מערכת COL
|
יום כ"ג טבת ה׳תשס״ה
04.01.2005
"פאיד מעבר לתעלת סואץ"
בין אלפי המקומות שבהם הודפס ספר התניא היה גם "פאיד מעבר המערבי לתעלת סואץ", למרבית הציבור השם הזה כבר לא אומר כלום, ורבים אולי תוהים היכן המקום הזה, ומדוע הודפס דווקא שם ספר התניא.טלפון בהול משם לו"ר ועד כפר חב"ד ר' שלמה מיידנצ'יק ע"ה לארגן את הדפסת ספר התניא - סידור - ותהילים ב'ארץ גושן' מעבר לתעלת סואץ. למטרה זו גוייס 'פורד הטרנזיט' של הועד עם נהגו, מזכיר הועד הנערץ ר' מאיר פריימן ע"ה, עם כמה אנשי דפוס, ר' מנחם (מני) וולף מקה"ת, ר' שלמה מיידנצ'יק ומצטרף לנסיעה הארוכה כ-8 שעות מזכירו של הרבי הרב ניסן מינדל ע"ה שביקר אז בארץ.המשך ותמונות, בכתבה מלאה.
מימין: שמואל ריבקין, איש דפוס, הרב מינדל, מיידנצ'יק, חייל, פריימן.
הימים, ימי מלחמת יום הכיפורים, חיילי צה"ל פרוסים בצידו המערבי של תעלת סואץ בואכה קהיר. מספר אוגדות של צבא מצרים פרוסים בצידו הישראלי (דאז) של תעלת סואץ. הרבי דורש לעזור לחיילים על-ידי הדפסת תניא-סידור-תהילים,'בארץ גושן' מעבר השני של תעלת סואץ . 'פאיד' היא צומת דרכים בין קהיר איסמאליה והאגם המר, בכיכר, חלק ממטוס מצרי שהופל ע"י חיל האויר ובסמוך, בסיס הצבא המצרי שנכבש במלחמה ואוייש על-ידי חיילי צה"ל. מפקד הבסיס, חסיד חב"ד סגן אלוף במילואים ר' צבי ליפסקר ע"ה, ובסיסו בתאריך כ"ד טבת תשל"ד ממלאים את בקשתו של הרבי.
ההדפסה נערכה בקשיים טכניים רבים, אספקת חשמל לא סדירה ועוד, בסיום ההדפסה יוצאים בריקוד חסידי נלהב עם חיילי הבסיס ולא עוזבים את המקום לפני שהרב מינדל לימד לחיילים שיעור בספר התניא המיוחד.
שמואל בן צבי.
ר' מנחם וולף בודק את איכות ההדפסה.
הרב ניסן מינדל, ר' שלמה מיידנצ'יק, ר' מאיר פריימן ע"ה
יוצאים בריקוד על הגשר היבשתי שעל תעלת סואץ
בארץ גושן נפגשים עם החייל ר' שמעון בקרמן גיסו של ר' מאיר פריימן.
לכתבה זו התפרסמו 1 תגובות - לקריאת כל התגובות
הוסף תגובה
1 תגובות
1.
יש לי כזה בבית
כ"ד טבת ה׳תשס״ה
תניא עם סגולות מיוחדות