סערה: היועמ"ש קבע שמסעדות יוכלו להציג 'כשרות אלטרנטיבית'
עורכת הדין ריקי שפירא רונזברג שמייצגת שני בעלי מסעדות מירושלים שעתרו לבג"ץ בטענה שהאוכל שהם מוכרים כשר - אף על פי שהרבנות היא לא זו שמפקחת עליו: "אנחנו מברכים על החלטת היועץ המשפטי, יחד עם זאת אנחנו סבורים כי ישי מקום לקבוע שבעלי מסעדות אלה יוכלו להציג את עצמם ככשרים. לדבריה, המילה "כשר" אינה שמורה רק לבעלי תעודות מהרבנות הראשית.
יש להדגיש כאן, כי חוץ מחלב עם בשר ואכילת חיות לא כשרות, שבהם מתהדרות המסעדות עם ה'כשרות האלטרנטיבית' יש עוד המון הלכות שבעלי רצון טוב, בעלי מסעדות וסועדים, לא מודעים להן:
שחיטה כשרה בבשר
הפרשת תרומות ומעשרות מירקות ופירות
הפרשת חלה מבצקים
צליית כבד בנפרד מצליית בשר
אופן צליית כבד
איסור אכילת חלב (עם סגול)
בדיקת חרקים בקטניות, בתותים, בארטישוק, בירקות עלים
דם בביצים
תולעים וטפילים בעור ובגוף הדגים
יין נסך
איסור בישול ואפיית גויים
חלב גויים
שמיטה
הטבלת כלים
הפרדה בין דג לבשר
הפרדה בין דג לחלב לנוהגים
ממה עשויים מייצבים ומקרישים
חיתוך לחם בסכין נפרד
חיתוך מאכל חריף כבצל שום ולימון בסכין בשרי או חלבי
אופן שמירת בצל ביצים ושום במקרר,
ועוד.
וינשטיין אמנם מבהיר כי בכל מקרה אסור לבעל העסק להציג את המסעדה שבבעלותו במפורש ככשרה, אלא כאמור כבעלת 'השגחה אלטרנטיבית', ובכל מקרה מדובר בהחלטה חסרת תקדים ועלולה להכשיל רבים מחוסר ידע בסיסי ביהדות.
היום יכנסו הרבניים הראשיים לישראל ישיבת חירום בסוגיה. גורם ביהדות התורה אמר לכתבינו כי במסגרת ההסכמים הקואליציוניים עם יהדות התורה, נאמר כי יישמר הסטטוס קוו בענייני הכשרות - דבר שימנע פרשנויות מעין אלה של ויינשטיין.