מערכת COL | יום י"ב אלול ה׳תשע״ה 27.08.2015

ריחות מהמטבח הרוסי ● מתכון מסביב לעולם

עדיין קיץ, למרות שלעיתים משתרבבת לה איזו רוח סתווית בזעיר אנפין המסמנת את היותה הבאה בתור ● בקיץ כשהחום מעמיס עלינו את עצמו, אנו מעדיפים ארוחות מבושלות קלילות שאינן מתובלות יתר על המידה ● השבוע ב'מתכון מסביב לעולם': שני מתכונים מעולים מהמטבח הרוסי; עוגיות אורשקי מעולות וורניקס במילוי תפ''א  המטבח הרוסי
ריחות מהמטבח הרוסי ● מתכון מסביב לעולם
ריחות מהמטבח הרוסי
מאת שלומית

עוגיות אורשקי רוסיות:

מצרכים:

● 2 ביצים

● 1/2 כוס סוכר או 100 גרם אבקת סוכר

● 3 כוסות קמח תופח

● 1/2 כפית מלח

● 250 גרם חמאה

● 2 כפות תמצית וניל

● 2 כפות מיץ לימון

● 1/2 כפית שטוחה סודה לשתייה

● חלב עמיד - 350 גרם

● 150 גרם אגוזי מלך

אופן הכנה:

ממיסים חמאה ומוסיפים את הסוכר (או אבקת הסוכר). מערבבים היטב.
מוסיפים קורט מלח וממשיכים לערבב.

מוסיפים סודה לשתייה, מיץ לימון, ביצים, תמצית וניל וקמח ולשים לבצק אלסטי.
יוצרים כדורים קטנים בגודל אגוז ושמים בתבנית או צלחת.

מחממים מחבת פנקייק או מחבת רגילה על אש בינונית ומניחים בפנים את כדורי הבצק. סוגרים את המחבת עם מכסה.

אופים במשך 2-3 עד שהעוגיות מתנפחות (כמו פנקייק). אחרי 3 דקות בערך בודקים שהכדורים קיבלו צבע חום בהיר ומורידים מהאש. מכינים את שאר העוגיות (כ-40).

הכנת המילוי - מבשלים חלב מרוכז עם אגוזים קצוצים (אפשר להשתמש במקום אגוזים קצוצים בביסקוויטים טחונים - אני השתמשתי בביסקוויטים עם פצפוצי שוקולד). ומורידים מהאש. מקררים מעט.

ממלאים ומרכיבים את העוגיות אחת על השניה.

ורניקס: כיסוני בצק במילוי תפ''א

מצרכים לבצק:

● 250 גרם קמח

● 1/2 כפית מלח

● 120 מ"ל מים רותחים

● 1/2 1 כפות שמן

● 1 ביצה

למלית:

● 3 תפו"א בינוניים, מבושלים בקליפתם ומצוננים

● 1 בצל גדול, קצוץ דק

● 5 כפות שמן צמחי

לבצל הקריספי:

● 2 בצלים גדולים, פרוסים דק מאוד

● 1 כוס שמן צמחי

אופן הכנה:

הבצק:

בקערה בינונית מערבבים את הקמח, המלח והשמן בעזרת כף עץ.

מוסיפים מים רותחים ומערבבים עד היווצרות גוש בצק.

מוסיפים את הביצה ומטמיעים בבצק.

מעבירים למשטח העבודה ולשים עד שהבצק הופך חלק וגמיש.

עוטפים בניילון נצמד ומניחים למנוחה לחצי שעה בערך.

המלית:

במחבת קטנה מטגנים את הבצל הקצוץ בשמן עד הזהבה עמוקה.

מועכים את תפוחי האדמה, בעזרת מזלג, מתבלים במלח ופלפל ומוסיפים את הבצל המטוגן עם השמן. טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.

הבצל המטוגן:

מחממים במחבת קטנה או סיר רחב את השמן, עד שהוא חם אך לא חם מאוד.

מטגנים את פרוסות הבצל בכמה סבבים, על אש נמוכה יחסית, עד הזהבה עמוקה ועד שאין יותר בועות סביב הבצל בטיגון. מוציאים לנייר סופג.

הרכבת הכיסונים:

מרדדים את הבצק על משטח עבודה מקומח לעלה דק בעובי 2 מ"מ לערך (מי שברשותו מכונת פסטה -כדאי להגיע למס' 6-7).

קורצים מהבצק עיגולים בקוטר 7 ס"מ, בעזרת חותכן עוגיות או כוס בקוטר דומה.
פורסים את עיגולי הבצק על שולחן עבודה מקומח, מניחים כפית מהמלית במרכז כל עיגול ומורחים מעט מים על היקף העיגול.

מקפלים את העיגול מעל המלית ליצירת כיסון חצי עגול. מניחים על מגש מקומח מעט, בשכבה אחת.

מבשלים את הכיסונים בשפע מים רותחים ומומלחים, כ-3 דקות.

מוציאים אל מחבת עם מעט חמאה מומסת, לציפוי הכיסונים, או ישירות לצלחת ההגשה.

מפזרים את הבצל הפריך ומגישים.
הוסף תגובה
0 תגובות
נצפה באתר
עוד באתר
 
העלאת תמונה
x
גרור תמונה לכאן
או
העלה תמונה
ביטול
תייג
טוען תמונות...
שגיאה!
    אישור
    מעלה תמונות...
    התמונות הועלו בהצלחה
    ויפורסמו לאחר אישורן
    התמונות תויגו בהצלחה
    ויוצגו במערכת התמונות
    המשך
    מתוך
    x
    תודה שנרשמת!
    מבטיחים לשלוח רק את הדברים הכי מעניינים :)
    x
    עדכון הנתונים נשמר בהצלחה!
    מבטיחים לשלוח רק את הדברים הכי מעניינים :)
    x
    קיבלנו את בקשתך, לא נשלח יותר הודעות...
    באפשרותך תמיד להתחבר חזרה ולהינות מהעדכונים המעניינים ביותר.