









הסוד התימני: כך תכינו ג'חנון אמיתי ● מתכון מסביב לעולם

מאת שלומית
חומרים:
● 2 כוסות מים קרים ו-1 כוס מים פושרים
● 4 כפות סוכר גדושות
● כף מלח שטוחה
● חבילת אבקת אפייה
● 1 ק"ג מלח
● 250 גרם מרגרינה מומסת ללא מלח
אופן הכנה:
שלב ראשון:
לשים את כל החומרים חוץ מהמרגרינה בעזרת מיקסר. את החומרים לשים במשך 10 דקות בערך, בהתאם להתקדמות ולאחידות המתקבלת בין החומרים השונים.
שלב שני:
ממשיכים ללוש את הבצק יחד עם החומרים במשך 10-15 דקות נוספות.
חלוקת הבצק – חשוב לחלק את הבצק בצורה מדויקת ככל האפשר לפי מספר המנות. במתכון הנ"ל החלוקה של הבצק היא ל-10 כדורים. אחרי החלוקה מעגלים כל כדור ומורחים אותו בשמן קנולה או בשמן תירס. משאירים את הכדורים למנוחה של שעה לפחות.
פתיחה – לאחר השהיית הבצק אפשר לפתוח אותו לצורה של פיתה. מסיימים לפתוח את כל הכדורים ומניחים אותם בצד למשך 15 דקות נוספות.
שימון וסגירה – זה השלב המזוהה עם הצורה המוכרת של הג'חנון. פותחים כל כדור מלמעלה בצורה דקה, משמנים את החלק הפתוח עם מרגרינה מומסת וסוגרים כל עלה מימין לשמאל ומשמאל לימין לכיוון האמצע.
מגלגלים את העלים לצורת סיגר ומניחים על סיר ג'חנון (\סיר לילה) מעל שכבה של פיתות או פרוסות לחם.
סידור בסיר – חשוב מאוד להשתמש בסיר ייעודי על מנת להכין ג'חנון.
הסידור של הג'חנון בסיר כדלקמן:
שכבת פיתות או פרוסות לחם, נייר אפייה ורק אז יחידות ג'חנון. מסדרים את כל הג'חנונים על נייר האפייה ולא שוכחים להוסיף עוד נייר במידת הצורך. את השכבה העליונה מכסים עם נייר אפייה אחרון וסוגרים את הסיר.
אפייה – ג'חנון הוא לא מאכל שניתן להאיץ בו. אפייה של ג'חנון נמשכת 12 שעות ומתבצעת בחום של 100-115 מעלות. מומלץ להשתמש בפלטת שבת כדי להשיג את האפקט האידיאלי.
• מומלץ להגיש עם רסק עגבניות טרי וביצים קשות. לאוהבי החריף: צלוחית סחוג לטבילת הג'חנון.
