'כפר חב"ד': בקרוב ייפתח פתק סודי ובו הוראה מהרבי
כתב COL
בשבוע שעבר נפטר במיאמי הרב גימפל אורמלנד ע"ה, שסייע בהקמת בית-הספר חב"ד במיאמי ביץ', והוא בן 89 בפטירתו.
בעת שהיה בנו, יעקב, בן שלוש וחצי הוא היה מעורב בתאונת דרכים קשה, ורק בזכות ברכה מהרבי, נשאר בחיים.
סיפור המופת המדהים נחשף לראשונה לפני 14 שנים בשבועון 'כפר חב"ד', ובהמשך הועתק לבימות נוספות ברחבי העולם ועורר הדים נרחבים.
בראיון שהעניק הרב אומלנד ע"ה ל'כפר חב"ד', לפני 14 שנה, סיפר בין היתר על הוראות שהרבי נתן לו באותם ימים. "את הדבר השלישי שאמר לי הרבי - לא סיפרתי עד עצם היום הזה לאף אדם בעולם, אפילו לא לבני שיחי'", סיפר, "יש בביתי פתק שלאחר מאה ועשרים, בני יפתח אותו וכשיקרא בו, יידע מה הייתה ההוראה".
יובל שנים חלפו מאז נכתב הפתק, וכאמור, בשבוע שעבר נפטר הרב אורמלנד. אז מה עם הפתק? "כולם שואלים אותי את אותה השאלה", אומר בנו ר' יעקב בשיחה עם כתב 'כפר חב"ד', "אבל קודם נסיים עם ה'שבעה' וה'שלושים' ולאחר-מכן ניגש לפתוח את הפתק. אחרי שאקרא, אחליט אם מדובר בהוראה פרטית, או משהו שצריך לפרסם ברבים".
מאפשרים לכם לקבל