מערכת COL
|
יום כ"ג אלול ה׳תשע״ד
18.09.2014
שנהיה לראש ולא לזנב ● קולאז' מתכוני דגים
לקראת ראש השנה, הנמצא במרחק של פחות משבוע, מדור 'מתכון מסביב לעולם' מביא לכם ארבעה מתכוני דגים מעולים ומשובחים לעטר ולפאר בהם את שולחן החג ● בפנים: סלומון ברוטב פיקנטי סמיך, דניס קלוי בתיבול עדין, הליבוט אפוי בסויה וזנגביל וקרפיון ממולא בפטריות, עגבניות ועלי דפנה שנהיה לראש
מתכוני דגים
מאת שלומית
דג סלמון ברוטב פיקנטי
חומרים:
● כ-500 גרם דג סלמון חתוך לפילה מושרה כחצי שעה במים עם מלח ומיץ לימון.(לא חובה)
● 1 פלפל גמבה גדולה חתוכה לעיגולים או 2 בינוניים
● 1פלפל קטן חריף אדום/ירוק חתוך לעיגולים
● 1 לימון קטן חתוך לעיגולים עם הקליפה ללא גלעינים (להשתמש עם קליפה יפה וחלקה), או 1 כף גדושה לימון כבוש
● 2 עגבניות אדומות בשלות קצוצות לדק או מגורדות
● 6 שיני שום טרי חתוכים לעיגולים,או יותר לפי טעמכם.
● 1 כוס כוסברה טרייה קצוצה-מי שלא אוהב אפשר עלי סלרי טריים במקום.
● 2 כפות רסק עגבניות
● מלח, פפריקה חריפה
● 1/2 כפית כמון
● פפריקה מתוקה
● תבלין לדגים
● 1/2 כפית כוסברה טחונה(לא חובה)
אופן ההכנה:
מחממים בסיר רחב שמן קנולה או זית בערך כף או שתיים, מוסיפים את הפלפלים והשום מטגנים כדקה שתיים תוך כדי ערבוב מתמיד.
מוסיפים את שאר החומרים חוץ מהדגים, מערבבים היטב, מוסיפים 1 כוס מים רותחים, מנמיכים להבה ומבשלים את הרוטב כ-20 דקות בסיר מכוסה על אש בינונית עד נמוכה. (לבדוק מדי פעם אם הרוטב לא התייבש)
לאחר 20 דקות מוסיפים בעדינות את הדגים (לאחר ששטפנו אותם וסיננו אותם) לסיר.
הרוטב צריך לכסות את הדגים, מבשלים כ-20-25 דקות על אש קטנה עד בינונית.
מגישים עם חלה או לחם וטובלים ברוטב.
דג דניס בתנור בתיבול עדין:
(ניתן להפיל את הכמויות, כמובן)
מרכיבים:
● 2 יחידות דג דניס, 600-700 גרם ליחידה
● 2 כפות שום כתוש
● 1 כף פלפל שחור
● 1/4 כוס שמן זית
● לפי הטעם מלח
הוראות הכנה:
1. מערבבים את השום ביחד עם שמן הזית והפלפל השחור.
2. מוסיפים מעט מלח ומתחילים למלא את הדג ב"רוטב" הזה.
3. לאחר שבטנו של הדג מורחה כולה בשום יש לחרוץ שלושה חריצים בגב הדג ולמלא בשום חי (ללא פלפל ושמן).
4. מחממים את התנור ל-220 מעלות.
5. מניחים ניר כסף על תבנית מתאימה ומורחים אותה במעט שמן זית כדי שהדג לא ידבק לנייר (לא להשתמש בנייר אפייה).
6. להניח את הדגים על גבי הנייר כסף ולעטוף את התבנית בנייר כסף אטום לגמרי כדי שכל החום יתרכז בדגים.
● חשוב ביותר לזכור לא להכניס את הדגים בתנור קר או מתחמם, אלא רק בתנור חם 220 מעלות ל-15 דקות בלבד אחרת הדג יתייבש.
● להגיש על מצע חסה ביחד עם לימון חי
● רצוי לאכול את הדג עם יין לבן.
הליבוט אפוי ברוטב סויה וזנגביל
מרכיבים
● 4 יחידות דג הליבוט, פרוסות בעובי 2 ס"מ
● 1 יחידה זנגוויל טרי, בגודל אצבע, מגורר דק
● 3 כפות רוטב סויה
● 1 גזר, מגורר דק
● לפי הטעם מלח
הוראות הכנה
1. מניחים את נתחי הדג בתבנית קטנה בתוך נייר אלומיניום.
2. מערבבים את שאר החומרים ומפזרים על נתחי הדג.
3. עוטפים שוב בנייר אלומיניום ואופים בתנור בחום של 150 מעלות במשך רבע שעה בלבד.
קרפיון ממולא בפטריות, עגבניות ועלי דפנה
מרכיבים:
● 1 קרפיון גדול במשקל 1-1.5 ק"ג
● שמן זית למריחה
● מיץ מלימון אחד
● מעט מלח
● 4 שיני שום פרוסות
● צרור שמיר קצוץ
● 2 עגבניות פרוסות
● 200 גר' פטריות שמפיניון פרוסות
● מעט פלפל שחור גרוס
● צרור בזיליקום
● מעט פלפל לבן
הוראות הכנה:
1. מערבבים את שמן הזית, מיץ הלימון, המלח, פרוסות השום והשמיר ומורחים את הדג מכל צדדיו.
