מערכת COL | יום י"ט טבת ה׳תשע״ו 31.12.2015

מתכון מצוין לפחזניות ביתיות

למתכון הבא אין הקשר דווקא לחום הדרוש לנו לקראת סערת החורף שבפתח, אלא לתענוג שבהכנת מאפה ביתי וטעים ● טעים כל כך שפשוט תענוג להגיש אותו לשולחן כשכולם יושבים יחד בבית ● בפנים: המתכון המלא ופרטי אופן ההכנה  פחזניות ביתיות
מתכון מצוין לפחזניות ביתיות
פחזניות ביתיות
מאת שלומית

מתכון מצוין לפחזניות:
רכיבים:
לפחזניות (בצק רבוך):

● 100 גרם חמאה (או מרגרינה בטעם חמאה. בכל מקרה לא לוותר על טעם החמאה)
● 1 כוס מים
● קורט מלח
● 1 כוס קמח תופח
● 4 ביצים

לקרם וניל:
● 1 אבקת פודינג אינסטנט בטעם וניל
● 1 שמנת מתוקה
● 2 טיפות תמצית וניל משובחת
● 1/2 כוס חלב

אופן הכנה:
פחזניות -
להכניס את החמאה, מים, מלח לסיר בינוני ולהמיס את החמאה ולתת לחמאה להתמוסס מהחום.

להוריד את הסיר מהאש ולהוסיף בבת אחת את הקמח תוך כדי בחישה נמרצת.

להחזיר לאש ולהמשיך לבחוש עד שנוצר כדור שנפרד מדפנות הסיר.

לצנן מעט את העיסה, ולהעביר אותה לקערת מיקסר בינונית.

להפעיל את המיקסר במהירות איטית תוך כדי הוספת הביצים אחת אחת. לערבל אחרי כל ביצה עד שהיא נבלעת היטב. אחרי הביצה השלישית, כדאי להגביר מעט את מהירות המערבל כי המסה נהיית כבדה.

להעביר את המסה לשק זילוף עם צנטר בינוני ומשונן.

להכין תבנית עם ניר אפיה.

ללחוץ את שק הזילוף כך שתיווצר "גבעה".

לאפות בחום של 170 מעלות בתנור מחומם מראש.

להשאיר אותם בתנור עוד כ-15 דקות בלי לפתוח את דלת התנור, על מנת שיתייבשו מעט.
לקרם:

לערבב את כל רכיבי הקרם במיקסר, עד שנוצר קרם די מוצק.

להעביר לשק זילוף עם צנטר ארוך וצר.

ל"תקוע" את הפחזנית עם הצנטר (כמו זריקה) מהצד ולמלא בקרם.

למי שאין צנטר ארוך, יכול להכין אותם בשיטה הידועה של חיתוך רוחבי ומילוי בקרם.
הוסף תגובה
0 תגובות
נצפה באתר
עוד באתר
 
העלאת תמונה
x
גרור תמונה לכאן
או
העלה תמונה
ביטול
תייג
טוען תמונות...
שגיאה!
    אישור
    מעלה תמונות...
    התמונות הועלו בהצלחה
    ויפורסמו לאחר אישורן
    התמונות תויגו בהצלחה
    ויוצגו במערכת התמונות
    המשך
    מתוך
    x
    תודה שנרשמת!
    מבטיחים לשלוח רק את הדברים הכי מעניינים :)
    x
    עדכון הנתונים נשמר בהצלחה!
    מבטיחים לשלוח רק את הדברים הכי מעניינים :)
    x
    קיבלנו את בקשתך, לא נשלח יותר הודעות...
    באפשרותך תמיד להתחבר חזרה ולהינות מהעדכונים המעניינים ביותר.