מערכת COL
|
יום כ"א כסלו ה׳תשע״ו
03.12.2015
הסופגניה הכי טעימה. בדוק! ● מתכון מסביב לעולם
כוננות חנוכה: צ'ורוס, הגרסה הספרדית של סופגניות החנוכה. קל ופשוט להכנה, מצרכים פשוטים, אהוב על כולם, נהדר לנשנוש ליד החנוכיה ● אזהרה: טעים עד כדי התמכרות! ● בפנים: המתכון ואופן ההכנה הסופגניה הכי טעימה
צ'ורוס. תנסו את זה בבית
מאת שלומית
מצרכים למתכון:
• 2.5 כוסות מים (חצי ליטר)
• 100 גרם חמאה
• 20 גרם סוכר
• קורט מלח
• 300 גרם קמח
• 7 ביצים
אופן ההכנה:
מרתיחים בסיר בינוני את המים החמאה הסוכר והמלח.
כשהסיר רתח, מוסיפים את הקמח בבת אחת ומערבבים מהר בעזרת כף עץ עד שהקמח סופח את כל המים, עד שנוצר מעין כדור שמתנתק מדפנות הסיר. בוחשים כך 2-3 דקות ולאחר מכן מכבים את האש.
מניחים לכדור הבצק להתקרר – אפשר לשטחו על צלחת שיתקרר יותר מהר.
מחזירים את הבצק לקערה ושוברים את הביצים וטורפים אותן קלות יחד עם הבצק.
מוסיפים מהביצים לאט תוך כדי בחישה נמרצת. בתחילה ייראה הבצק לא אחיד, אך ככל שמתמידים בבחישה כך הוא יתרכך ו"יתפוס" בקלות את הביצים.
מממשיכים לבחוש עד שמוסיפים את כל הביצים ותתקבל עיסה צמיגית חלקה.
מכינים שק זילוף עם צנטר כוכב בקוטר של כ-15 מ"מ.
מחממים בסיר עמוק שמן לטיגון (קנולה או תירס עדיפים) בטמפרטורת טיגון של כ-170 מעלות צלסיוס – כדאי למדוד בעזרת מד חום המיועד לטמפרטורות גבוהות. (-לא חובה בכלל)
לטיגון הצ'ורוס:
מזליפים לתוך השמן החם פסים קצרים באורך של כ-7-8 ס"מ אחד אחר השני. תוך כדי טיגון יהיה צורך להפוך אותם (במידה שלא התהפכו לבד), ומטגנים עד שישחימו. זמן טיגון הוא כ 3-4 דקות.
• את הצ'ורוס מגישים ליד מטבל שוקולד חם (שוקולד מומס בצלוחית), או מטבל ריבת חלב- או גם וגם:)
מצרכים למתכון:
• 2.5 כוסות מים (חצי ליטר)
• 100 גרם חמאה
• 20 גרם סוכר
• קורט מלח
• 300 גרם קמח
• 7 ביצים
אופן ההכנה:
מרתיחים בסיר בינוני את המים החמאה הסוכר והמלח.
כשהסיר רתח, מוסיפים את הקמח בבת אחת ומערבבים מהר בעזרת כף עץ עד שהקמח סופח את כל המים, עד שנוצר מעין כדור שמתנתק מדפנות הסיר. בוחשים כך 2-3 דקות ולאחר מכן מכבים את האש.
מניחים לכדור הבצק להתקרר – אפשר לשטחו על צלחת שיתקרר יותר מהר.
מחזירים את הבצק לקערה ושוברים את הביצים וטורפים אותן קלות יחד עם הבצק.
מוסיפים מהביצים לאט תוך כדי בחישה נמרצת. בתחילה ייראה הבצק לא אחיד, אך ככל שמתמידים בבחישה כך הוא יתרכך ו"יתפוס" בקלות את הביצים.
מממשיכים לבחוש עד שמוסיפים את כל הביצים ותתקבל עיסה צמיגית חלקה.
מכינים שק זילוף עם צנטר כוכב בקוטר של כ-15 מ"מ.
מחממים בסיר עמוק שמן לטיגון (קנולה או תירס עדיפים) בטמפרטורת טיגון של כ-170 מעלות צלסיוס – כדאי למדוד בעזרת מד חום המיועד לטמפרטורות גבוהות. (-לא חובה בכלל)
לטיגון הצ'ורוס:
מזליפים לתוך השמן החם פסים קצרים באורך של כ-7-8 ס"מ אחד אחר השני. תוך כדי טיגון יהיה צורך להפוך אותם (במידה שלא התהפכו לבד), ומטגנים עד שישחימו. זמן טיגון הוא כ 3-4 דקות.
• את הצ'ורוס מגישים ליד מטבל שוקולד חם (שוקולד מומס בצלוחית), או מטבל ריבת חלב- או גם וגם:)
למקרה שפספסתם
הוסף תגובה
0 תגובות