מתכונים מזינים לתשעת הימים ● מתכון מסביב לעולם
פלפלים ממולאים (ללא בשר)
רשימת המרכיבים למילוי
• 6 פלפלים ירוקים בהירים
• 2 בצלים
• 3 עגבניות
• 2 כפות רסק עגבניות
• 3/4 כוס אורז
• שמן לטיגון
• חצי כפית מלח
• כפית פפריקה
• רבע כפית פלפל שחור
החומרים לרוטב
• 5 כוסות מים רותחים
• 2 כפות מרק "בטעם עוף"
• 3 כפות רסק עגבניות
• כפית כמון
• כפית פפריקה
הוראות הכנה
1. קוצצים את הבצלים ומטגנים עד להשחמה.
2. מוסיפים את האורז, מערבבים, ולאחר כשלוש דקות מסירים מהאש.
3. מרסקים את העגבניות בפומפייה או במעבד מזון, מוספים את רסק העגבניות, המלח והפפריקה ומערבבים.
4. מערבבים את רסק העגבניות, הבצל והאורז.
5. מסירים את פתח הפלפלים ושומרים את ה"מכסה".
6. בעזרת כף ממלאים כל פלפל בתערובת עד לכדי שני שליש מהפלפל.
7. מניחים את הפלפלים בסיר או במחבת עמוקה, ויוצקים עליהם תערובת הרוטב, כך שהוא מכסה לפחות את רוב הפלפלים.
8. מבשלים בסיר או במחבת מכוסה במשך שעה.
9. מגישים חם או קר.
מרק תירס
רשימת המרכיבים
• 2 כוסות גרגרי תירס
• 2 כוסות מים
• 2 כוסות מיץ גזר
• חצי כף עד כף רוטב סויה תמרי
• קורט זנגביל לפי הטעם
• 2 בצלים ירוקים
הוראות הכנה
1. לשים בבלנדר את הנוזלים ולהוסיף את התירס והבצל הירוק. לערבל. להוסיף רוטב סויה וזנגביל ולבחוש בכף.
לביבות קישואים
רשימת המרכיבים
• 5 קישואים
• 2 בצלים
• 5 כפות טחינה גולמית
• כוס קמח מלא
• כפית מלח
• רבע כפית פלפל שחור
• שמן לטיגון
הוראות הכנה
1. מרסקים את הקישואים ואת הבצל במעבד מזון.
2. סוחטים עודפי נוזלים ומעבירים לקערה.
3. מוסיפים את יתר החומרים ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
4. מחממים שמן במחבת, יוצרים מהתערובת לביבות שטוחות ומטגנים היטב משני הצדדים עד להשחמה.
תפ''א ברוטב פטריות וקשיו מוקרם
רשימת המרכיבים
• 5 תפוחי אדמה גדולים
• 2 סלסילות פטריות שמפיניון
• 150 גרם אגוזי קשיו
• 4 בצלים קטנים
• 1/2 כוס חלב
• 3 שיני שום
• כף סוכר
• 1/2 כפית פלפל
• קמצוץ אגוז מוסקט
הוראות הכנה
1. מבשלים את תפוחי האדמה במים במשך כארבעים דקות, עד להתרככות. לחלופין, ניתן לחמם אותם במיקרוגל במשך כעשר דקות מכל צד.
2. טוחנים מחצית מכמות אגוזי הקשיו. את השאר קוצצים באופן גס בסכין, או שוברים לחתיכות.
3. קוצצים את הבצלים ומטגנים עד להזהבה.
4. מוסיפים לבצל המטוגן את שיני השום, כף סוכר ואת אגוזי הקשיו, וממשיכים לטגן 2 דקות נוספות.
5. פורסים את הפטריות לפרוסות ומטגנים אותן בנפרד.
6. מערבבים את הפטריות, הבצל ואגוזי הקשיו עם החלב, מוסיפים כוס ורבע מים ומבשלים במשך כעשר דקות.
7. חוצים את תפוחי האדמה באמצע ל-2 חלקים, מוציאים מעט מהתוכן וממלאים ברוטב, עוטפים בנייר אלומניום ומחממים בתנור בעוצמה בינונית למשך 15 דקות.
דלורית ממולאת בפירות יבשים
רשימת המרכיבים
• כוס משמשים מיובשים
• חצי כוס צימוקים
• כוס מיץ תפוזים
• 4 דלוריות
• רבע כוס זרעי חמניות (לא קלויים(
• רבע כוס זרעי דלעת (לא קלויים(
הוראות הכנה
1. משרים את המשמשים והצימוקים במיץ התפוזים למשך לילה.
2. חותכים את הדלורית לחצי ומוציאים את הגרעינים.
3. מניחים את חצאי הדלוריות בתבנית אפייה, יוצקים מים עד לגובה כחצי סנטימטר ומכסים ברדיד אלומיניום.
4. אופים כחצי שעה בחום נמוך (150 מעלות(
5. בינתיים קוצצים את הצימוקים, המשמשים והזרעים (ידנית או במעבד מזון.
6. מוציאים את הדלורית מהתנור וממלאים את השקערוריות שבדלורית בתערובת הפירות והזרעים.
7. מוסיפים עוד מעט מיץ תפוזים, עד שהשקע מתמלא.
8. אופים רבע שעה נוספת ומגישים חם.
גיווץ' - תבשיל ירקות בולגרי
רשימת המרכיבים
• 3-2 תפוחי-אדמה
• 2 קישואים
• 1 חציל
• 3 גזרים
• 2 בצלים
• 3 שיני שום
• כף שמן לטיגון
• 2 כפיות פפריקה מתוקה
• כפית מלח
• רבע כפית פלפל שחור
הוראות הכנה
1. חותכים את תפוחי-האדמה, החצילים והקישואים לקוביות, ופורסים את הגזר לפרוסות.
2. קוצצים את הבצל ופורסים את השום לפרוסות דקות ומטגנים במחבת עמוקה או בסיר עד להזהבה.
3. מוסיפים את שאר הירקות וכוס מים רותחים, מערבבים, מכסים ומבשלים על אש נמוכה כ-15 דקות.
4. מוסיפים את התבלינים, מערבבים ומבשלים עוד כ-15 דקות.
5. מעבירים לתבנית, וקולים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות כ-20 דקות.
6. מגישים חם.