מערכת COL | יום א' אב ה׳תשע״ה 17.07.2015

הצצה למשחטה שהוזילה את מחירי העופות. צפו בתיעוד

הרב יוסף יצחק הבלין רב קהילת חב"ד ברמת שלמה סייר במפעל 'עוף ירושלים' ובחן מקרוב את הידורי הכשרות בשחיטת ליובאוויטש שבראשות הרב מרדכי ביסטריצקי ● הוא בירך אף על המחיר המוזל שהעופות משווקים וזאת מבלי להתפשר על הידורי הכשרות המחמירים ● הצצה למשחטה  מפעל עוף ירושלים
הצצה למשחטה שהוזילה את מחירי העופות. צפו בתיעוד
(צילום: שלומי כהן)

סיור מיוחד קיים במפעל עוף ירושלים, הגאון הרב יוסף יצחק הבלין רב קהילת חב"ד בשכונת רמת שלמה בירושלים.

הרב הבלין ביקש לחזות מקרוב אחר הידורי הכשרות שהונהגו בשחיטת ליובאוויטש שבראשות הגאון הרב מרדכי ביסטריצקי.

לאחר הסיור הממושך שערך במפעל 'עוף ירושלים' הביע הרב הבלין את התפעלותו מהחידושים הטכנולוגיים במפעל – דבר המסייע רבות למערכת הכשרות לאפשר את הידורי הכשרות ביתר שאת.

את השחיטה המהודרת בחר הגאון הרב מרדכי ביסטריצקי רבה של קהילת חב"ד בצפת, לערוך במפעל עוף ירושלים, לאחר שמצא אותה כבעלת הנתונים המהודרים ביותר לשחיטה מהודרת.

הגאון הרב מרדכי ביסטריצקי נודע כבר סמכא בתחום הכשרות ובענייני השחיטה, כאשר שמו הולך לפניו בתחום.

ההסכם עם מפעל עוף ירושלים גרם לשבירת מחירי השוק. בעלי מפעל עוף ירושלים מגדלים את העופות מרגע בקיעתם ועד לשחיטה, דבר אשר הביא לאפשרות הוזלה משמעותית במחירי העופות.

בשחיטת ליובאוויטש המתבצעת במפעל עוף ירושלים מקפיד הגאון הרב ביסטריצקי על שורת ההנהגות המחמירות ביותר, ובהן שחיטת לא יותר מ-11 עופות בדקה, הגבלת שעות עבודת השוחט לשש שעות עבודה ביום אשר מתוכם שלוש שעות מנוחה, משגיחים מומחים לבדיקת גידים, ראות, מעיים ובוקא דאטמא, צרירות דם, נקיון ומליחה.

בשל רגישות עבודת השוחט, ישנה הגבלה על זמן של שש שעות עבודה שמתוכם  שלוש שעות מנוחה.

צוות השחיטה כולל : 6 שוחטים, 13 משגיחים ומשגיח נוסף אחראי והרב עצמו בודק את הסכינים ונמצא בכל תהליך השחיטה מתחילתה ועד סופה.

על החשיבות הרבה שהוא רואה בשחיטה המהודרת אומר הרב ביסטריצקי: "רבותינו נשיאנו הקפידו ביותר בענייני שחיטה. עדות החסידים בעיירות השונות ביכרו לוותר על משרת הרב, ולהעדיף על פניה את משרת השוחט.

"דא עקא, שבציבור מחלחלת אט אט, בטעות, הסברא לפיה כשרות העוף בימנו אינו דבר כה מורכב. מכאן נובעת מסקנה, לעיתים בלתי מודעת, לפיה החשיבות שיש לייחס לרמת הכשרות בעניין זה, לחומרתה, להיקפה ולרצינותה של המערכת המעניקה את הכשרות - אינה חייבת להיות חשיבות ראשונה במעלה. הדבר נובע בעקבות חוסר מודעות מוחלט, בלבול, ערפול ואי בהירות בנושא השחיטה וההכשרה. הציבור בכללו אינו מקבל מידע מספיק אודות המורכבות ההלכתית הרצינית הפרוסה בכל תהליך השחיטה. לכן נדמה לו שמדובר בתהליך יחסית פשוט, ש"כל ההכשרים אותו דבר", ושהקִדמה הטכנולוגית גרמה לכך שתהליך הכשרת העופות נעשה יחסית פשוט יותר. לדאבון הלב, זוהי טעות חמורה".

הוסף תגובה
0 תגובות
נצפה באתר
עוד באתר
 
העלאת תמונה
x
גרור תמונה לכאן
או
העלה תמונה
ביטול
תייג
טוען תמונות...
שגיאה!
    אישור
    מעלה תמונות...
    התמונות הועלו בהצלחה
    ויפורסמו לאחר אישורן
    התמונות תויגו בהצלחה
    ויוצגו במערכת התמונות
    המשך
    מתוך
    x
    תודה שנרשמת!
    מבטיחים לשלוח רק את הדברים הכי מעניינים :)
    x
    עדכון הנתונים נשמר בהצלחה!
    מבטיחים לשלוח רק את הדברים הכי מעניינים :)
    x
    קיבלנו את בקשתך, לא נשלח יותר הודעות...
    באפשרותך תמיד להתחבר חזרה ולהינות מהעדכונים המעניינים ביותר.