מערכת COL | יום ט"ז אדר א ה׳תשע״ד 16.02.2014

"חב"ד דואגים לכל יהודי" ● נאומו המלא של סרן שילון

נאומו בערב חב"ד בבניני האומה של 'נציג הידידים', סרן (במיל.) זיו שילון, מ"פ לשעבר בחטיבת גבעתי, היה לדעת רבים "שיא הערב". בתקופה שחלפה מאז פציעתו הכיר שילון מקרוב את פעילות שליחי חב"ד, בעיקר דרך מטה צעירי חב"ד למען נפגעי הטרור. בביקורו בארה"ב בשנה האחרונה, וביקר בציונו הק' של הרבי ● "חשבתי בהתחלה שהם דואגים לאנשים שלהם, מסתבר שזה אחרת - הם דואגים לכל יהודי ויהודי באשר הוא". שילון קרא לתומכים הרבים לסייע במבצע פורים הקרוב. "השלוחים יסתובבו עם משלוחי מנות אצל יתומים, מצוייני צה"ל, נפגעי פעולות איבה, אלמנות וכו' - וישמחו אותם. בואו תעזרו להם". נאומו נחתם בהצדעת יד, בידו הקטועה ● הרגע המרטיט הזה, חתם את הנאום הבלתי-נשכח  צפו בוידאו + בפנים: תמלול מלא מנאומו של סרן זיו שילון
צילום: מנדי הכטמן

שלום וערב טוב,

אני גאה ושמח להיות חלק מערב נפלא זה לכבודם של שליחי חב״ד ואלפי ידידי חב"ד היושבים עמנו כאן!

את סיפור חיי, בעיקר בשנים האחרונות, ראיתם בדקות האחרונות על המסכים.

תאמינו לי, במציאות, זה היה הרבה יותר ארוך והרבה יותר קשה..

הסיפור שלי הינו סיפור מייצג, של עוד פצועים רבים שנתנו את כל כולם למען ביטחון מדינת ישראל.

ברוח חודש אדר שבא עלינו לטובה, ברצוני לספר לכם על נס אחד קטן שקרה בידי שמיים, ועל דרך ארוכה ומלאה במעשים טובים לשם שמיים.

ב-23.10.12 לפני שנה וארבעה חודשים, כששכבתי שותת דם ליד גדר המערכת. ושתי ידי התנתקו ממקומם כמעט לגמרי, הרגשתי שכוחותיי שלי אוזלים. הכוח האנושי שהכרתי עד אז לא עמד לי יותר. היום ברור לי, כי רק בכוח ההשגחה האלוקית הצלחתי לקום, להרים עם יד שמאל הקטועה את שאריות ידי הימנית ולרוץ כ-250 מטר לעבר הכוח שלי, כאשר לאורך כל הדרך שנראתה לי כמסע בלתי נגמר, מציפות אותי מחשבות רק על העולם הבא שמחכה לי...

בכנות, אני יכול לומר שלא ציפיתי לכאלו כוחות. תעצומות אלו הגיעו עם המון עזרה מלמעלה שמלווה אותי, כך אני מאמין, עד היום!

אל חב״ד נחשפתי לראשונה כאשר הרב מנחם קוטנר, שליח חב״ד, הגיע לבקר בבית החולים לחזק אותי ואת משפחתי.

לפני הפציעה כלל לא ידעתי ששליחי חב״ד עוסקים בטיפול ובדאגה לפצועי צה״ל ולחיילי צה״ל ככלל. לתומי חשבתי, שכל עניינם בהפצת הרעיונות שלהם ודאגה למי שקשור אליהם.

שמחתי לגלות שלא כך הדבר. מנחם ליווה אותי ואת משפחתי ועוד פצועים רבים בדרכם הקשה והמורכבת בחזרה לחיים, דרך שבהעדר אנשים טובים באמצע הדרך, קשה, עד לא אפשרית לטיפוס.

כאשר התאוששתי מעט, נסעתי לטיול בניו יורק במשלחת שאורגנה על ידי שליחי חב"ד במיוחד עבורנו - פצועי צה״ל ופעולות הטרור. שם גיליתי את עולמה המופלא של חב"ד ואת מנהיגותו המיוחדת במינה של הרבי. אז הבנתי מהיכן יונקים שליחי חב״ד את הרצון לעזור לכל יהודי באשר הוא!

הרבי היה מנהיג שקט, כפי שאנו נוהגים לכנות זאת בשפה הצבאית.

מנהיג עם המון כריזמה סוחפת המונים שרואים בו מנהיג ומוביל דרך. אך גם מנהיג בעל ענווה וצניעות וייחס אישי לכל אדם באשר הוא. וזה מה שכבש את ליבי.

הרבי כינה את נכי צה״ל, מצוייני צה״ל. וטען שהאחריות שנטלו בהגנה על אזרחי ישראל היהודים, חשובה מאין כמוה. הוא לא הסכים לכנותם נכים, אלא מצויינים!

