מערכת COL | יום ט"ז חשוון ה׳תשע״ו 29.10.2015

מרק חורפי שישביע את כל המשפחה ● מתכון מסביב לעולם

אומרים שכל אמא יהודיה היא אמא פולניה, השאלה רק מה המרחק שלה מוורשא. קבלו מתכון פולני למרק חורפי עתיר בכל מה שטוב למערכת החיסונית שלנו לימים קרים וגשומים. הרבה מאד ירקות, גריסי פנינה וירק  מתכון למרק חורפי
מרק חורפי שישביע את כל המשפחה ● מתכון מסביב לעולם
מאת שלומית

מתכון לקרופניק פולני

החומרים:
● חופן קטן פטריות פורצ’יני מיובשות
● 1 שורש פטרוזיליה קלוף
● 1 שורש סלרי קלוף
● 2 גזרים קלופים
● 1 כף שמן זית
● 2 בצלים קצוצים דק
● 3 שיני שום קלופות וקצוצות
● 1 תפוח אדמה קלוף וחתוך לקוביות קטנות
● 1/3 כוס גריסי פנינה שטופים
● 1 סלסילה פטריות שימג’י (ללא הבסיס. או פטריות מסוג אחר)
● 1 סלסילה פטריות שמפיניון פרוסות
● 4 כוסות מים רותחים
● מלח ופלפל שחור גרוס טרי
● 1 זוקיני חתוך לקוביות קטנות
● קמצוץ אגוז מוסקט מגורר

● משרים פטריות פורצ’יני 20 דקות בכוס מים רותחים ומסננים. קוצצים ושומרים את הנוזלים.

● קוצצים שורש פטרוזיליה, סלרי וגזר במעבד מזון בפולסים קצרים.

● מחממים שמן זית בסיר, מוסיפים בצל ומאדים 2 דקות. מוסיפים את תערובת ירקות השורש הקצוצים ומאדים תוך כדי ערבוב. מוסיפים שום ומאדים 3-2 דקות נוספות.

● מוסיפים תפוחי אדמה, גריסים, פטריות טריות ואת הפטריות המיובשות ומערבבים. מוסיפים מים רותחים, את נוזל ההשריה של הפטריות ומלח ומביאים לרתיחה. מסירים קצף בעזרת כף. מוסיפים זוקיני, מכסים, מנמיכים להבה ומבשלים 30 דקות.

● מוסיפים מלח אם צריך, מתבלים באגוז מוסקט ובפלפל שחור גרוס ומסירים מהאש. מניחים מכוסה 15 דקות.

גיוונים:
• בסיום הבישול מוסיפים שמיר טרי קצוץ.
• מחליפים את תפוחי האדמה בפרחי כרובית קטנים.
הוסף תגובה
0 תגובות
נצפה באתר
עוד באתר
 
העלאת תמונה
x
גרור תמונה לכאן
או
העלה תמונה
ביטול
תייג
טוען תמונות...
שגיאה!
    אישור
    מעלה תמונות...
    התמונות הועלו בהצלחה
    ויפורסמו לאחר אישורן
    התמונות תויגו בהצלחה
    ויוצגו במערכת התמונות
    המשך
    מתוך
    x
    תודה שנרשמת!
    מבטיחים לשלוח רק את הדברים הכי מעניינים :)
    x
    עדכון הנתונים נשמר בהצלחה!
    מבטיחים לשלוח רק את הדברים הכי מעניינים :)
    x
    קיבלנו את בקשתך, לא נשלח יותר הודעות...
    באפשרותך תמיד להתחבר חזרה ולהינות מהעדכונים המעניינים ביותר.