"שאלתי את הרבי: להחליף את שמי נמרוד?" ● מיוחד ל-COL
משה בן-חיים
כשניסינו לראיין את ר' נמרוד מכפר חב"ד, בנושא שמו הבלתי שגרתי, הוא הגיב מיד בהומור אופייני: "מה יש לראיין? אין עוד נמרוד בכדור הזה?..." אחרי הפצרות (זו לא מליצה...) נאות ר' נמרוד לספר את סיפורו האישי לראשונה ("תילי תילים של שמועות נפוצו על השם שלי "נמרוד דקדושה", ועוד כהנה וכהנה")
כאן הוא חושף לראשונה את סיפורו המלא, למרות שמציין שבהתוועדויות ובהזדמנויות שונות בעבר הוא סיפר חלק מהדברים:
"הסיפור עם הוראת הרבי לגבי שמי 'נמרוד', לא מהווה בשום אופן הוראה לרבים", הוא מסייג בפתח הדברים. תוך כדי הוא מביא מספר דוגמאות אותן הכיר, ובהן הרבי התייחס לכל שם לגופו של עניין ולא כהוראה כוללת. רשמנו.
"אני חושב שתשאל את הרבי על שינוי השם"
רשות הדיבור לר' נמרוד חפץ: "בשנת תשמ"א-מ"ב התחלתי להתקרב לחב"ד ברמת גן על ידי הרב מאיר ביליזינסקי ע"ה. בשנת תשמ"ה נסעתי לרבי, יחד עם הרב בליזינסקי. הוא ביקש ממני אז: 'אני חושב שכדאי שתשאל את הרבי על שינוי השם שלך'.
"באותה תקופה כבר היה לי יותר ממכתב אחד של הרבי על שאלות אישיות ומשפחתיות ששאלתי, והרבי במכתבים ענה לי בשמי, ואפילו במכתב שנוגע לאשתי הרבי כתב את שמי המלא. כך שלא ראיתי צורך לשאול. אבל היות והמשפיע שלי הרב בליז'ינסקי ביקש – החלטתי לעשות כעצתו ולשאול את הרבי".
הרב נמרוד חפץ בפעילות חנוכה עם חיילים
מוצאי שבת בראשית תשמ"ה. 770 מלא מפה לפה, אלפים הגיעו מרחבי ניו יורק ואפילו נסעו מקנדה לקבל כוס של ברכה ולהיות במעמד המיוחד. שורות שורות נעמדו בתור כדי לעבור אצל הרבי. חלוקת הכוס-של-ברכה החלה במוצאי שבת, והסתיימה לפנות בוקר! הרבי מידי פעם מניף את ידיו להגברת השירה, והאלפים נעים שרים ורוקדים בשמחה עצומה.
בתוך כל הרעש, השמחה וההתרגשות, עומד ר' נמרוד חפץ בשעה 3:00 לפנות בוקר, ומתכנן מה הוא הולך להגיד לרבי – האם לשנות את השם הפרטי שלו – נמרוד...
את התחושות מאותו מעמד, משחזר היום ר' נמרוד בהתרגשות רבה, כאילו הכל אירע הרגע: "הייתי אז בתחילת הדרך, וההתרגשות שלי היתה גדולה. לא היה לי כל כך אומץ לדבר עם הרבי, כל כך פחדתי. הייתי קצין בצנחנים, לא היה קל להפחיד אותי, אבל אצל הרבי נשימתי נעתקה ממש וארכובותי דא לדא נקשן.
"היה זה בערך בשלוש לפנות בוקר. אלפים היו שם, שירה אדירה. היו כבר שני טורים, אחד מימין ואחד משמאל, כשהרבי מחלק פעם לטור זה ופעם לטור השני.
שתי מילים בלבד
"אמרתי לרבי: 'רב'ה, אני מבקש לדעת אם להחליף את השם שלי נמרוד, או לא?'. הרבי הסיט את מבטו אלי, בהבעה שאומרת: 'מה כאן השאלה בכלל?', אבל אני, 'לא הייתי בעניינים', וחשבתי לעצמי שהרבי לא שומע את שאלתי, בגלל הרעש והשירה האדירה.
ר' נמרוד חפץ אצל הרבי במעמד "כוס של ברכה" בשנת תשמ"ה
"הרבי קרב את ראשו אלי – ממש קרוב, ושם את ידו על אוזנו ליד פי, כמנסה לשמוע שוב את מה ששאלתי. ואני חוזר שוב: 'רציתי לשאול אם להחליף את שמי?'. הרבי הרים את ראשו חזרה, ואמר שתי מילים בלבד, בלשון הקודש: 'אין צורך'".
אם מדברים על סגנון הדיבור המחוספס וה'צברי' של ר' נמרוד, הוא מפרשן את מילות הרבי בצורה מקורית: "יש אנשים שיושבים בהתוועדות ואומרים לי: 'הרבי התכווין שנמרוד זה שתמרוד ביצר הרע... ואני מפרש את זה כך: 'אין צורך', הרבי אמר לי. לא יעזור לך כלום, גם אם תשנה את השם שלך תישאר אותו גולם...". הומור עצמי, אבל אמירה מעוררת מחשבה על ענווה מיוחדת ואמיתית.
