מערכת COL
|
יום ב' חשוון ה׳תשע״ו
15.10.2015
חגיגת ירק בצלחת ● מתכון מסביב לעולם
השבוע במדור המתכונים הבאנו לכם שלושה מתכונים מצויינים לסלטים מעניינים וטעימים להפליא ● סלט זה חגיגה של ממש, גם בריא ומזין, גם יפה על השולחן וגם ממולא בטעמים ● בפנים: סלט קליפורניה עם חתיכות חזה עוף, סלט טבולה עשיר וסלט לבבות דקל חגיגת ירק בצלחת
מאת שלומית
סלט קליפורניה
מצרכים למתכון הסלט:
• חזה עוף - חתוך לרצועות.
• תרסיס שמן קנולה - לטיגון חזה העוף.
• חסה - שורש קטן, חבילת חסה חתוכה.
• כרוב אדום - רבע יחידה בינונית , חתוך.
• עגבניות שרי - 8-10 עגבניות (אפשר גם רגילות).
• מלפפון עם קליפה - 2
• פלפל אדום - יחידה בינונית
• פלפל צהוב - יחידה בינונית
• גזר - יחידה בינונית ללא קליפה, מקולף.
• אבוקדו - יחידה בינונית ללא קליפה
• בצל - יחידה בינונית בצל אדום פרוס לעיגולים דקים.
• התיבול
• שמן זית - 1/4 כוס
• מלח - לפי הטעם.
• פלפל שחור – גרוס, לפי הטעם.
• מיץ לימון - 1½ כפות. סחוט טרי.
אופן הכנת המתכון:
1. לטגן את רצועות חזה העוף בספריי השמן עד להזהבה.
2. לחתוך את כל מרכיבי הסלט בגודל הרצוי, לערבב היטב את כל המצרכים בקערה ולתבל בסמיכות להגשה.
סלט טבולה עשיר
מצרכים למתכון:
● בורגול יבש - 1/4 כוס - או חצי כוס חד פעמית.
• פטרוזיליה - צרור
• כוסברה - צרור
• עגבניה - 5 » יחידות בינוניות
• מלפפון עם קליפה - 4 » יחידות בינוניות
• בצל - 2 » יחידות בינוניות . אחד לבן ואחד סגול.
• בצל ירוק - 5 עלים.
• לימון ללא קליפה - יחידה בינונית, חתוך לקוביות.
• מיץ לימון - 2 » יחידות , סחוט טרי.
• מלח - כפית גדושה, לפי הטעם.
• פלפל שחור - כפית שטוחה, גרוס - לפי הטעם.
• שמן זית - 1/4 כוס - סה"כ
אופן הכנת המתכון:
1. להשרות את הבורגול במים רותחים למשך כ- 20 דקות לפחות (לאחר מכן לסנן את הנוזלים).
2. לחתוך את כל הירקות לקוביות קטנות (הלימון ללא הקליפה המרירה), ולקצוץ דק את הכוסברה, הפטרוזיליה והבצל הירוק.
3. להוסיף את הבורגול ולערבב.
4. לתבל במיץ לימון, מלח, פלפל שחור ושמן זית (סמוך להגשה).
5. לערבב היטב ובתיאבון
סלט לבבות דקל
מצרכים למתכון:
• פרוסות לבבות דקל - קופסת שימורים (200 גרם)
• שמן זית - 2 » כפות
• צנוברים - 3 » כפות, קלויים.
• פטרוזיליה - 1/2 צרור, קצוצה.
• שום - כפית, כתוש.
• מיץ לימון - 1/2 יחידה, סחוט טרי.
• מלח - 1/4 כפית שטוחה, לפי הטעם.
• פלפל שחור - 1/4 כפית שטוחה, לפי הטעם.
אופן הכנת המתכון:
1. לסנן את מי לבבות הדקל מקופסת השימורים.
2. לערבב בקערה את לבבות הדקל עם כל המצרכים הנוספים.
3. להניח בצד למשך כ- 10 דקות לספיגת הטעמים.
4. לערבב ולהוסיף עוד תבלינים לפי הטעם.
סלט קליפורניה
מצרכים למתכון הסלט:
• חזה עוף - חתוך לרצועות.
• תרסיס שמן קנולה - לטיגון חזה העוף.
• חסה - שורש קטן, חבילת חסה חתוכה.
• כרוב אדום - רבע יחידה בינונית , חתוך.
• עגבניות שרי - 8-10 עגבניות (אפשר גם רגילות).
• מלפפון עם קליפה - 2
• פלפל אדום - יחידה בינונית
• פלפל צהוב - יחידה בינונית
• גזר - יחידה בינונית ללא קליפה, מקולף.
• אבוקדו - יחידה בינונית ללא קליפה
• בצל - יחידה בינונית בצל אדום פרוס לעיגולים דקים.
• התיבול
• שמן זית - 1/4 כוס
• מלח - לפי הטעם.
• פלפל שחור – גרוס, לפי הטעם.
• מיץ לימון - 1½ כפות. סחוט טרי.
אופן הכנת המתכון:
1. לטגן את רצועות חזה העוף בספריי השמן עד להזהבה.
2. לחתוך את כל מרכיבי הסלט בגודל הרצוי, לערבב היטב את כל המצרכים בקערה ולתבל בסמיכות להגשה.
סלט טבולה עשיר
מצרכים למתכון:
● בורגול יבש - 1/4 כוס - או חצי כוס חד פעמית.
• פטרוזיליה - צרור
• כוסברה - צרור
• עגבניה - 5 » יחידות בינוניות
• מלפפון עם קליפה - 4 » יחידות בינוניות
• בצל - 2 » יחידות בינוניות . אחד לבן ואחד סגול.
• בצל ירוק - 5 עלים.
• לימון ללא קליפה - יחידה בינונית, חתוך לקוביות.
• מיץ לימון - 2 » יחידות , סחוט טרי.
• מלח - כפית גדושה, לפי הטעם.
• פלפל שחור - כפית שטוחה, גרוס - לפי הטעם.
• שמן זית - 1/4 כוס - סה"כ
אופן הכנת המתכון:
1. להשרות את הבורגול במים רותחים למשך כ- 20 דקות לפחות (לאחר מכן לסנן את הנוזלים).
2. לחתוך את כל הירקות לקוביות קטנות (הלימון ללא הקליפה המרירה), ולקצוץ דק את הכוסברה, הפטרוזיליה והבצל הירוק.
3. להוסיף את הבורגול ולערבב.
4. לתבל במיץ לימון, מלח, פלפל שחור ושמן זית (סמוך להגשה).
5. לערבב היטב ובתיאבון
סלט לבבות דקל
מצרכים למתכון:
• פרוסות לבבות דקל - קופסת שימורים (200 גרם)
• שמן זית - 2 » כפות
• צנוברים - 3 » כפות, קלויים.
• פטרוזיליה - 1/2 צרור, קצוצה.
• שום - כפית, כתוש.
• מיץ לימון - 1/2 יחידה, סחוט טרי.
• מלח - 1/4 כפית שטוחה, לפי הטעם.
• פלפל שחור - 1/4 כפית שטוחה, לפי הטעם.
אופן הכנת המתכון:
1. לסנן את מי לבבות הדקל מקופסת השימורים.
2. לערבב בקערה את לבבות הדקל עם כל המצרכים הנוספים.
3. להניח בצד למשך כ- 10 דקות לספיגת הטעמים.
4. לערבב ולהוסיף עוד תבלינים לפי הטעם.
למקרה שפספסתם
הוסף תגובה
0 תגובות