מערכת COL
|
יום ב' שבט ה׳תשע״ו
12.01.2016
מתכון לתבשיל מושקע: נתחי בקר בגזר ואורז ● חגיגה במטבח
מידי שבוע נגיש מתכון מיוחד של השפית הגב' שפרה אהרונוב מכפר-חב"ד, מתוך סדרת הספרים שכתבה 'חגיגה במטבח' בהוצאת 'לדורות' ● והשבוע: מתכון לתבשיל מושקע - נתחי בקר בגזר ואורז, ואופן ההכנה מתכון לנתחי בקר בגזר ואורז● מתכון קודם: סלט כרובים עם לבבות דקל ותירס גמדי
מתכון לנתחי בקר בגזר ואורז
שפרה אהרונוב
נתחי בקר בגזר ואורז
'אושפלאו'
12-10 מנות
התהליך מעט ארוך, אבל התוצאה משתלמת בהחלט...
חומרים:
● 1 ק"ג קוביות בקר איכותי בגודל של 3x3 ס"מ (בלי שומנים)
● 3 בצלים גדולים קצוצים לקוביות
● כוס שמן
● 3 גזרים גדולים מגורדים לגפרורים במנדולינה או במגרדת עבה
● ½2 כוסות אורז מבורר, מושרה במים לפחות שעה
● 10 שיני שום קלופות
● 1 כפית פלפל שחור גרוס
● 2 כפיות גדושות מלח
אופן ההכנה:
בסיר גדול מטגנים את הבצל בשמן עד להשחמה קלה.
מוסיפים את קוביות הבשר וממשיכים לטגן תוך ערבוב תמידי עד שישנו את צבעם.
מוסיפים חצי מכמות הגזר ומטגנים יחד עוד כ-5 דקות (תוך ערבוב).
שופכים לסיר ½ כוס מים, מכסים ומרתיחים.
מבשלים על אש נמוכה ביותר במשך שעה.
על הבשר שבסיר מפזרים את יתרת הגזר, השום, המלח והפלפל.
מסננים את האורז מהמים ושופכים לתוך הסיר.
ממלאים מים עד לגובה האורז.
מגביהים את הלהבה ומבשלים עד להתאדות המים, (דקות בודדות בלבד).
מנמיכים את הלהבה ומבשלים בסיר מכוסה כחצי שעה.
פותחים את הסיר ומאווררים את האורז בעזרת מזלג.
ממשיכים לבשל עוד כ-40 דקות על אש נמוכה ביותר.
משאירים את התבשיל מכוסה בסיר עד להגשה. (ניתן לכסות במגבות כדי לשמור על החום המירבי).
● למתכון בוכרי אותנטי ניתן להוסיף בחצי הבישול מעל האורז שזיפים מיובשים, צימוקים וקינמון.
נתחי בקר בגזר ואורז
'אושפלאו'
12-10 מנות
התהליך מעט ארוך, אבל התוצאה משתלמת בהחלט...
חומרים:
● 1 ק"ג קוביות בקר איכותי בגודל של 3x3 ס"מ (בלי שומנים)
● 3 בצלים גדולים קצוצים לקוביות
● כוס שמן
● 3 גזרים גדולים מגורדים לגפרורים במנדולינה או במגרדת עבה
● ½2 כוסות אורז מבורר, מושרה במים לפחות שעה
● 10 שיני שום קלופות
● 1 כפית פלפל שחור גרוס
● 2 כפיות גדושות מלח
אופן ההכנה:
בסיר גדול מטגנים את הבצל בשמן עד להשחמה קלה.
מוסיפים את קוביות הבשר וממשיכים לטגן תוך ערבוב תמידי עד שישנו את צבעם.
מוסיפים חצי מכמות הגזר ומטגנים יחד עוד כ-5 דקות (תוך ערבוב).
שופכים לסיר ½ כוס מים, מכסים ומרתיחים.
מבשלים על אש נמוכה ביותר במשך שעה.
על הבשר שבסיר מפזרים את יתרת הגזר, השום, המלח והפלפל.
מסננים את האורז מהמים ושופכים לתוך הסיר.
ממלאים מים עד לגובה האורז.
מגביהים את הלהבה ומבשלים עד להתאדות המים, (דקות בודדות בלבד).
מנמיכים את הלהבה ומבשלים בסיר מכוסה כחצי שעה.
פותחים את הסיר ומאווררים את האורז בעזרת מזלג.
ממשיכים לבשל עוד כ-40 דקות על אש נמוכה ביותר.
משאירים את התבשיל מכוסה בסיר עד להגשה. (ניתן לכסות במגבות כדי לשמור על החום המירבי).
● למתכון בוכרי אותנטי ניתן להוסיף בחצי הבישול מעל האורז שזיפים מיובשים, צימוקים וקינמון.
למקרה שפספסתם
הוסף תגובה
0 תגובות