מערכת COL
|
יום ה' כסלו ה׳תשע״ה
27.11.2014
מרק שוֹרבּה ● מתכון מסביב לעולם
מרק שורבה הוא "מרק עוף קלאסי" של העיראקים. יש בו את חמימות המרק שאנחנו כל כך אוהבים בחורף ואת הסגולות הרפואיות שכל אמא אוהבת לחזור עליהן בפני ילד שאינו מרגיש טוב: "תאכל קצת מרק וכבר תרגיש טוב יותר..." ● בפנים: מתכון אותנטי למרק עוף עיראקי המכונה - "שורבה" מרק שוֹרבּה
מרק שוֹרבּה
מרק "שורבה" - מרק עוף סמיך
החומרים:
● 1 עוף מחולק ל-8 חלקים
● 5 בצלים חצויים
● 1 כוס אורז שבור
● 1 קופסה קטנה של רסק עגבניות
● 1 כפית קינמון
● 1 כפית בהרט לקובה
● 1/2 כפית כמון
● מיץ מ- 1 לימון סחוט
● 1/2 כפית סוכר
● מלח לפי הטעם
אופן ההכנה:
1. בסיר גדול עם מעט שמן לטגן מעט את חלקי העוף , הבצל, רסק העגבניות המלח ומחצית מכמות התבלינים.
2. להוסיף 4 ליטר מים להביא לרתיחה , להנמיך את הלהבה ולבשל כ-20 דקות.
3. להוסיף את האורז השבור ושאר התבלינים ולבשל על להבה נמוכה עוד כשעה, רצוי לערבב מדי פעם, לתקן תיבול אם צריך,
(צריך להרגיש את טעם הקינמון והבהראט. המרק מקבל מירקם דייסטי עם מעט נוזלים).
החומרים:
● 1 עוף מחולק ל-8 חלקים
● 5 בצלים חצויים
● 1 כוס אורז שבור
● 1 קופסה קטנה של רסק עגבניות
● 1 כפית קינמון
● 1 כפית בהרט לקובה
● 1/2 כפית כמון
● מיץ מ- 1 לימון סחוט
● 1/2 כפית סוכר
● מלח לפי הטעם
אופן ההכנה:
1. בסיר גדול עם מעט שמן לטגן מעט את חלקי העוף , הבצל, רסק העגבניות המלח ומחצית מכמות התבלינים.
2. להוסיף 4 ליטר מים להביא לרתיחה , להנמיך את הלהבה ולבשל כ-20 דקות.
3. להוסיף את האורז השבור ושאר התבלינים ולבשל על להבה נמוכה עוד כשעה, רצוי לערבב מדי פעם, לתקן תיבול אם צריך,
(צריך להרגיש את טעם הקינמון והבהראט. המרק מקבל מירקם דייסטי עם מעט נוזלים).
למקרה שפספסתם
הוסף תגובה
0 תגובות