החוויה האישית שלי עם הרבי הייתה בקברו. כאשר ביקשתי מעומק ליבי שהרבי ישלח לי אות וסימן לבריאות שלמה לידי הימנית וגם כמובן לאימא שתחייה.

כתשובה וכברכה, קיבלתי מהרבי סימן מדהים: בפרק התהילים שאמרתי ליד ציון קברו, הופיעה 3 פעמים המילה יד.

בחג החנוכה מנחם ביקר אותי בתל השומר לאחר ניתוח מורכב ואני יודע שבזכות ברכתו של הרבי זכיתי להדליק נר חנוכה באמצעות ידי הפצועה!

כאדם מאמין, אך לא מוגדר כדתי, הוקסמתי מהיכולת של שליחי חב״ד לתת ״רגע של מנוחה״ במאבק הבלתי פוסק של הפצועים לשיקום הנכסף. החוויות המדהימות שעברנו במשלחת היו תוצר עמלם של אותם שליחים, אשר בלי שום ספק שמרו על האווירה והרוח של פצועי צה״ל!

כולם יודעים שהשליחים נמצאים בכל מקום בעולם הגדול. הם נותנים לכל יהודי מקום לגשת אליו בעת שמחה כמו בעת צרה, ומאפשרים רגעים של קסם יהודי במקומות רחוקים מהבית.

אך אני נוכחתי לדעת, שגם כאן בישראל, קרוב לבית, שליחי חב"ד מעניקים הרבה חום ואור, ויד מושטת לעזרה.

אני מוצא המון דמיון בין חייו של איש חב״ד לחייו של איש צבא בישראל. שניהם מקדישים את זמנם ואת חיי המשפחה, את הדברים הכי חשובים, לטובת אחיהם היהודים באשר הם. אלו בכוח החרב, ואלו בשם תורת אלוקים. והרי ידוע שהחרב משולה לתורה, והכוח שלנו כעם יהודי לעולם לא יהיה שלם אם נוותר על אחד מהם!

גם בלחימה הקשה ביותר מוצאים חיילינו זמן להניח תפילין ולחזק את ידיהם למערכה הבאה.

במעמד זה אוכל לומר כי אעשה כל שביכולתי לחזור לאחוז בנשק ולשמור על גבולות ישראל. אעשה זאת בעזרת התפילות והתמיכה במעלה הדרך של יהודים כמותכם, שליחי חב"ד. אוכל בעזרת השם לשקם את ידי הימנית ולחזור לחזית עם חיילי היקרים, לשמור ולהגן שאף אחד בשום מקום בעולם לא יפגע ולא יאיים על העם היהודי!

כדי שאני, ואנשים אחרים הנלחמים את המלחמה שלי, נוכל להמשיך ולהתקדם להשגת המטרה, חב״ד צריכה את התמיכה של כל ידידיה!

ידידים יקרים! שליחי חב"ד מתכוננים כבר בימים אלו לשטוף את הארץ הזאת במשלוחי מנות ובשמחת פורים שתגיע לבתי החולים, לקשישים ולחלשים, לנפגעי פעולות הטרור, לאלמנות ויתומי צה"ל, ולחיילי צה"ל השומרים על עם ישראל וארץ ישראל.

בשביל להצליח בגדול, כמו שהם יודעים, הם צריכים את העזרה והתמיכה שלכם!

גם הקשים באויבינו, כשיראו את עם ישראל מאוחד, לא יוכלו לעמוד בפנינו. אחדות העם היא המטרה הכי גדולה שלנו.

אני מצדיע לכם שליחי חב״ד על הפעולות שלכם עם כל הלב לכל אחד. ומברך את כל הידידים הנפלאים של חב"ד על השותפות הנפלאה שלכם.

תודה רבה לכולכם!

לצפייה לחצו על כפתור ההפעלה:

הוסף תגובה
0 תגובות
נצפה באתר
עוד באתר
 
העלאת תמונה
x
גרור תמונה לכאן
או
העלה תמונה
ביטול
תייג
טוען תמונות...
שגיאה!
    אישור
    מעלה תמונות...
    התמונות הועלו בהצלחה
    ויפורסמו לאחר אישורן
    התמונות תויגו בהצלחה
    ויוצגו במערכת התמונות
    המשך
    מתוך
    x
    תודה שנרשמת!
    מבטיחים לשלוח רק את הדברים הכי מעניינים :)
    x
    עדכון הנתונים נשמר בהצלחה!
    מבטיחים לשלוח רק את הדברים הכי מעניינים :)
    x
    קיבלנו את בקשתך, לא נשלח יותר הודעות...
    באפשרותך תמיד להתחבר חזרה ולהינות מהעדכונים המעניינים ביותר.