"אחרי מה שהרבי אמר לי באותו מעמד, 'הלכתי באוויר', איבדתי את השעה והזמן", ממשיך לספר ר' נמרוד על אותו ליל מוצאי שבת בראשית לפני 31 שנה. הלכתי סהרורי לרחוב מונטגומרי לבית בו התאכסן המשפיע שלי הרב בליז'ינסקי לספר לו את תשובת הרבי. התחלתי לדפוק בחוזקה על הדלת, ואז מישהו בבניין פתח את החלון: 'תגיד לי אתה יודע מה השעה עכשיו?!' וככה זה נשאר", הוא מסכם.
איך נולד השם נמרוד
ר' נמרוד נולד למשפחה עם שורשים בארץ, כמה וכמה דורות. נמרוד הושפע מאישיותה המיוחדת של אימו ז"ל שנפטרה לפני כשלוש שנים. את שמו 'נמרוד' הוא קיבל לאחר שאמו היתה גננת והשם נמרוד של אחד הילדים בגן, מצא חן בעיניה.
יש לו סיפור מעניין על אימו שהיתה עם תמימות אמיתית, והביאה קורת רוח מיוחדת לרבי. וכך הוא מספר: "אמא שלי הייתה עם תמימות מיוחדת. פעם אורגן טיול קבוצתי "מחוף לחוף" בארה"ב, וביקשתי ממנה: "מה שלא יהיה, תשתדלי להכנס לרבי". היא הגיעה למעמד חלוקת הדולרים אצל הרבי, ואמרה לרבי בתמימות: 'שלום, אני האמא של נמרוד...' הרבי הסתובב, וצחק... "
"הרבי לקח שלושה דולרים, נתן לה ואמר לה למסור דרישת שלום חמה לאלה שנשארו בארץ. כלומר, לי, ולאבי שיחי'. בנוסף, הרבי הביא לה שלושה בקבוקונים קטנטנים של יין, שזה היה משהו יוצא דופן", מספר ר' נמרוד.
לפני חג הפסח, כולם עסוקים בביעור החמץ. ר' נמרוד פנה אל אימו והזכיר לה שכדאי למכור את הבקבוקים במכירת החמץ. "אתה יכול לשתות את הבקבוק שלך, למכור אותו, ומה שאתה רוצה. את הבקבוק שלי מהרבי אני לא מוכרת לאף אחד", אמרה בפשטות.
עוד הוא מספר: "אמא שלי היתה 'מלח הארץ' ופעילת אצ"ל בתקופת קום המדינה, ושום דבר לא עשה עליה רושם. כשהיא חזרה מ'הטיול הגדול' מחוף-אל-חוף, היא סיפרה לאבא שיחי': "טיול בארה"ב, חוף-אל-חוף, כלום. אני יש לי זכות גדולה משלך, אני זכיתי לראות את הרבי ולדבר איתו". זה הדבר שהותיר בה רושם הכי גדול."
"ביום המר והנמהר ג' תמוז, שעה שלימה היא בכתה לי על הטלפון: 'זה לא יכול להיות, לא כולם שווים. לא יכול להיות...', אמרה בבכי תמרורים".
פעילות מסביב לשעון
הרב נמרוד, כמו שאנשים מספרים 'נמרוד דקדושה' עוסק במקצועו בהנהלת חשבונות, אך גם מנהל פעילות עניפה בשיעורי תורה, מבצעים של הרבי, פעילות סביב מועדי השנה, ועוד. "כל הפעילות שלי לא 'עצמאית'. הכל בתיאום מראש עם בית חב"ד המקומי, שבאיזור שלו נערכת הפעילות", הוא מדגיש.
בתמונות: הרב נמרוד חפץ ב"מבצעים" עם חיילי צה"ל
מסקרן לדעת, מה השם 'נמרוד' עושה לבן-אדם.
אין ספק שהשם שלך 'נמרוד' יוצא דופן בנוף. איך אנשים מגיבים? יש לו משמעות ביום-יום?
"אני רוצה את השם 'ינקלביץ'... ועכשיו ברצינות: "אחת הבדיחות הכי טובות שאני שומע, זה כשמזמינים אותי בערב הרצאה והמנחה קורא: "הרב נמרוד..." השם נמרוד מאוד עוזר לפתוח דלתות. הם אומרים: נמרוד – זה מ'שלנו'".
"הציבור שאני עובד איתו ומוסר בפניו שיעורים, הוא לא מהמגזר הדתי. מאריסטוקרטים, ועד למוכרי חנויות בשוק הפשפשים ביפו, וכן הלאה. ב"ה אני מוסר כ-40 שיעורים, ופועל עם כוחות הביטחון, משטרה, ומג"ב. כמו שציינתי קודם, בתיאום מלא עם בתי חב"ד בכל איזור. בחנוכה לקחתי מצא"ח כ-300 חנוכיות.
"אני 'מסתובב' ככה כ-30 שנה..."