ושדרות הדרומית מאוד. מה שאומר - גלריות תמונות. הרבה הרבה גלריות תמונות, כשההודעות שנלוות אליהן מגוונות מאד; "כמה תמונות ממוצ''ש של השבת המדהימה שהייתה עם הסטודנטים", "כמה תמונות מההכנות לשבת", "ארגנו פה לזוג ישראלים ברית כולל כל הבישולים, עדכון מצב", "למה הפשטידה הזאת צנחה לי ככה, מושקא המתכון שהבאת מדויק?", "בר מתוקים מהערב נשים של אתמול", "היי קבלו, ניסיתי את המתכון של מושקא יצא פיצוץ"...
הגלריות מלאות בעוצמה, באווירה של קדחתנות פעילה ובניחוח של שליחות מכוונת מטרה. טוב, ובעיקר - התמונות גם מאד מאד מגרות. איכשהו, תמיד יש בהן אוכל, חם מרוב אהבה ופוטוגני מרוב השקעה.
הן מכינות ומכינות ואני מקבלת ריח וירטואלי ורעיונות למתכונים. השבוע הן התכתבו על מתכון שנחשב "אידיאלי", הן חלקו במתכון ובקווצ'ים קטנים של שיפורים עצמאיים. "הרוגלך", ה-רוגלך. הוא קל ופשוט להכנה, הבצק שלו מדהים בפריכותו והמילוי- תענוג שוקולדי מובטח.
כשהבנתי שמדובר בלהיט קולינארי המתאים לכל נפש שליחה, ביקשתי רשות להוציא את הרוגלך בה''א הידיעה מהקבינט ולשאת שמו מעל גלי המדור הזה. הן הסכימו ברוחב לב על וויתור הסודיות, הסרת האיפול, הוצאה מדלתיים סגורות ועשיית "לכשיפוצו" למאפה שיקפיץ כל אירוע וכל סוג של פעילות מרובת אורחים בשליחות ובכלל. לאחר בירור קל גיליתי את השם המקורי של המתכון שהפך לידוע במיוחד-
"הרוגלך של כרמית":
ובכן;
המצרכים לבצק:
● חצי קילו קמח
● כף שמרים יבשים
● כפית מלח - לא גדושה
● חצי כוס סוכר
● 2 שקיות סוכר וניל
● 1 ביצה
● רבע כוס שמן
● כוס ורבע מים פושרים - להוסיף עוד חצי כוס לפי הצורך.
מערבבים היטב, אפשר במיקסר בערך 10 דקות, הבצק יוצא רך ונעים, מכסים ומתפיחים בערך 40 דקות כדי להכפיל את הנפח.
אם הבצק קצת דביק – להוסיף קמח!
בזמן שהבצק תופח מתחילים להכין את הסירופ לזיגוג -
מבשלים בסיר קטן על אש קטנה כוס סוכר ו-2.5 כוסות מים, להוסיף מיץ מחצי לימון, מבשלים, שלא יהיה סמיך מדי (הלימון מונע התגבשות של הסוכר אחרי ההברשה).
את הסירופ יש למרוח על הרוגלך באותה שניה שהם יוצאים מהתנור אחרי אפיה. מוכרחים לזגג אותם כשהם חמים. לעומת זאת, הסירופ לא חייב להיות רותח.
אם הסירופ מוכן לפני שהרוגלך אפויים, אז לכבות את האש וכמה דקות לפני שהרוגלך יוצאים מהתנור, לחמם שוב את הסיר עם הסירופ שיהיה נוח לזיגוג.
המצרכים למילוי הרוגלך:
בצלחת עמוקה מעט -
● 3 כפות גדושות מאוד של קקאו משובח
● כוס סוכר מלאה חד פעמית
● כפית גדושה נס קפה
● רבע כוס שמן
● לערבב היטב. אם יש צורך אז מוסיפים עוד שמן עד שנהיית עיסה נוחה למריחה והכל אחיד.
אופן ההכנה:
לערבב היטב. אם יש צורך אז מוסיפים עוד שמן עד שנוצרת עיסה נוחה למריחה ואחידה.
עכשיו כשהכל מוכן אפשר לחזור לבצק, ולחתוך אותו ל-2 חלקים שווים. ניתן לחלק ל-3 חלקים, ולקבל עוד 20 רוגלך יותר קטנים.
מגלגלים אותם לעיגולים ולרדד מעט לעיגול בעובי של בערך סנטימטר וחצי, לא פחות !
מורחים את 2 העיגולים במילוי הקקאו שהכנו מראש, המילוי יתחלק שווה בשווה אם נמזוג כף לעיגול הימני וכף לעיגול השמאלי עד תום המילוי.
מורחים יפה יפה על כל העיגול, משאירים שוליים ריקים של חצי סנטימטר. מתחילים לאסוף את השוליים של הבצק, פשוט מצמידים את כל הקצוות עד שנוצר עיגול סגור שממולא בקקאו. לוודא שאין נזילות ולהפוך כשהתפר למטה.
על משטח מקומח מעט. עושים את אותו דבר גם לעיגול השני ומניחים להם לנוח לחצי שעה בערך. בעדינות רבה לוקחים עיגול אחד על משטח גדול! מקומח ומתחילים לרדד בעדינות עם מערוך, הכי דק שאפשר, גם אם נוזל קצת מהמילוי החוצה - זה בסדר. חשוב לרדד את זה לדקיקות מירבית.
לוקחים גלגלת פיצה וחותכים את העיגול לרבעים. אחר כך כל רבע חותכים ל-5 או 6 משולשים ארוכים וצרים. מתחילים לגלגל לרוגלך מהקצה החיצוני כלפי פנים, מניחים את הרוגלך על תבנית עם נייר אפיה כאשר השפיץ למטה שלא יברח באפיה. מניחים להתפחה חצי שעה בערך, מברישים בעדינות בביצה, אופים בחום של 200 מעלות כ- 20 דקות ומוציאים … מיד מורחים את זיגוג הסירופ סוכר מלמעלה.
לבריאות!

הוסף תגובה
0 תגובות