מערכת COL | יום ב' ניסן ה׳תשע״ד 02.04.2014

האם ניתן לסמוך על מלון בפסח? ● שיחה עם הרב שטיינברגר

מדוע הזהירה הרבנות הראשית את הציבור על מוצרי בשר? ● האם ניתן לסמוך על כשרות בתי מלון בפסח? ● ובאלה אמצעי זהירות לקוח צריך לנהוג בבואו לקנות מוצר עם הכשר לפסח? ● שיחה עם מומחה הכשרות הרב יוסי שטיינברגר  בתי מלון בפסח
האם ניתן לסמוך על מלון בפסח? ● שיחה עם הרב שטיינברגר
הרב יוסי שטיינברגר (צילומים: ברוך עזאגווי וארכיון COL)

משה בן-חיים

בתאריך א' ניסן ה'תשע"ד הרבנות הראשית לישראל הוציאה עדכון כשרות ובו הודעה לציבור, שאם יש מכירה של בשר באריזת כשרות ומחירו נמוך, יש לחשוש שמא מדובר בזיוף הכשרות, וגם חשש לתברואה לקויה. מה הביא להודעה הזו?

בהודעה מדובר על מוצרי בשר בהכשר "הרבנות". נמצאו לאחרונה כמה זיופים חמורים של חברות מפורסמות. הבעיה בזיופים, שעד שהם נתפסים לעיתים לוקח זמן. לכן יצאה ההודעה הנ"ל.

בהכשרים כגון "העדה החרדית", "הרב לנדא", וליובאוויטש אין זיופים, מכיוון שהפיקוח הדוק יותר. בהכשרים כאלו אם יש מחיר יותר נמוך מהרגיל ככה"נ מדובר במבצעים לפני החג או מסיבה אחרת.

באלו אמצעי זהירות לקוח צריך לנהוג בבואו לקנות מוצר עם הכשר? האם ניתן לזהות לפי צורת האריזה?

צריך לקנות רק ברשתות מוכרות, ולא אצל "חאפרים", או מכירות של סוחרים חשאיים.
רמת הזיוף כיום יכולה להיות גבוהה מאוד. עד כדי קושי להבחין חיצונית על האריזה האם מדובר בזיוף.

נושא שהות בבתי מלון בחג הפסח: על מה הציבור יכול לסמוך, ומה צריך לבדוק כשנמצאים במלון בחג הפסח?

יש כמה דוגמאות באלו קשיים צריך להתמודד במלון בפסח:

א. מי שמקפיד לא לאכול "שרויה", יש לו בעיה. ייתכן וחלק מהסועדים במלון כן אוכלים "שרויה", וכלים מתערבבים.

ב. קשה מאוד להקפיד ולהשגיח על כל העובדים שאם כלי נפל על הריצפה לא ישתמשו בו עוד במהלך החג. (מדובר בחומרה).

ג. קשה מאוד להשגיח כל הזמן על כל העובדים שיזרקו כל מאכל שנופל לריצפה. בפרט שהעובדים לא מעוניינים "לאבד" מאכלים.

ד. צריך לעקוב כל הזמן על העובדים, ועל  הנוכרים בפרט, שלא הביאו בכליהם חמץ גמור, כגון פיתה וכדו'.

ה. צריך להשגיח בשבע עיניים שלא משתמשים בסכיני מטבח אישיים שהעובדים שומרים במקומות מסתור כגון סכיני שף וכדו'.

ו. אם הביאו משגיח מיוחד לפסח זה בעיה. המשגיח לוקח לו זמן רב להכיר את המטבח, העובדים, מקומות מסתור אפשריים, ונקודות תורפה בכשרות. למשגיח קבוע זה קשה, על אחת כמה וכמה למשגיח חדש. בדר"כ לוקח זמן עד שמכירים את העבודה על בוריה. כל השנה זה לא פשוט, ובודאי בפסח.

בכשרות מהדרין שעושים למשך תקופה קצרה כגון "בין הזמנים" וכדומה - האם יש בזה בעיה?

אני עצמי לא ייתן כשרות רק לשבוע או לשבועיים. כדי לתת  כשרות מהדרין באופן חד פעמי צריך להיות "סופרמן". גם אני לא יכול לעמוד בכך, למרות שזו הפרנסה שלי.

לסיכום, מבחינת הכשרות בפסח, היכן עדיף לשהות בחג, בבית או במלון?

עדיף לשהות בבית בפסח. אבל מי שנאלץ עקב אילוצים שונים לשהות בחג במלון, שיאכל במקום שיש השגחה של רבני חב"ד, שם ההשתדלות גדולה וטובה, ויש על מי לסמוך.

פסח כשר ושמח.

הוסף תגובה
0 תגובות
נצפה באתר
עוד באתר
 
העלאת תמונה
x
גרור תמונה לכאן
או
העלה תמונה
ביטול
תייג
טוען תמונות...
שגיאה!
    אישור
    מעלה תמונות...
    התמונות הועלו בהצלחה
    ויפורסמו לאחר אישורן
    התמונות תויגו בהצלחה
    ויוצגו במערכת התמונות
    המשך
    מתוך
    x
    תודה שנרשמת!
    מבטיחים לשלוח רק את הדברים הכי מעניינים :)
    x
    עדכון הנתונים נשמר בהצלחה!
    מבטיחים לשלוח רק את הדברים הכי מעניינים :)
    x
    קיבלנו את בקשתך, לא נשלח יותר הודעות...
    באפשרותך תמיד להתחבר חזרה ולהינות מהעדכונים המעניינים ביותר.