מערכת COL
|
יום כ"ז כסלו ה׳תשס״ה
10.12.2004
הארץ: "תשונה אופן השחיטה במשחטת רובשקין"
עיתון 'הארץ' מדווח כי "בית-המטבחיים הכשר הגדול בעולם ישנה את אופן השחיטה, בלי לפגוע בהלכה, כדי למזער את כאב החיות". בעלי בית המטבחיים הכשר הגדול בעולם הודיעו לפנות בוקר (חמישי), כי יערכו שינויים בתהליך השחיטה, בעקבות ביקורת שהוטחה בהם על ידי ארגונים לזכויות בעלי חיים בגין אופן הטיפול של המשחטה בבקר.
מנהלי חברת "אגריפרוססורס", שבבעלותה בית המטבחיים בעיר פוסטוויל שבמדינת איווה במרכז ארה"ב, (משפחת רובשקין) הסכימו לעריכת השינויים לאחר שנועצו רשויות הבריאות ועם "האיחוד האורתודוקסי" - הגוף העיקרי המפקח על שמירת כשרות בקהילה היהודית בארה"ב.
(ארכיון)
לדברי דובר החברה, השינויים המתוכננים כוללים בין היתר שימוש ברובה-הלם על פרות שממשיכות לנוע לאחר שגרונן שוסף. במקרים אלה, עם זאת, יוסר תו הכשרות מהבהמה.
המחלוקת לגבי בית המטבחיים התעוררה בשבוע שעבר, אז חשף ארגון "בני אדם למען טיפול אתי בחיות" (PETA) קלטת וידאו בה נראים בני בקר מתרוצצים עד שלוש דקות לאחר שחיטתם. פעילי הארגון טענו שיש בכך משום הוכחה לטיפול הלא המאני שהפרות מקבלות, והתלוננו בפני הרשויות המדינתיות והפדרליות.
למקרה שפספסתם
הוסף תגובה
0 תגובות