מערכת COL | יום כ"ו אלול ה׳תשע״ה 10.09.2015

רימון מוסיף המון ● מתכון חגיגי לראש השנה

פרי הדגל של ראש השנה הוא ללא ספק - הרימון ● קבלו לקראת החגים שלושה מתכונים מעולים עם רימונים; עוף ברימונים ואגוזי מלך, אמנון צלוי בחרדל יין ורימונים, וסלט טאבולה משובח עם רימונים וגרעיני דלעת ● בפנים: המתכונים המלאים למנה הראשונה, השניה ולתוספת עשירה של סלט מזין ● מגזין ראש השנה  למתכונים החגיגיים
רימון מוסיף המון ● מתכון חגיגי לראש השנה
עוף ברימונים ואגוזי מלך

חומרים:
6 כרעי עוף
1/4 כוס שמן קנולה

לרוטב:

2 בצלים חתוכים לשמיניות
1/2 כוס גרגרי רימונים
1 כף ג’ינג’ר קצוץ
1 כפית גרגרי כוסברה כתושים
3 כפות אגוזי מלך קלויים קלות
1/2 כוס רכז רימונים
2 כוסות ציר עוף או מים
מלח ופלפל שחור טחון טרי

להגשה:

3 כפות גרגרי רימונים
3 כפות כוסברה קצוצה
אופן ההכנה:
1. מחממים שמן בסיר רחב ומזהיבים את הכרעיים. מוציאים.
2. באותו סיר מטגנים בצל עד הזהבה. מוסיפים את יתר מרכיבי הרוטב ומביאים עד לרתיחה.
3. מחזירים את העוף לסיר עם הרוטב. מכסים חלקית ומבשלים
50-40 דקות על להבה בינונית-נמוכה. טועמים ומתקנים תיבול.
4. לפני ההגשה מפזרים עוד גרגרי רימון ועלי כוסברה טריים.


אמנון צלוי בחרדל, יין ורימונים

מצרכים:

1 כפית חרדל חלק

1 כפית רכז רימונים

1/2 כוס יין אדום

1 כף טימין טרי

מלח

2 שיני שום כתושות

4 יח' של פילה דג אמנון

2 כפות שמן זית

גרעינים מחצי רימון

פטרוזיליה קצוצה

אופן ההכנה-

1. טורפים ביחד למרינאדה: כפית חרדל חלק, קורט פלפל שחור, כפית רכז רימונים, חצי כוס יין אדום, כף תימין טרי קצוץ, קורט מלח, 2 שיני שום כתושות.
2. יוצקים את המרינאדה מעל הדגים ומורחים קלות.
3. מעבירים לתבנית ומעל יוצקים 2 כפות שמן זית.
4. צולים כ-15 דקות מכוסה.
5. מסירים את הכיסוי וצולים לעוד כמה דקות לצורך השחמה קלה, יש לשים לב לא לייבש מידי את הדג.
6. לעיטור מפזרים מעל גרעיני רימון טריים ומעל מפזרים פטרוזיליה קצוצה.

סלט טאבולה עם רימונים

בורגול יבש - כוס עבה.
• רימון - כוס גרגירים טריים.
• כוסברה - 1/2 כוס-קצוץ
• פטרוזיליה - 1/2 כוס-קצוץ
• נענע - נענע מ- 2-3 גבעולים.
• גרעיני דלעת טבעיים קלופים - 50 גרם
• משמש מיובש - 50 גרם
לרוטב-
• מיץ לימון - 3 » כפות
• רכז רימונים - 2 » כפות
• שמן זית - 2 » כפות
• סילאן - 2 » כפות
• מלח
• פלפל שחור

אופן הכנת המתכון

1. להניח את הבורגול בקערה ולמלא במים רותחים.
2. להשרות כ- 20 דקות עד שהבורגול רך.
3. לשפוך את שאריות המים אם יש ולהניח להצטנן.
4. להניח בקערה גדולה את כל מרכיבי הסלט.
5. לערבב את כל חומרי הרוטב בנפרד, למזוג על הסלט ולערבב.

עשבי תיבול לפי הטעם - מומלץ כחצי כוס כוסברה, כחצי כוס פטרוזיליה ועלים משניים-שלושה ענפים של נענע (סה"כ ככוס עשבי תיבול קצוצים).

בהצלחה!
הוסף תגובה
0 תגובות
נצפה באתר
עוד באתר
 
העלאת תמונה
x
גרור תמונה לכאן
או
העלה תמונה
ביטול
תייג
טוען תמונות...
שגיאה!
    אישור
    מעלה תמונות...
    התמונות הועלו בהצלחה
    ויפורסמו לאחר אישורן
    התמונות תויגו בהצלחה
    ויוצגו במערכת התמונות
    המשך
    מתוך
    x
    תודה שנרשמת!
    מבטיחים לשלוח רק את הדברים הכי מעניינים :)
    x
    עדכון הנתונים נשמר בהצלחה!
    מבטיחים לשלוח רק את הדברים הכי מעניינים :)
    x
    קיבלנו את בקשתך, לא נשלח יותר הודעות...
    באפשרותך תמיד להתחבר חזרה ולהינות מהעדכונים המעניינים ביותר.