2. מקפיצים במחבת את פרוסות העגבניות ואת פרוסות הפטריות עם פלפל שחור ובזיליקום, ומפזרים על הדג.
3. מפזרים מעל פלפל לבן לפי הטעם.
4. אופים בתנור בחום בינוני של 180 מעלות כרבע שעה.
דג סלמון ברוטב פיקנטי
חומרים:
● כ-500 גרם דג סלמון חתוך לפילה מושרה כחצי שעה במים עם מלח ומיץ לימון.(לא חובה)
● 1 פלפל גמבה גדולה חתוכה לעיגולים או 2 בינוניים
● 1פלפל קטן חריף אדום/ירוק חתוך לעיגולים
● 1 לימון קטן חתוך לעיגולים עם הקליפה ללא גלעינים (להשתמש עם קליפה יפה וחלקה), או 1 כף גדושה לימון כבוש
● 2 עגבניות אדומות בשלות קצוצות לדק או מגורדות
● 6 שיני שום טרי חתוכים לעיגולים,או יותר לפי טעמכם.
● 1 כוס כוסברה טרייה קצוצה-מי שלא אוהב אפשר עלי סלרי טריים במקום.
● 2 כפות רסק עגבניות
● מלח, פפריקה חריפה
● 1/2 כפית כמון
● פפריקה מתוקה
● תבלין לדגים
● 1/2 כפית כוסברה טחונה(לא חובה)
אופן ההכנה:
מחממים בסיר רחב שמן קנולה או זית בערך כף או שתיים, מוסיפים את הפלפלים והשום מטגנים כדקה שתיים תוך כדי ערבוב מתמיד.
מוסיפים את שאר החומרים חוץ מהדגים, מערבבים היטב, מוסיפים 1 כוס מים רותחים, מנמיכים להבה ומבשלים את הרוטב כ-20 דקות בסיר מכוסה על אש בינונית עד נמוכה. (לבדוק מדי פעם אם הרוטב לא התייבש)
לאחר 20 דקות מוסיפים בעדינות את הדגים (לאחר ששטפנו אותם וסיננו אותם) לסיר.
הרוטב צריך לכסות את הדגים, מבשלים כ-20-25 דקות על אש קטנה עד בינונית.
מגישים עם חלה או לחם וטובלים ברוטב.
דג דניס בתנור בתיבול עדין:
(ניתן להפיל את הכמויות, כמובן)
מרכיבים:
● 2 יחידות דג דניס, 600-700 גרם ליחידה
● 2 כפות שום כתוש
● 1 כף פלפל שחור
● 1/4 כוס שמן זית
● לפי הטעם מלח
הוראות הכנה:
1. מערבבים את השום ביחד עם שמן הזית והפלפל השחור.
2. מוסיפים מעט מלח ומתחילים למלא את הדג ב"רוטב" הזה.
3. לאחר שבטנו של הדג מורחה כולה בשום יש לחרוץ שלושה חריצים בגב הדג ולמלא בשום חי (ללא פלפל ושמן).
4. מחממים את התנור ל-220 מעלות.
5. מניחים ניר כסף על תבנית מתאימה ומורחים אותה במעט שמן זית כדי שהדג לא ידבק לנייר (לא להשתמש בנייר אפייה).
6. להניח את הדגים על גבי הנייר כסף ולעטוף את התבנית בנייר כסף אטום לגמרי כדי שכל החום יתרכז בדגים.
● חשוב ביותר לזכור לא להכניס את הדגים בתנור קר או מתחמם, אלא רק בתנור חם 220 מעלות ל-15 דקות בלבד אחרת הדג יתייבש.
● להגיש על מצע חסה ביחד עם לימון חי
● רצוי לאכול את הדג עם יין לבן.
הליבוט אפוי ברוטב סויה וזנגביל
מרכיבים
● 4 יחידות דג הליבוט, פרוסות בעובי 2 ס"מ
● 1 יחידה זנגוויל טרי, בגודל אצבע, מגורר דק
● 3 כפות רוטב סויה
● 1 גזר, מגורר דק
● לפי הטעם מלח
הוראות הכנה
1. מניחים את נתחי הדג בתבנית קטנה בתוך נייר אלומיניום.
2. מערבבים את שאר החומרים ומפזרים על נתחי הדג.
3. עוטפים שוב בנייר אלומיניום ואופים בתנור בחום של 150 מעלות במשך רבע שעה בלבד.
קרפיון ממולא בפטריות, עגבניות ועלי דפנה
מרכיבים:
● 1 קרפיון גדול במשקל 1-1.5 ק"ג
● שמן זית למריחה
● מיץ מלימון אחד
● מעט מלח
● 4 שיני שום פרוסות
● צרור שמיר קצוץ
● 2 עגבניות פרוסות
● 200 גר' פטריות שמפיניון פרוסות
● מעט פלפל שחור גרוס
● צרור בזיליקום
● מעט פלפל לבן
הוראות הכנה:
1. מערבבים את שמן הזית, מיץ הלימון, המלח, פרוסות השום והשמיר ומורחים את הדג מכל צדדיו.
2. מקפיצים במחבת את פרוסות העגבניות ואת פרוסות הפטריות עם פלפל שחור ובזיליקום, ומפזרים על הדג.
3. מפזרים מעל פלפל לבן לפי הטעם.
4. אופים בתנור בחום בינוני של 180 מעלות כרבע שעה.
הוסף תגובה
0 תגובות