כל מה שרציתם על ייצור יין - בשיעור מרתק ומקיף ● האזינו
לפני מספר שבועות נערך שיעור בבית הכנסת 'נחום יצחק' - כפר חב"ד, המאורגן על ידי 'מכון אלף – לקידום ערכי היהדות', השיעור נמסר על ידי מר אילן אסולין שי' - יינן מוסמך מאוניברסיטת בורדו, צרפת ויינן הראשי של "יקבי ציון" ו"יקבי 1848" ועסק בנושא: כשרות היין וסוגיו
תהליך ייצור היין בכשרות מהודרת ● מי הבוצר? ומי העובדים? ● כיצד מתסיסים? ● סוגי היין ● יין שמיטה ● האם מוסיפים תוספות ליין?● מה ההבדל בין חצי יבש ליבש, ולחצי מתוק ● בישול יין, כיצד ולמה? ● איך נזהרים מיין נסך? ● האם אפשר לברך ברכת "הטוב והמטיב" על יין? ● האם יש סוג יין שאי אפשר לברך עליו "בורא פרי הגפן"? ● איך היין נהיה משקה אלכוהול? ● חביות חייבות בכשרות? ● למה הפערים במחירים כל כך גבוה? ● ועוד עניינים מרתקים.
השיעור במסגרת 'מכון אלף – לקידום ערכי היהדות' המקיים מידי יום ראשון בערב "בבית נחום יצחק" סדרת שיעורים במגוון נושאים מפי טובי הרבנים, ובימי שלישי קביעות עיתים בחברותות שבו משתתפים עשרות רבות מתושבי הכפר ואנ"ש מהסביבה.
בהקשר לשיעור, מצורף היום יום על חשיבות שמירת כשרות בהשגחה גדולה:
"ביגיעה הגדולה ביותר, אי אפשר להרוויח אפילו "סנט" אחד יותר מאשר קבע הקב"ה - שכך וכך ירוויח פלוני. צריך לעשות כל שנחוץ, אבל יש לזכור שכל העבודה אינה אלא "טפל", ברכת השם יתברך היא ה"עיקר", אותה מרוויחים כשמתנהגים כראוי ליהודי: תפילה בציבור, שמירת שבת בהידור, כשרות בהשגחה גדולה, חינוך הבנים אצל מלמדים יראי-שמים". [היום יום ד' מנ"א].
להאזנה לחצו על כפתור ההפעלה, או באופצייה הנוספת:
● לא מצליחים להאזין? לחצו כאן