מערכת COL | יום ל' חשוון ה׳תשע״ד 03.11.2013

כפר חב"ד: התוועדות ראש-חודש כסלו המרכזית

אמש (מוצאי שבת) נערכה בבית הכנסת "בית מנחם" בכפר חב"ד התוועדות מרכזית לרגל יום הבהיר ראש חודש כסלו, היום בו יצא הרבי לראשונה מ-770 לאחר האירוע בשמע"צ בשנת תשל"ח. עם הקהל התוועד המרא דאתרא הרב מרדכי שמואל אשכנזי, ורבה של קריית מוצקין הרב דוד מאיר דרוקמן. הרב יאיר כלב ליווה את ההתוועדות עם ניגוני חב"ד בשירה מיוחדת. וגם: הרב דרוקמן מתריע: מי לא חסיד חב"ד  לסיפור המלא
כפר חב
צילום: אליהו לוי, COL

המתוועד הרב דרוקמן התמקד סביב הנקודה כי סעודת ראש חודש כסלו נועדה  לציון בריאותו השלימה של הרבי זי"ע, והזכיר כי שרו אז בתשרי תשל"ח כשהרבי קיבל את התקפי הלב - "דער רבי איז געזונד" = הרבי בריא.

"דער רבי איז טאקע געזונד" באופן כפי שזה עכשיו, אמר הרב דרוקמן, וגם עתה הוא משפיע עלינו באופן בריא רוב שפע בגו"ר מגנזי מרומים, אלא שעתה  משימתנו שגם אנו נהיה בריאים. בריאות אברי הגוף משמעותם שהדם מהלב והחמצן מהמוח זורמים ועוברים באיברי הגוף  בלי תקלות. אם יש סתימה – זקוקים ל'צינטור'. התוועדות ראש חודש כסלו תפקידה לעשות 'צינטור' בצינורות הדם והורידים הרוחניים שלנו, כדי שההשפעות מהרבי יעברו אלינו באופן בריא.

וכאן, עורר הרב דרוקמן, בין יתר דבריו, שלא שייך שמאן דהו ייקרא חסיד חב"ד, אם הוא לא קם בשעות הבוקר, לפחות של שבת,  ללמוד דא"ח לפני התפילה.

"שלא כמנהג העולם, במחוזותינו נקבע זמן תפילת שחרית בשעה מאוחרת יותר – לא במטרה שנשלים שעות שינה, אלא כדי שנמלא את שעת הבוקר בלימוד הפרשה החסידית למשל, תורה אור, לקוטי תורה וכו'.". באופן כזה, לא רק הרבי בריא, אלא גם חסידים נהיים בריאים, ואז  כזה  חסידים  ממשיכים לתוכיותם את ההשפעות מ'רבי בריא'.

במילים אחרות, אמר הרב דרוקמן, שוב צריכים אנו ללא הרף לתבוע מעצמנו 'ביטול'. וכאן העיר הרב דרוקמן כבדרך אגב, שבעוד, שבחוגים אחרים מדברים במיוחד בתקופה האחרונה כל הזמן על 'כבוד' 'כבוד' ושוב כבוד, וסביב זה מתכתשים ל"ע, הרי אצלנו חסידי חב"ד התביעה שעוברת כחוט השני בכל התוועדות וכינוס חסידי היא 'ביטול', 'ביטול' ועוד פעם 'ביטול'. לא בכדי, אצל אחרים הדיון הוא סביב 'כבוד', ואילו אצלנו, אם כי גם זה קצת מיותר, מתווכחים באיזה אופן לתרגם את הגאולה לפסים מעשיים. שם ויכוחי 'אגו', ואצלנו ויכוחי 'ביטול'. ראו מה ביני לבין חמי.

מתאספים כעת בבית חיינו אלפי שלוחים, אומר הרב דרוקמן ודנים בכובד ראש כיצד להתבטל יותר למשלח ולבצע את שליחותו במלחמה בהתבוללות הנוראית בעולם, כיצד לקרב  עוד בן ובת ישראל למקור מים חיים של תורה, ובכך לקרב את העולם לקראת הגאולה השלימה ולביאת גואל צדק.

בין גברא לגברא, 'הרטיב' את ההתוועדות האמן והמשפיע הידוע  ר' יאיר כלב בניגוניו וסיפוריו המופלאים מלווים בגיטרה. ההתוועדות הסתיימה בשעת לילה מאוחרת כאשר ר' יאיר עוד ממשיך ללוות את אחרוני היוצאים מ'בית מנחם' בסיפוריו ומנגינות הנשמה  היוצאים מגרונו ומהגיטרה שלו - האין סופיות. והמנגינה איננה נפסקת.

הוסף תגובה
0 תגובות
נצפה באתר
עוד באתר
 
העלאת תמונה
x
גרור תמונה לכאן
או
העלה תמונה
ביטול
תייג
טוען תמונות...
שגיאה!
    אישור
    מעלה תמונות...
    התמונות הועלו בהצלחה
    ויפורסמו לאחר אישורן
    התמונות תויגו בהצלחה
    ויוצגו במערכת התמונות
    המשך
    מתוך
    x
    תודה שנרשמת!
    מבטיחים לשלוח רק את הדברים הכי מעניינים :)
    x
    עדכון הנתונים נשמר בהצלחה!
    מבטיחים לשלוח רק את הדברים הכי מעניינים :)
    x
    קיבלנו את בקשתך, לא נשלח יותר הודעות...
    באפשרותך תמיד להתחבר חזרה ולהינות מהעדכונים המעניינים ביותר.