מערכת COL
|
יום כ"א אב ה׳תשע״ה
06.08.2015
חם לכם? קבלו פאי שוקולד קר ● מתכון מסביב לעולם
השבוע במדור, מתכון מצוין להכנת פאי שוקולד עם טעם משובח ● את הפאי מגישים קר ונהנים מ'עוגת גלידה' מפנקת ● הפאי מתאים כקינוח, כעוגה לשבת בבוקר ובכלל- לכל הזדמנות שרוצים משהו מתוק, מרענן וקר פאי שוקולד קר
פאי שוקולד קר
מאת שלומית
העוגה הזו כל כך טעימה ופשוטה להכנה, לאחר הקירור היא נהיית מעין עוגת גלידה מרעננת. ניתן להכין את הפאי גם עם תחתית-פאי מוכנה (קנויה) ולהתחיל את המתכון משלב המלית והלאה. באם מעוניינים שהפאי יהיה פרווה, יש להחליף את השמנת -לריץ' ולהשתמש בשוקולד מריר - גם במהדורה הזו, הפאי יוצא פשוט מושלם!
מתכון לפאי שוקולד מוצלח - מגישים קר!
מצרכים:
● ¾ 1 כוסות קמח
● ¼ כוס קקאו
● ¼ כפית מלח
● 100 ג´ אבקת סוכר
● 200 ג´ חמאה חתוכה לקוביות
● 1 ביצה טרופה
המלית:
● 250 שמנת מתוקה
● ¼ כפית מלח
● 250 ג´ שוקולד מריר קצוץ
● 1 ביצה
● 1 חלמון
לציפוי:
● 100 ג´ שמנת מתוקה
● 100 ג´ שוקולד מריר
● 25 ג´ חמאה חתוכה לקוביות קטנות
● מעט מלח
אופן הכנה:
מעבדים במעבד מזון את הקמח הקקאו והחמאה לתערובת פרורית, מוסיפים את הביצה ומעבדים לתערובת אחידה.
עוטפים בניילון נצמד ומניחים במקרר ל שעה.
כעבור שעה מרדדים את הבצק ומניחים בתבנית האפיה מכניסים למקפיא לחצי שעה
מחממים תנור ל 180 מעלות ואופים את הבצק ל 15 דקות הקלתית כמעט מוכנה.
מוציאים לצינון ומורידים את הטמפרטורה ל 160 מעלות
המילית:
בסיר קטן מרתיחים את השמנת יוצקים על השוקולד וממיסים תוך כדי ערבוב.
מוסיפים ביצה וחלמון ומערבבים היטב.
יוצקים את המלית על הקלתית .
מכניסים לתנור ל 25 דקות
המלית צריכה להיות מעט רוטטת היא תתייצב בקירור
לציפוי:
מרתיחים שמנת מתוקה עד לרתיחה מערבבים מעד שהשוקולד נמס, מוסיפים קוביות חמאה וממשיכים לערבב עד שהחמאה נבלעת והתערובת מבריקה.
מצננים 7 דקות ויוצקים על הטארט
מעבירים לקירור - להגיש קר.
העוגה הזו כל כך טעימה ופשוטה להכנה, לאחר הקירור היא נהיית מעין עוגת גלידה מרעננת. ניתן להכין את הפאי גם עם תחתית-פאי מוכנה (קנויה) ולהתחיל את המתכון משלב המלית והלאה. באם מעוניינים שהפאי יהיה פרווה, יש להחליף את השמנת -לריץ' ולהשתמש בשוקולד מריר - גם במהדורה הזו, הפאי יוצא פשוט מושלם!
מתכון לפאי שוקולד מוצלח - מגישים קר!
מצרכים:
● ¾ 1 כוסות קמח
● ¼ כוס קקאו
● ¼ כפית מלח
● 100 ג´ אבקת סוכר
● 200 ג´ חמאה חתוכה לקוביות
● 1 ביצה טרופה
המלית:
● 250 שמנת מתוקה
● ¼ כפית מלח
● 250 ג´ שוקולד מריר קצוץ
● 1 ביצה
● 1 חלמון
לציפוי:
● 100 ג´ שמנת מתוקה
● 100 ג´ שוקולד מריר
● 25 ג´ חמאה חתוכה לקוביות קטנות
● מעט מלח
אופן הכנה:
מעבדים במעבד מזון את הקמח הקקאו והחמאה לתערובת פרורית, מוסיפים את הביצה ומעבדים לתערובת אחידה.
עוטפים בניילון נצמד ומניחים במקרר ל שעה.
כעבור שעה מרדדים את הבצק ומניחים בתבנית האפיה מכניסים למקפיא לחצי שעה
מחממים תנור ל 180 מעלות ואופים את הבצק ל 15 דקות הקלתית כמעט מוכנה.
מוציאים לצינון ומורידים את הטמפרטורה ל 160 מעלות
המילית:
בסיר קטן מרתיחים את השמנת יוצקים על השוקולד וממיסים תוך כדי ערבוב.
מוסיפים ביצה וחלמון ומערבבים היטב.
יוצקים את המלית על הקלתית .
מכניסים לתנור ל 25 דקות
המלית צריכה להיות מעט רוטטת היא תתייצב בקירור
לציפוי:
מרתיחים שמנת מתוקה עד לרתיחה מערבבים מעד שהשוקולד נמס, מוסיפים קוביות חמאה וממשיכים לערבב עד שהחמאה נבלעת והתערובת מבריקה.
מצננים 7 דקות ויוצקים על הטארט
מעבירים לקירור - להגיש קר.
למקרה שפספסתם
הוסף תגובה
0 תגובות