מערכת COL
|
יום י"ז סיון ה׳תשע״ה
04.06.2015
גלידות ביתיות משובחות ● מתכון מסביב לעולם
הקיץ כבר כאן, ואיתו הגיע גם הצורך להתרענן, לאכול משהו קר, ועדיף שיהיה מתוק. לפניכם שלושה מתכונים מעולים לגלידות בהכנה ביתית: סורבה לימון, שרבט ליים ופיסטוק ועוגת גלידה בעם וניל עם שברי עוגיות (פשוטה ומהירה להכנה) ● הגלידות הינן פרווה ומתאימות לקינוח בסעודות שבת גלידות ביתיות משובחות
גלידות ביתיות משובחות
מאת שלומית
סורבה מילון
החומרים:
● 1/2 כוס סוכר
● 1 כוס מים
● 350 גרם מלון, נקי מקליפה ומגרעינים
● 2 חלבונים
אופן ההכנה:
1. שמים בסיר בינוני את הסוכר והמים, ומערבבים על להבה בינונית, מבלי להביא לרתיחה, עד שהסוכר נמס. מבשלים בבעבוע קל, מבלי לערבב, 10 דקות. מצננים.
2. מרסקים את המלון בבלנדר למחית אחידה. משתמשים רק ב- 2 כוסות מחית.
3. מערבבים את מחית המלון עם סירופ הסוכר, ויוצקים את התערובת לתבנית מתכת בגודל 20X30 ס"מ. מכסים בניילון נצמד, ומכניסים למקפיא, עד שהתערובת קופאת כמעט לגמרי.
4. מערבבים את הסורבה עם החלבונים במעבד מזון, לתערובת אחידה ואוורירית.
5. יוצקים את התערובת לתבנית ארוכה ומכסים בניילון נצמד. מכניסים למקפיא עד שהתערובת קופאת לגמרי.
שרבט ליים ופיסטוק
החומרים ל-4-6 מנות:
● 1 כוס סוכר
● 2.1/2 כוסות מים
● 2 כפיות קליפת ליים, או קליפת לימון ירוק, מגורדת דק
● 1.1/4 כוסות מיץ טרי מליים, או מלימון ירוק
● 1/4 כוס פיסטוקים קלופים, קצוצים דק
● 2 חלבונים
אופן ההכנה:
1. שמים בסיר בינוני את הסוכר והמים, ומערבבים על להבה בינונית, מבלי להביא לרתיחה, עד שהסוכר נמס לחלוטין. מבשלים מבלי לערבב 10 דקות, עד שהסירופ מסמיך קלות. מצננים.
2. מערבבים לתוך הסירופ את קליפת הליים, מיץ הליים והפיסטוקים הקצוצים. יוצקים את התערובת לתבנית מתכת בגודל 20X30 ס"מ, ומכסים בניילון נצמד. מכניסים למקפיא, עד שהתערובת קופאת כמעט לגמרי.
3. מעבדים את השרבט עם החלבונים במעבד מזון, לתערובת אחידה ואוורירית. יוצקים את התערובת לתבנית ארוכה ומכסים בניילון נצמד. מכניסים למקפיא, עד שהתערובת קופאת לגמרי.
עוגת גלידת וניל ושברי עוגיות (פאשקע'ס)
(מתכון פשוט ללא הקצפה)
החומרים:
● 2 קופסאות ריץ'
● שברים גסים של עוגיות פאשקע'ס
אופן ההכנה:
שפכי לאינגליש קייק את הריץ', ערבבי בפנים את העוגיות והכניסי להקפאה.
הגלידה מוגשת קפואה וחתוכה כחתיכות גלידה.
סורבה מילון
החומרים:
● 1/2 כוס סוכר
● 1 כוס מים
● 350 גרם מלון, נקי מקליפה ומגרעינים
● 2 חלבונים
אופן ההכנה:
1. שמים בסיר בינוני את הסוכר והמים, ומערבבים על להבה בינונית, מבלי להביא לרתיחה, עד שהסוכר נמס. מבשלים בבעבוע קל, מבלי לערבב, 10 דקות. מצננים.
2. מרסקים את המלון בבלנדר למחית אחידה. משתמשים רק ב- 2 כוסות מחית.
3. מערבבים את מחית המלון עם סירופ הסוכר, ויוצקים את התערובת לתבנית מתכת בגודל 20X30 ס"מ. מכסים בניילון נצמד, ומכניסים למקפיא, עד שהתערובת קופאת כמעט לגמרי.
4. מערבבים את הסורבה עם החלבונים במעבד מזון, לתערובת אחידה ואוורירית.
5. יוצקים את התערובת לתבנית ארוכה ומכסים בניילון נצמד. מכניסים למקפיא עד שהתערובת קופאת לגמרי.
שרבט ליים ופיסטוק
החומרים ל-4-6 מנות:
● 1 כוס סוכר
● 2.1/2 כוסות מים
● 2 כפיות קליפת ליים, או קליפת לימון ירוק, מגורדת דק
● 1.1/4 כוסות מיץ טרי מליים, או מלימון ירוק
● 1/4 כוס פיסטוקים קלופים, קצוצים דק
● 2 חלבונים
אופן ההכנה:
1. שמים בסיר בינוני את הסוכר והמים, ומערבבים על להבה בינונית, מבלי להביא לרתיחה, עד שהסוכר נמס לחלוטין. מבשלים מבלי לערבב 10 דקות, עד שהסירופ מסמיך קלות. מצננים.
2. מערבבים לתוך הסירופ את קליפת הליים, מיץ הליים והפיסטוקים הקצוצים. יוצקים את התערובת לתבנית מתכת בגודל 20X30 ס"מ, ומכסים בניילון נצמד. מכניסים למקפיא, עד שהתערובת קופאת כמעט לגמרי.
3. מעבדים את השרבט עם החלבונים במעבד מזון, לתערובת אחידה ואוורירית. יוצקים את התערובת לתבנית ארוכה ומכסים בניילון נצמד. מכניסים למקפיא, עד שהתערובת קופאת לגמרי.
עוגת גלידת וניל ושברי עוגיות (פאשקע'ס)
(מתכון פשוט ללא הקצפה)
החומרים:
● 2 קופסאות ריץ'
● שברים גסים של עוגיות פאשקע'ס
אופן ההכנה:
שפכי לאינגליש קייק את הריץ', ערבבי בפנים את העוגיות והכניסי להקפאה.
הגלידה מוגשת קפואה וחתוכה כחתיכות גלידה.
למקרה שפספסתם
הוסף תגובה
0 תגובות