מערכת COL
|
יום כ"ח חשוון ה׳תשע״ה
21.11.2014
מרק עדשים ובטטה, מרק תירס סיני ● מתכון מסביב לעולם
החורף כבר כאן ומה יותר נעים מלשמוע את הגשם מתוך הבית, כשעל הקירה מתבשל לו מרק חם ומזין... ● המדור מצדיע לאלפי שליחות הרבי ובני משפחותיהן מכל העולם, שנופפו השבוע לשלום לאב הבית, רב הקהילה, שליח הרבי - בדרכו לכינוס השלוחים העולמי תשע"ה, שנפתח שלשום בניו-יורק מרק עדשים ובטטה
מאת שלומית
מרק עדשים ובטטה - 7-8 מנות
מצרכים:
● 3 בטטות
● חצי כוס עדשים אדומות
● 8 – 9 כוסות מים
● כפית פפריקה
● חצי כפית כמון
● 2 כפות א. מרק
● פלפל שחור גרוס
● מלח
אופן ההכנה:
1. לחתוך את הבטטות לקוביות לטגן אותן כשתי דקות ולהוסיף את שאר המצרכים להרתיח להנמיך לבינוני נמוך ולבשל עד שהבטטות רכות.
2. להעביר את הבטטות + כמחצית מהנוזלים לטחון ולהחזיר לסיר לבשל כ 20 דקות ולבדוק טעמים.
מרק תירס סיני
המצרכים:
● בצל גדול
● קופסת שימורי תירס (550 גרם)
● 2 כפות קורנפלור
● 2 כפות רוטב סויה
● כף שטוחה מרק בטעם עוף (פרווה)
● שמן לטיגון
● בצל ירוק
אופן ההכנה:
קוצצים את הבצל ומטגנים בסיר עד להזהבה.
מוסיפים לסיר את תכולת קופסת התירס (עם הנוזלים) ועוד 3 כוסות מים רותחים.
מוסיפים את שאר החומרים ומביאים שוב לרתיחה.
מעבירים לבלנדר וטוחנים למשך מספר שניות בלבד, כך שגרגרי התירס נטחנים באופן חלקי.
קוצצים דק את הבצל הירוק ומפזרים מעט מעל כל צלחת מרק.
מרק עדשים ובטטה - 7-8 מנות
מצרכים:
● 3 בטטות
● חצי כוס עדשים אדומות
● 8 – 9 כוסות מים
● כפית פפריקה
● חצי כפית כמון
● 2 כפות א. מרק
● פלפל שחור גרוס
● מלח
אופן ההכנה:
1. לחתוך את הבטטות לקוביות לטגן אותן כשתי דקות ולהוסיף את שאר המצרכים להרתיח להנמיך לבינוני נמוך ולבשל עד שהבטטות רכות.
2. להעביר את הבטטות + כמחצית מהנוזלים לטחון ולהחזיר לסיר לבשל כ 20 דקות ולבדוק טעמים.
מרק תירס סיני
המצרכים:
● בצל גדול
● קופסת שימורי תירס (550 גרם)
● 2 כפות קורנפלור
● 2 כפות רוטב סויה
● כף שטוחה מרק בטעם עוף (פרווה)
● שמן לטיגון
● בצל ירוק
אופן ההכנה:
קוצצים את הבצל ומטגנים בסיר עד להזהבה.
מוסיפים לסיר את תכולת קופסת התירס (עם הנוזלים) ועוד 3 כוסות מים רותחים.
מוסיפים את שאר החומרים ומביאים שוב לרתיחה.
מעבירים לבלנדר וטוחנים למשך מספר שניות בלבד, כך שגרגרי התירס נטחנים באופן חלקי.
קוצצים דק את הבצל הירוק ומפזרים מעט מעל כל צלחת מרק.
הוסף תגובה
0 תגובות