מערכת COL | יום י"ד אב ה׳תשע״ה 30.07.2015

במיוחד לקיץ: מרק חלבי קר ● מתכון מסביב לעולם

כל כך חם בחוץ, ועדיין צריך לבשל ולהכין ארוחות מזינות ● קצת קשה לאכול מנה חמה, כשבחוץ השמש קופחת כל כך, אפילו כשאנחנו יושבים בבית עם מזגן ● השבוע במדור, קבלו את הפתרון המושלם: מתכון למרק חלבי קר - תפוחי אדמה, כרישה ושמנת ● כמעט לא הגיוני כמה שזה טעים!  מרק חלבי קר
במיוחד לקיץ: מרק חלבי קר ● מתכון מסביב לעולם
מאת שלומית

מרק קר - תפ''א, כרישה ושמנת

מצרכים:
● 1 בצל גדול קלוף
● 1 כרישה גדולה, או 3 קטנות
● 50 גרם חמאה
● 6 תפוחי אדמה גדולים ויפים
● מלח ופלפל
● 7 כוסות מים
● 2 כוסות חלב
● 1 מכל שמנת מתוקה
● הרבה עירית קצוצה

אופן ההכנה:

1. קוצצים את הבצל, חותכים את הכרישה לאורך, מנקים במים זורמים וחותכים לטבעות (משתמשים בחלק הירוק הפנימי ובכל החלק הלבן).

2. ממיסים חמאה בסיר, ומשחימים בה בצל וכרישה.

3. בינתיים קולפים תפוחי אדמה וחותכים לקוביות (או לפרוסות במעבד מזון), מוסיפים לסיר ומאדים ללא נוזלים במשך עשר דקות. ממליחים ומפלפלים.

מרתיחים את המים ומוסיפים לסיר. מבשלים 40 דקות ומרסקים בבלנדר, בבלנדר-יד או במעבד מזון. טועמים ומתקנים תיבול.

4. מוסיפים את החלב והשמנת, ומצננים הרבה זמן, עד שקריר.

מגישים עם עירית קצוצה, ואפשר להוסיף כף שמנת חמוצה לכל צלחת.

לבריאות!
הוסף תגובה
0 תגובות
נצפה באתר
עוד באתר
 
העלאת תמונה
x
גרור תמונה לכאן
או
העלה תמונה
ביטול
תייג
טוען תמונות...
שגיאה!
    אישור
    מעלה תמונות...
    התמונות הועלו בהצלחה
    ויפורסמו לאחר אישורן
    התמונות תויגו בהצלחה
    ויוצגו במערכת התמונות
    המשך
    מתוך
    x
    תודה שנרשמת!
    מבטיחים לשלוח רק את הדברים הכי מעניינים :)
    x
    עדכון הנתונים נשמר בהצלחה!
    מבטיחים לשלוח רק את הדברים הכי מעניינים :)
    x
    קיבלנו את בקשתך, לא נשלח יותר הודעות...
    באפשרותך תמיד להתחבר חזרה ולהינות מהעדכונים המעניינים ביותר.