מערכת COL | יום י"ח חשוון ה׳תשע״ד 22.10.2013

פרוש באלעד, רביבו בלוד, זוהר בקריית מלאכי ● תמונות, וידאו

ישראל פרוש לקח באלעד, ניר ברקת בירושלים, ללו זוהר בקריית מלאכי, יאיר רביבו בלוד, אילן שוחט בצפת, משה אבוטבול בבית שמש ומאיר רובינשטיין בביתר עילית ● כל המועמדים המנצחים נתמכו על-ידי קהילות חב"ד, על-פי החלטות רבני חב"ד המקומיים ● תוצאות האמת מהערים השונות, לצד תיעוד בלעדי תוצאות האמת  
פרוש באלעד, רביבו בלוד, זוהר בקריית מלאכי ● תמונות, וידאו
חגיגות הניצחון אמש באלעד, ביתר וקריית מלאכי ● צילומים: COL

צוות כתבי COL

הבחירות המקומיות תמו, סוף כל סוף, וכעת הגיע שלב הסיכומים והתוצאות. שיעור ההצבעה הארצי היה נמוך ועמד על 42.6% כאשר בבחירות הקודמות הוא עמד על 41.5%.

בירושלים הצביעו 32.5% מהבוחרים, ובתל אביב שיעורי הבחירה הסופיים עומדים על 31.3%. בערים החרדיות שיעורי ההצבעה היו גבוהים במיוחד.

צוות כתבי וצלמי מרכז התקשורת החב"די - COL ליוו את יום הבחירות בריכוזי חב"ד הגדולים ברחבי הארץ.

להלן תוצאות האמת בחלק מהערים:
נתחיל עם ירושלים, בירת ישראל. ראש-העיר הקיים ניר ברקת הביס את המועמד המתחרה משה ליאון, בהפרש ניכר. ליאון היה מועמד מפלגת הליכוד ביתנו.


יעקב הלפרין במהלך יום הבחירות (צילום: מנדי הכטמן, COL)

סיעת יהדות התורה בירושלים הכניסה 8 נציגים, ש"ס גדלה ל-5 והיא הסיעה השניה בגודלה. בסיעת יהדות התורה, חבר ר' יעקב הלפרין, חסיד חב"ד. את הלפרין ליווה צלמינו מנדי הכטמן במהלך יום הבחירות. ליחצו כאן לתיעוד מיוחד.

בעיר אלעד, התחולל מהפך של ממש כשמועמד יהדות התורה ר' ישראל פרוש כבש את ראשות העיר, ובכך הביס את מועמד ש"ס צוריאל קריספל.

ההפרש בין פרוש לקריספל עמד בסך הכל על 560 קולות.

קהילת חב"ד המעטירה בעיר, בראשות המד"א הרב שניאור-זלמן ירוסלבסקי, שומרת על קשרי ידידות עם הרב פרוש מזה שנים רבות.


ממתינים לבואו של פרוש למטה. אלעד חוגגת, אמש (צילום: COL)


אלעד, אמש (צילום: COL)

עם היוודע תוצאות הבחירות באלעד, נסע מנכ"ל המוסדות הרב מנחם-מענדל חממי לבית הרב ירוסלבסקי, בכדי לבשר לו על התוצאה.

הרב חממי התקבל בחמימות רבה על-ידי המד"א ששמש לשמוע על ההישג הגדול. "התוצאה תסייע לקהילה להמשיך בתנופת הצמיחה", אמר הרב.

בקריית מלאכי ניצח המועמד ללו זוהר, כשהוא גובר על חמישה מועמדים שונים. זוהר זכה לתמיכת המרא דאתרא הרב יצחק-יהודה ירוסלבסקי.


מימין: שטיינר, הרב ירוסלבסקי וללו זוהר, אחרי תוצאות הניצחון, אמש


מודיעים למד"א הרב ירוסלבסקי על תוצאות הבחירות, אמש



באמירת 'לחיים' בבית הרב ירוסלבסקי, אמש

סיעת 'מאמינים' של חב"ד וש"ס בקריית מלאכי, בראשות ר' חיים שטיינר, זכתה בארבעה מנדטים - מה שנחשב להצלחה גדולה, זאת כנגד כל התחזיות.

את הקמפיין המוצלח, שנוהל בתיאום מלא ורצוף עם המד"א הרב ירוסלבסקי, ניהל ר' יוסף מור-יוסף.

בעיר צפת נספרו 39 מ-47 קלפיות וראש-העיר המכהן אילן שוחט, שזכה לתמיכת קהילת חב"ד, קיבל 51% מקולות הבוחרים.


נציג חב"ד בצפת ר' משה אוחיון מצביע, אתמול (צילום: COL צפון)

בעיר לוד, יאיר רביבו - איש הגרעין התורני המקומי, נבחר לראשות עיריית לוד. רביבו אף הוא נתמך על-ידי קהילת חב"ד המקומית.


בעיר בית שמש, ניצח ברוב משמעותי ראש-העיר הנוכחי ר' משה אבוטבול, שזכה לתמיכת קהילת חב"ד בעיר.

קמפין הבחירות לעיר בית שמש לווה בהשמצות הדדיות מצד חלקי הציבור השונים וגרם לקרע בין התושבים. עכשיו, מקווים כולם שהשקט יחזור לעיר.

בעיר ביתר-עילית ימשיך לכהן בראשות העיר מאיר רובינשטיין, על-פי התחזית הצפוייה מראש. ראש-העיר זכה לתמיכה של קהילת חב"ד בעיר.

מועמד קהילת חב"ד ברשימת רובינשטיין, ר' יקי הרשקופ, נכנס למועצה.






חגיגות הניצחון בביתר עילית, אמש. שני מימין: הרשקופ. נושא דברים: ראש-העיר החדש-ישן מאיר רובינשטיין (צילומים: COL ביתר-עילית)

וידאו מביתר-עילית, אמש לצפייה בוידאו לחצו על כפתור ההפעלה או על האופצייה הנוספת:
לא מצליחים לצפות? לחצו כאן (להורדה)

הוסף תגובה
0 תגובות
נצפה באתר
עוד באתר
 
העלאת תמונה
x
גרור תמונה לכאן
או
העלה תמונה
ביטול
תייג
טוען תמונות...
שגיאה!
    אישור
    מעלה תמונות...
    התמונות הועלו בהצלחה
    ויפורסמו לאחר אישורן
    התמונות תויגו בהצלחה
    ויוצגו במערכת התמונות
    המשך
    מתוך
    x
    תודה שנרשמת!
    מבטיחים לשלוח רק את הדברים הכי מעניינים :)
    x
    עדכון הנתונים נשמר בהצלחה!
    מבטיחים לשלוח רק את הדברים הכי מעניינים :)
    x
    קיבלנו את בקשתך, לא נשלח יותר הודעות...
    באפשרותך תמיד להתחבר חזרה ולהינות מהעדכונים המעניינים ביותר.