מעגל מרגש נסגר במעמד סיום הרמב"ם ● סיקור, תיעוד
אלפים השתתפו ב"סיום הרמב"ם העולמי", כפי שזה נקרא על ידי הרבי, שהתקיים ברוב פאר והדר בשכונת המלך, קראון היייטס, ביום החמישי בערב, בו ביום שלימוד הרמב"ם הסתיים במעגל השלושים ושניים.
אלפי המשתתפים היו עדים חיים לזה שלמרות שזה כבר הסיום השלושים ושנים, הרי שהסיום הולך ומתחזק משנה לשנה ורואים כאן במוחש את כחו של הרבי, בעל התקנה, שעומד ומשמש כמאז ומקדם.
הרב שניאור זלמן בוימגרטן מתחיל עם הפרק של הרבי כשהקהל עונה אחריו פסוק בפסוק. רבים מהמשתתפים נזכרו על החזן ר' משה יעקב טלשבסקי ז"ל "החזן של הרבי" שהי' אומר כל שנה את הפרק שלך הרבי בסיום הרמב"ם העולמי.
עד מתי...
מסכי הענק התחילו את מלאכתם. והנה רואים את פני הקודש, והנה שומעים את הוד קולו של הרבי, כשעושה את הסיום על הרמב"ם. משתוקקים לימים עברו, ומתחננים, "עד מתי", רבונו של עולם, "עד מתי..."
חברי הבד"צ דקראון הייטס הרב אברהם אזדאבא, הרב אהרן יעקב שוויי והרב יוסף ישעי' ברוין דיברו בדברי הלכה, הגדה וחסידות והביעו דברי התעוררות להמשיך בילמוד הרמב"ם ביתר שאת ויתר עוז.
"ויהי בשלושים שנה" -- שלימות בחזקה
המנחה הרב שמואל מנחם מענדל בוטמאן מנהל צעירי אגודת חב"ד המרכזית, ויושב ראש סיום הרמב"ם העולמי עמד בדבריו על היחודיות של השנה שהיא שלושים שנה מתקנת הרבי ללמוד את ספר יד החזקה להרמב"ם.
הרב בוטמאן הזכיר שבהשיחה של כ"ז אור לכ"ח ניסן תנש"א אמר הרבי שהמעלה של מספר כ"ז היא, שהרי ב"תלתא זימני הוה חזקה" ומספר כ"ז הוא שלוש פעמים, שלוש פעמים, שלוש. "ואם כן הרי כאן ניתוספה הוספה של שלוש פעמים על שלוש פעמים שלוש פעמים שלוש. וגם, הרי 'שלוש פעמים הוה חזקה' ומספר עשר הוא 'מספר השלם' הרי שישנה כאן 'שלימות בחזקה' – והחזקה הכי שלימה היא -- שלימוד זה יביא בפועל את הגאולה האמיתית והשלימה"
סיום הרמב"ם מחשמל
הטיב להגדיר אחד המשתתפים שסיום הרמב"ם זה הי' "סיום הרמב"ם מחשמל" וכמו שאמר אחד הנואמים מחצר חסידית מפורסמת "הרי הרבי הי' כאן".
המנחה הודה לרב שלום דובער דרייזין, שבחסותו התקיים "סיום הרמב"ם העולמי" לעילוי נשמת אביו הרב החסיד המשפיע ר' אברהם דריזין זכרונו לברכה ואיחל לו בשם הקהל שעוד ינוב בשיבה דשן ורענן יהי' באריכות ימים ושנים טובות עם נוות ביתו וכל משפחתו תוך בריאות הנכונה ושמחה וטוב לבב. גם הקהל החזיק לו טובה בתשואות כפיים סוערות.
הרב יצחק רבינוביץ דיבר בשם חסידות בויאן. בדברים חמים הודה לקהל על זה שלמרות שלושים השנים הרי שהסיום הולך ומתחזק ורואים בזה כוחו של הרבי בעל התקנה.
