מערכת COL | יום ט"ו תמוז ה׳תשע״ה 02.07.2015

אושפלאו, קציצות ולביבות מהמטבח הפרסי ● מתכון מסביב לעולם

השבוע, מדור 'מתכון מסביב לעולם' נכנס לנבכי המבח הפרסי בין שלל הטעמים, התבשילים, התבלינים הצבעוניים והטעמים היחודיים רק למטבח זה - שלפנו 3 מתכונים מוצלחים במיוחד ופשוטים להכנה: אושפלאו פרסי, קציצות גונדי מטוגנות וטפלק - לביבות תפ''א וגזר מסורתיות המטבח הפרסי
אושפלאו, קציצות ולביבות מהמטבח הפרסי ● מתכון מסביב לעולם
המטבח הפרסי
מאת שלומית

אושפלאו פרסי

מצרכים למתכון (8 מנות)
• שמן קנולה - 5 » כפות לטיגון.
• בצל - גדול קצוץ.
• גזר - 2 » חתוכים לקוביות.
• שום - 2 » שיניים, חתוכות לקוביות.
• חזה עוף - 700 גרם, או פילה עוף - חתוך לקוביות.
• צימוקים - 1/2 כוס
• מלח - כפית שטוחה, לפי הטעם.
• פלפל שחור - 1/2 כפית שטוחה, לפי הטעם.
• כורכום - 1/2 כפית שטוחה, לפי הטעם.
• בהרט - 1/2 כפית שטוחה, לפי הטעם.
• מים - 4 » כוסות מים רותחים.
• אורז בסמטי - 2 » כוסות שטוף ומסונן היטב.

אופן הכנת המתכון:
• 1. בסיר מטגנים את הבצל בשמן עד הזהבה קלה.
2. מוסיפים את הגזרים וממשיכים בטיגון כ- 5 דקות נוספות, מוסיפים את השום וממשיכים בטיגון קל כ- 3 דקות נוספות.
3. מוסיפים את קוביות העוף (חזה או פילה) וממשיכים בטיגון עד שהעוף משנה את צבעו ללבן.
4. מוסיפים את הצימוקים ומערבבים.
5. מוסיפים את התבלינים ומערבבים.
6. מוסיפים את המים הרותחים לסיר.
7. מוסיפים את האורז, מערבבים, מנמיכים את הלהבה להכי נמוכה, מכסים את הסיר במכסה עטוף במגבת וממשיכים בבישול כ- 25 דקות נוספות.

לבריאות...

קציצות גונדי מטוגנות

מצרכים למתכון (18 קציצות):
• שמן קנולה - 3.5 » כפות לטיגון.
• בשר עוף טחון - 500 גרם
• גרגירי חומוס ללא מלח – כוס. מבושלים וטחונים (או קלוי/קמח).
• שמן קנולה - 2 » כפות
• בצל - גדול מגורד.
• אבקת מרק עוף ללא מונוסודיום גלוטמט - כף שטוחה
• מלח - 1/2 כפית שטוחה
• פלפל שחור - כפית שטוחה
• כורכום - כפית שטוחה
• כמון טחון - 1/2 כפית שטוחה
• חוויאג` למרק - 1/2 כפית שטוחה

• אופן הכנת המתכון:
1. מערבבים את כל חומרי הקציצות בקערה היטב (ניתן להשתמש בגרגירי חומוס מבושלים טחונים, בחומוס קלוי טחון או בקמח חומוס(.
2. מחממים שמן במחבת.
3. יוצרים כדורים בגודל הרצוי, משטחים מעט (מדי פעם ניתן להרטיב את הידיים) ומטגנים משני הצדדים עד הזהבה.
4. מניחים את הקציצות בצלחת על נייר סופג.


טפלק: לביבות תפ''א וגזר פרסיות

מצרכים למתכון (29 לביבות):

• תפוח אדמה - 6 » יחידות בינוניות
• גזר - 5 » יחידות בינוניות ללא קליפה
• בצל - גדול
• שמן קנולה - 1/4 כוס
• ביצה - 3 » Large
• קמח לבן - 4.5 » כפות שטוחות
• מלח - 1½ » כפיות שטוחות
• כורכום - כפית שטוחה
• כמון טחון - כפית שטוחה
• פלפל שחור - כפית שטוחה

אופן הכנת המתכון:
1. מבשלים את תפוחי האדמה והגזרים עד ריכוך, מסננים מהנוזלים ומצננים.
2. מקלפים את תפוחי האדמה, מעבירים לקערה ומועכים אותם בעזרת מועך (אפשר גם לגרד בפומפייה).
3. מגרדים את הגזר בפומפייה ומוסיפים לקערה.
4. מגרדים את הבצל בפומפייה ומוסיפים לקערה.
5. מוסיפים תבלינים, ביצים וקמח ומערבבים.
6. מחממים שמן במחבת (על אש גבוהה) - כל פעם להוסיף את השמן בהדרגה.
7. מרטיבים מדי פעם את הידיים, יוצרים כדורים בגודל הרצוי, משטחים ומטגנים עד הזהבה משני הצדדים.
8. מניחים בצלחת על נייר סופג.

• שיטת ההכנה כוללת גם בישול.
הוסף תגובה
0 תגובות
נצפה באתר
עוד באתר
 
העלאת תמונה
x
גרור תמונה לכאן
או
העלה תמונה
ביטול
תייג
טוען תמונות...
שגיאה!
    אישור
    מעלה תמונות...
    התמונות הועלו בהצלחה
    ויפורסמו לאחר אישורן
    התמונות תויגו בהצלחה
    ויוצגו במערכת התמונות
    המשך
    מתוך
    x
    תודה שנרשמת!
    מבטיחים לשלוח רק את הדברים הכי מעניינים :)
    x
    עדכון הנתונים נשמר בהצלחה!
    מבטיחים לשלוח רק את הדברים הכי מעניינים :)
    x
    קיבלנו את בקשתך, לא נשלח יותר הודעות...
    באפשרותך תמיד להתחבר חזרה ולהינות מהעדכונים המעניינים ביותר.