מערכת COL | יום י"ט כסלו ה׳תשע״ה 11.12.2014

אכלתם כבר את "מתכון י"ט כסלו"? ● מתכון מסביב לעולם

מדור 'מתכון מסביב לעולם' מאחל לגולשים ובכלל ברכת "לשנה טובה ומתוקה בלימוד החסידות ובדרכי החסידות" ● ביום הבהיר י''ט כסליו יש הנוהגים לאכול "שווארצע קאשע" - דייסת כוסמין לזכר הדייסה דרכה היה מעביר אדמה''ז מסרים לחסידים בהיותו חבוש בבית האסורים ● בפנים: המתכון המלא דייסת כוסמין עם פירות יבשים  שווארצע קאשע
אכלתם כבר את
מאת שלומית

לצד המנהגים הרוחניים הנהוגים ביום הבהיר, חג הגאולה י''ט כסליו- ביום זה לאכול "שווארצע קאשע" דייסת כוסמין, זכר לאותה דייסה מפורסמת שאכל אדמו"ר הזקן במאסרו ודרכה העביר מסר לחסידים על מקום הימצאו ובקשה לשלוח שליח מיוחד לוילנא כדי למנוע את זיוף תשובתו לחוקרים בידי המלשינים ששיחדו את המתורגמן.

לפניכן מתכון משודרג מעט לדייסת כוסמין מלא עם פירות יבשים

חומרים ל-4 מנות:
300 מ"ל מים
300 מ"ל חלב עזים, חלב אורז או חלב שיבולת שועל (להשיג בחנויות הטבע)
1/4 כפית מלח
1/2 1 כפות סוכר חום
95 גרם פתיתי כוסמין מלא
1/2 כפית קינמון טחון

להגשה:
פירות יבשים
גרעיני חמנייה קלויים
גרעיני דלעת קלויים

אופן ההכנה:
1. מכניסים את כל המרכיבים לסיר ומביאים לרתיחה. ממשיכים לבשל עד שפתיתי הכוסמין מתרככים (כ-10 דקות).

2. מצננים מעט, מחלקים לקערות הגשה, מוסיפים לכל קערה מהפירות והגרעינים ומגישים.
הוסף תגובה
0 תגובות
נצפה באתר
עוד באתר
 
העלאת תמונה
x
גרור תמונה לכאן
או
העלה תמונה
ביטול
תייג
טוען תמונות...
שגיאה!
    אישור
    מעלה תמונות...
    התמונות הועלו בהצלחה
    ויפורסמו לאחר אישורן
    התמונות תויגו בהצלחה
    ויוצגו במערכת התמונות
    המשך
    מתוך
    x
    תודה שנרשמת!
    מבטיחים לשלוח רק את הדברים הכי מעניינים :)
    x
    עדכון הנתונים נשמר בהצלחה!
    מבטיחים לשלוח רק את הדברים הכי מעניינים :)
    x
    קיבלנו את בקשתך, לא נשלח יותר הודעות...
    באפשרותך תמיד להתחבר חזרה ולהינות מהעדכונים המעניינים ביותר.