הרב מרדכי לייב ווייס, גיסו של הרבי ממונקאטש עמד בדבריו על זה שהחוזה מלובלין הי' מתבודד כל שבוע בינו ובין עצמו. חשקה נפשו של חסיד לראות מה הוא עושה וראה שהוא לומד רמב"ם ואור גדול, שלא ראה כמוהו מימיו עופף עליו עד שמהאור הגדול שראה נכוו העיניים שלו ולא הי' מסוגל יותר לראות. וסיפר באריכות שבא לחוזה מלובלין שאמר לו שזה הכל בגלל שראה את האור הגדול והנשגב ועיניו לא הי' ביכולתם להכיל את האור הגדול הזה. הרבי, המשיך הנואם, האיר את כל העולם וזכותנו להמשיך בדרכיו.
הרבי מכניס חיות בכל יהודי
הרב אליעזר בוים, מנהל ישיבת ,יגדיל תורה" מגור סיפר כמה סיפורים מהרבי ומהם סיפור בצייר מפורסם שהי' אצל הרבי והרבי שאל אותו למה צריכים ציור הרי אפשר לעשות תמונה. והצייר ענה שכאן זה ענין "חי". "זה רציתי לשמוע" אמר הרבי. הרבי הכניס חיים וחיות בכל יהודי והראה לכל העולם שכל יהודי חשוב להשי"ת ומוכרחים לדאוג לו.
בשם חסידות צאנז-קלויזנבורג דיבר הרב שלמה לייזער, רב קהילת שפע חיים דצאנז-קלויזענבורג בבארא פארק.
הרב לייזער דיבר נאום נלהב על פעילותו של הרבי ש"לחם מלחמת השם", והנואם הכריז בקול גדול שהרבי "כגאון הגאונים" לימד את עם ה' מה לעשות ואיך להתנהג.
הרב אהרן גולדמינצר הדיין של סקווירא ושלוחו של הרבי מסקווירא שליט"א דיבר על ה"מה טוב ומה נעים שבת אחים גם יחד" של סיום הרמב"ם. הרב גולדמינצר הזכיר שלאדמו"ר הזקן הי' קשר מיוחד עם הרמב"ם עד שהוא שמע מחסידים שמע שקראו לאדמו"ר הזקן ה"רב" הן שתי אותיות של הרמב"ם. הרב גולדמינצר הדגיש שרואים בלימוד הרמב"ם הענין של "דברי צדיקים חיים וקיימים לעד" ואת הדבר הגדול והכי חשוב של "ויאמינו בה' ובמשה עבדו".
השתתף ומסר ברכתו הרב יעקב ברוך לעדערייך, גיסו של אדמו"ר מסטולין שליט"א ורב חסידי סטולין בבורו פארק.
סיפור אישי נפלא של השגחה פרטית
המסיים הי' הדיין של וויזניץ, הרב מרדכי בערגער. לפני שניגש לסיום הוא אמר שרצה לספר סיפור שהי' לא מזמן בעיירה קטנה באנגליה רחוקה מלונדון שעשה שם את השבת. ופתאום הוא שומע קול של שירה נעימה ששבתה את ליבו.
הלך אחרי קול השירה עד שהגיע לחדר "ששם ישבו בחורי חב"ד עם משפיע שלהם שאינני יודע מי הוא ושרו ניגון דביקות". כשהתחלתי לדבר אתם אמר לי המשפיע שהבחורים בקיעים בכל הרמב"ם. "לא יכולתי להשיג איך זה שבחורים "קאכן זיך אין רבי'ן" חיים בענייני הרבי, ובקיעים בקיעות נפלאה בלימוד שהרבי התקין.
הרב בערגער אמר שלא זז עד שהחליט שגם הוא ישתתף בתקנה של לימוד הרמב"ם היומי. הקהל קיבל דבריו בתרועות כפיים חזקות.
