מערכת COL
|
יום ח' תשרי ה׳תשע״ה
02.10.2014
טיפים לסעודה מפסקת. ויש גם דג סלמון ● מתכון מסביב לעולם
'מתכון מסביב לעולם', מביא לכם לקראת הסעודה מפסקת מתכון לדג (חלבון), בתיבול עדין (תבלינים מרובים ומלח - מצמיאים!) עם פחממה (המתפרקת לאנרגיה) ● וגם: טיפים תזונתיים מועילים למרכיבי הסעודה מחר ● גמר חתימה טובה! טיפים לסעודה מפסקת
מאת שלומית
מתכונים לסעודה מפסקת:
(חלבון בתיבול עדין עם שומן מהצומח ופחממה- המתפרקת לאנרגיה)
סלומון בתנור:
● דג סלומון
● מיונז
● שמיר קצוץ
● 2 בטטות גדולות, או 3 בינוניות
● שמן זית
● לימון
אופן ההכנה:
1. השרי את הגד בלימון
2. ערבי בקערה שמן זית, 4 כפות מיונז, שמיר קצוץ
3. גרדי במגרדת או במעבד מזון את הבטטה
4. שטפי את הדג ומרחי עליו את רוטב המיונז
5. פזרי מעל שכבת הרוטב את הבטטה
6. אפי בתנור המחומם ל-200 מעלות כרבע שעה עד עשרים דקות
הגישי לצד אורז או תפוחי אדמה בתנור (זכרי - פחממה מתפרקת לאנרגיה)
בנוסף, מזונות המכילים סיבים תזונתיים כמו דגנים מלאים, ירקות (עם הקליפה) וקטניות, יותירו תחושת שובע ויקלו עליכם את הצום.
צרפי סלט ירקות עשיר בירקות חיים ובשלי שועית ירוקה(בתיבול עדין) או ירק מבושל אחר לצד המנה העיקרית.
סעודה המכילה גם שומנים מביאה להרגשת שובע הנמשכת לאורך זמן. (העדיפו שמנים מן הצומח!) שומנים כמו- אבוקדו, טחינה , אגוזי ובשלו עם שמן זית או קנולה בלבד.
חשוב מאוד:
בארוחה המפסקת עצמה, רצוי לוותר על מאכלים שגורמים לנו תחושת רעב כמו אוכל מטוגן, תפוחי אדמה, מאפי קמח למניהם ודברי מתיקה, וכן לוותר על משקאות משתנים כמו קולה, משקאות עם קפאין ואלכוהול.
● כמובן שיש להקפיד לאורך כל היום, מהבוקר ועד כניסת הצום - על שתיה מרובה של מים!
מתכונים לסעודה מפסקת:
(חלבון בתיבול עדין עם שומן מהצומח ופחממה- המתפרקת לאנרגיה)
סלומון בתנור:
● דג סלומון
● מיונז
● שמיר קצוץ
● 2 בטטות גדולות, או 3 בינוניות
● שמן זית
● לימון
אופן ההכנה:
1. השרי את הגד בלימון
2. ערבי בקערה שמן זית, 4 כפות מיונז, שמיר קצוץ
3. גרדי במגרדת או במעבד מזון את הבטטה
4. שטפי את הדג ומרחי עליו את רוטב המיונז
5. פזרי מעל שכבת הרוטב את הבטטה
6. אפי בתנור המחומם ל-200 מעלות כרבע שעה עד עשרים דקות
הגישי לצד אורז או תפוחי אדמה בתנור (זכרי - פחממה מתפרקת לאנרגיה)
בנוסף, מזונות המכילים סיבים תזונתיים כמו דגנים מלאים, ירקות (עם הקליפה) וקטניות, יותירו תחושת שובע ויקלו עליכם את הצום.
צרפי סלט ירקות עשיר בירקות חיים ובשלי שועית ירוקה(בתיבול עדין) או ירק מבושל אחר לצד המנה העיקרית.
סעודה המכילה גם שומנים מביאה להרגשת שובע הנמשכת לאורך זמן. (העדיפו שמנים מן הצומח!) שומנים כמו- אבוקדו, טחינה , אגוזי ובשלו עם שמן זית או קנולה בלבד.
חשוב מאוד:
בארוחה המפסקת עצמה, רצוי לוותר על מאכלים שגורמים לנו תחושת רעב כמו אוכל מטוגן, תפוחי אדמה, מאפי קמח למניהם ודברי מתיקה, וכן לוותר על משקאות משתנים כמו קולה, משקאות עם קפאין ואלכוהול.
● כמובן שיש להקפיד לאורך כל היום, מהבוקר ועד כניסת הצום - על שתיה מרובה של מים!
למקרה שפספסתם
הוסף תגובה
0 תגובות