מערכת COL | יום כ"ז ניסן ה׳תשע״ה 16.04.2015

קרופניק פולני. נסו את זה בבית ● מתכון מסביב לעולם

כמידי שבוע, אנו מגישים לגולשים מתכון מיוחד לכבוד שבת-קודש. והשבוע: מתכון לקרופניק פולני. כנסו למטבח והפשילו שרוולים  קרופניק פולני
קרופניק פולני. נסו את זה בבית ● מתכון מסביב לעולם
מאת שלומית

מתכון:
קרופניק: מרק פולני

המרכיבים:
כוס גריסי פנינה (לקיצור זמן הבישול, ניתן להשרות אותם במים רותחים למשך כמה שעות)
4 סלסילות של פטריות טריות - יער, פורטבלו או שמפיניון לבחירה
חבילת פטריות פורצ'יני מיובשות, שהושרו כחצי שעה במים
2 בצלים בינוניים
2 תפוחי אדמה בינוניים
4 גזרים
ראש שום
זר פטרוזיליה
זר שמיר
מלח ופלפל
3 ליטר מים

אופן ההכנה:
קוצצים את הבצל ומזהיבים בסיר גדול בשמן קנולה. מנמיכים את האש ומוסיפים לסיר את הגזרים ואת תפוחי האדמה חתוכים לקוביות. לאחר מכן מוסיפים את שיני השום שנקצצו ודקה לאחריהן את הפטריות שנחתכו לקוביות (אם הן קטנות, אפשר להשאיר שלמות) ואת הפטריות המיובשות המושרות.

מערבבים את המרכיבים, מוסיפים את הגריסים ומערבבים שוב. מוסיפים את המים, המלח והפלפל ואת זרי הפטרוזיליה והשמיר שלמים.

מביאים לרתיחה על אש גבוהה ואחר כך מנמיכים את האש ומבשלים תוך ערבוב מדי פעם, עד שהגריסים מתרככים. מכבים את האש ומוציאים את הירוקים.

להוספת טעם רענן, אפשר להוסיף עכשיו שמיר טרי קצוץ.

אם המרק עמד במקרר והסמיך יתר על המידה בשל העמילן שבגריסים, אפשר להוסיף לו למחרת מים רותחים לפני החימום.
הוסף תגובה
0 תגובות
נצפה באתר
עוד באתר
 
העלאת תמונה
x
גרור תמונה לכאן
או
העלה תמונה
ביטול
תייג
טוען תמונות...
שגיאה!
    אישור
    מעלה תמונות...
    התמונות הועלו בהצלחה
    ויפורסמו לאחר אישורן
    התמונות תויגו בהצלחה
    ויוצגו במערכת התמונות
    המשך
    מתוך
    x
    תודה שנרשמת!
    מבטיחים לשלוח רק את הדברים הכי מעניינים :)
    x
    עדכון הנתונים נשמר בהצלחה!
    מבטיחים לשלוח רק את הדברים הכי מעניינים :)
    x
    קיבלנו את בקשתך, לא נשלח יותר הודעות...
    באפשרותך תמיד להתחבר חזרה ולהינות מהעדכונים המעניינים ביותר.