"כשקבלתי הזמנה מהרב בוטמאן להשתתף בסיום הרמב"ם ראיתי בזה השגחה פרטית כי הוא לא ידע על מה שהי' באנגליה והרי זו השגחה פרטית".
ועוד ענין נפלא של ההשגחה העליונה. בהשגחה פרטית השתתף בסיום ב"סיום הרמב"ם העולמי" הרב לוי פאריז מלונדון שהוא הי' המשפיע של הבחורים. הרב מרדכי בערגער התפעל מהשגחה פרטית כזו לראות כאן את הרב לוי פאריז מבלי שאף אחד מהם לא ידע שהשני יהי' כאן! אמנם "מה' מצעדי גבר כוננו".
נואם האורח והמתחיל
נואם האורח והמתחיל את לימוד הרמב"ם מחדש במעגל השלושים ושלוש הי' הרב שמואל אליהו הרב הראשי של צפת עיר הקודש. הרב שמואל אליהו הוא בנו של הרב מרדכי אליהו ז"ל הרב הראשי של ארץ הקודש. הרב אליהו עשה את ההתחלה על הרמב"ם ודיבר אודות היחס המיוחד שהי' לאביו עם הרבי ושהוא זכה להיות עם אביו כמה פעמים אצל הרבי.
"אבא אמר על הרבי" הכריז הרב מצפת "שלית דין בר אינש" שהרבי הוא בכלל לא בסוג של אדם שאנחנו מכירים וסיפר סיפורים הממחישים את זה.
הרב דצפת סיפר סיפור על הרבי ואמר בפאטוס "שלרבי יש רוח הקודש זה לא חידוש", ומה ראו במוחש היא ההתמסרות האישית לכל יהודי. "בכל מקום של חב"ד שאני בא אני רואה מקום ששורה בו השכינה" אמר הרב דצפת, וסיים "אשריכם, אשריכם אשריכם".
עושי מצוה
הרב בוטמאן הודה לבנו הרב יוסף יצחק בוטמאן שלא חשך עמל ויגיעה לנהל ולסדר את כל עניני סיום הרמב"ם העולמי בלב ונפש, וזכות הרמב"ם, וזכות הרבי מחולל התקנה, יעמדו לו בכל מילי דמיטב בכל מכל כל.
המנחה הודה לנשי ישראל על השתתפותן בלימוד הרמב"ם בספר המצוות ועל השתתפותן בסיום הרמב"ם העולמי ועל עידודן לבעליהן ולבניהן על השתתפותם בתקנת לימוד הרמב"ם.
בסוף הסיום נהנו המשתתפים מהופעה מיוחדת של "שירו לה' שיר חדש" מהמנגן החסידי בני פרידמאן כשהוא נעזר על ידי אלחנן מילקי. הוא שר וניגן בחיות אופיינית ניגוני שמחה כשהקהל שר ורוקד בשמחה והתלהבות.
בדברי הנואמים עבר כמו חוט שני המציאות שלמרות השנים, ולמרות שזה כבר הסיום השלושים ושנים הרי שתקנת הרבי וחגיגת הסיום הולכת ומתרחבת, ולא נס ליחם, ואדרבה, זה נמשך כמעיין המתגבר משנה לשנה, שרואים בזה ברכתו התמידית של הרבי בעל התקנה.משתתפי הקהל העצום הלכו לבתיהם שמחים וטובי לב. זה הי' ממש מפגן עצום של השתתפות רבנים ראשי ישיבות, אורחים ונציגי חצרות חסידים שדברו אודות הרבי באופן נפלא, וכולם נקבצו ובאו לעודד את לימוד הרמב"ם ולהתחמם לאורו של מחולל התקנה שמכין את העולם ויוציא אותנו מהגלות תיכף ומיד ממש.
היושב ראש הכריז שסיום הרמב"ם הבא יהי' בכ"ב תשע"ה בירושלים עיר הקודש על ידי הרמב"ם והרבי.
מאפשרים לכם לקבל