צביון 'חג הספרים' בכרם ליובאויטש ● סיקור ותמונות
מחשבות מ"דידן נצח" בביתר עילית
כל חג חסידי – והצביון שלו
לי"ט כסלו יש צביון מיוחד משלו. יום טוב חסידי, בו לבושים בבגדי שבת. אנשים נשים וטף משתתפים בהתוועדויות חג הגאולה והתוועדויות חג הנערכות במוסדות ליובאוויטש הפזורים בבתי הכנסת או באולמות מפוארים.
גם לג' תמוז יש את הצביון המיוחד שלו בנסיעה המונית לאוהל, בהתוועדויות בכובד ראש, הוספה בלימוד התורה והחסידות ובקבלת החלטות מעשיות לנחת רוח הרבי, וכך הלאה בשאר ימי החסידים. לכל יומא דפגרא חסידי ישנו את הייחודיות המיוחדת של אותו יום.
ה' טבת - "דידן נצח" קיבל צביון מיוחד במינו בליובאוויטש. אנ"ש חסידי חב"ד והתמימים בכל אתר ואתר ''ממלאים'' את חנויות הספרים החב"דיות, על מנת להשלים ולקנות את ספרי חב"ד ובכך למלא את ההוראה המיוחדת של הרבי שכל אחד מאנשים נשים וטף יקנה ביום זה ספרים.
כך ניתן לחזות במשפחות שלמות, שביומא חדא מצטופפים בחנויות הספרים. גם הילדים מגיעים עם ה'דמי חנוכה' שאספו במהלך שמונת הימים, ובכך הם מקיימים את מצוות החג.
כשמסתכלים מן הצד ורואים איך כל משפחה מגיעה בהרכב מלא לקנות ספרים על פי ההוראה של הרבי, זהו אירוע משפחתי מדהים שמחנך ונותן הווי מיוחד. משריש ומחדיר את חג הספרים - ה' טבת בילדים ובצעירים.
היום הזה כבר הפך לדבר שבשגרה, ומוחדר אצל כל ילדי אנ"ש – שה' טבת זה דידן דהספרים נצח. אמנם, ייקח זמן עד שהקטנים יבינו בפנימיות על מה ולמה יש את החג הנפלא, אך המעשה של קיום מצוות החג חדר ויחדור לאורך ימים ושנים.
כך היה בכל דברי ימי ישראל והחסידות, ועכשיו גם בה' טבת. המפליא הוא כיצד אנחנו המבוגרים שזכינו לשהות בד' אמות של הרבי בזמן חגיגת הניצחון ב-770, רואים כיצד החג מקבל את הצביון המיוחד שלו, שבכל עיר ועיר משפחה ומשפחה, יוצאים ומקיימים את ההוראה של הרבי ומנחילים אותה לדורות הבאים.
ב"היכל מנחם" בביתר עילית , הגיעו משפחות רבות החל מיום חמישי ועד יום ראשון בלילה לקיים את מצוות החג. המיוחד שבנוסף למכירות הספרים במוסדות הלימוד, העדיפו המשפחות להגיע במתכונת משפחתית מלאה, לקנייה משותפת, ובכך להעביר את החג בייחודיות שלו. רואים במוחש את השפעתו של 'דידן נצח' בכל שנה ושנה על כל עיר ועיר.
.