ברלין: גאווה יהודית בפסטיבל אוכל כשר
ביום ראשון, קשה היה לזהות את האולמות של מלון 'אינטר קונטיננטל' בברלין. מאות נשים וילדים התכנסו לאירוע אדיר, המתרחש בברלין לראשונה – לאפיית חלה המונית, במסגרת אירוע פסטיבל אוכל יהודי כשר.
סינרים, חוברות מתכון, קערות, קמח, סוכר, ביצים, שומשום, וכל מה שצריך לאפייה הוכנו מבעוד מועד לנשים כדי לקיים את אחת משלוש המצוות המיוחדות שלהן – הפרשת חלה.
"הבצק הוא כמו חיים, וצריך להפגין כח," אמרה הגב' שיינא טייכטל, בכדי להוסיף מוטיבציה. הגב' טייכטל מנהלת בית הספר בית רבקה בקראון הייטס, הגיעה לברלין מניו יורק במיוחד כדי להשתתף ולהנחות את האירוע.
החלות נקלעו ונשלחו לתנור, עם דברי ברכה של הרב יהודה טייכטל - הרב של הקהילה היהודית בברלין.
"במיוחד עכשיו, כאשר יש לחלק מהיהודים בגרמניה חששות להפגין יהדותם בגלוי, חשוב ביותר שאנו נמצאים כאן היום. זה מראה שאנחנו כאן, אנחנו גאים ביהדותנו ואנחנו רוצים להפגין את התרבות היהודית והמסורת שלנו", הוא אמר.
פסטיבל אוכל יהודי כשר היה שילוב שבו היצרנים והמוכרים של מוצרים ושירותים בכשרות יכולים להציג את עצמם, הזדמנות ללמוד בסדנות וסמינרים, כמו גם הזדמנות לטעום מנות כשרות שנעשו על ידי השף של InterConti ברלין, וגם כדי ליהנות מאווירה מקרבת לבבות ובליווי מוזיקה יהודית אותנטית.
בין השאר, ביקרה באירוע סגנית נשיא הבונדסטאג גרמני הגב' פטרה פאו, חברי הפרלמנט וביניהם מר קלאוס דיטר, שגרירי פולין ומדינות אחרות, ומזכירת המדינה בסנאט בברלין הגב' Toepfer-Kataw .
"אני מאוד שמח וגאה להיות כאן היום", אמרה גב' פאו. "האירוע הזה הוא סימן לסובלנות ודו-קיום בכבוד."
בפסטיבל האוכל הכשר נכחו כ-2,500 יהודים ואורחים, והוא סוכם בהצלחה.