מערכת COL | יום ז' חשוון ה׳תשע״ד 11.10.2013

התשורה בחתונת קוטלרסקי הרץ ● להורדה ב-COL

בשמחת החתונה של משפחות קוטלרסקי-הרץ שנערכה השבוע בשיקגו, חולקה תשורה מיוחדת, עמוסה בגילויים מרתקים. להורדה ב-COL תשורה משמחת קוטלרסקי-הרץ
התשורה בחתונת קוטלרסקי הרץ ● להורדה ב-COL
בשמחת החתונה של משפחות קוטלרסקי-הרץ שנערכה במהלך השבוע בשיקגו, חולקה תשורה מיוחדת, עמוסה בגילויים מרתקים.

שער ראשון:
מועד שמחת הנישואין נקבע בהשגחה פרטית ליום ג' מרחשוון, הוא היום בו הגיע סב החתן הרה"ח הרה"ת ר' צבי יוסף קאטלארסקי ע"ה, יחד עם שמונה מידידיו התמימים בשעה טובה ומוצלחת ליעד חפצם בעיר מונטריאול, בהשתדלותו האישית של כ"ק אדמו"ר הריי"צ נ"ע, אשר דאג וטיפל בהצלתם כרחם אב על
בנים. כאשר תיכף ומיד ייסדו בפקודתו הק' את סניף ישיבת 'תומכי תמימים ליובאוויטש' במקום חדש זה, ישיבת תומכי תמימים בה התחנך הסבא עוד בנעוריו בפולין, ובהמשך בליטא ביפן ובסין, ובה היה חבר הנהלה עד ליומו האחרון, בישיבת תות"ל המרכזית שע"י בית חיינו.

בפרק זה באו קורות חייו בקצרה, ובעיקר סיפור מסע התלאות וסיפור ההצלה מאירופה הבוערת דרך מדינות המזרח עד לחוף מבטחים בקנדה, בתוספת איזה מסמכים נדירים, תמונות, ואגרות קודש שזכה לקבל.

שער שני:
יום ג' מרחשוון, הוא גם יום ההולדת של סב החתן הרה"ח הרה"ת ר' שלמה שניאור זלמן קייזן ע"ה, שזכה להיות יחד עם הסבתא תבלחט"א מרת שולע שפרה שתחי', מראשוני העוסקים במלאכת הקודש של 'שליחות' וקירוב אחב"י לתורה ומצוות, ועבודת הפצת המעיינות חוצה, כאשר נסעו להתיישב בשנת ה'תשי"ג בקליוולענד – אוהיו, לאחר שיצאו בניסים גלויים מאחורי מסך הברזל.

בפרק זה באו קורות חייו בקצרה, ובעיקר כמה סיפורים מיוחדים מעבודת השליחות אליה התמסרו כל ימי חייהם, ובמהלכה זכו לראות קירובים רבים מרבינו. במדור מיוחד, באו כמה אגרות קודש שזכו הסבא והסבתא לקבל במשך השנים מרבותינו נשיאינו, ובהם הוראות והדרכות יקרות מפז במשרת השו"ב ובעבודת השליחות.

שער שלישי:
מצבת זכרון לדוד החתן, התמים הנעלה יעקב דוד קאטלארסקי ע"ה, שנקרא ע"ש זקנו הרה"ח ר' יעקב דוד ז"ל הי"ד שנספה בשואה האיומה, ואשר גם החתן דנן קרוי על שמו. התמים יעקב דוד ע"ה נקטף בדמי ימיו, לאחר התוועדות חסידותית בליל שבת קודש פרשת שמות ח"י טבת ה'תשכ"ז, והוא בן י"ט שנים בלבד.

בפרק זה יבואו כמה סיפורים ממסכת חייו, אודות דמותו המיוחדת כפי אשר נשמר בזכרון אחדים מבני המשפחה, וכמה אלומות אור על מידת חסידותו והתקשרותו העזה לרבינו, מתוך שמחה והארת פנים מיוחדת.

שער רביעי:
אבי החתן, הרה"ח הרה"ת ר' משה יהודא קאטלארסקי שיחי', זכה בחסד חינם לשמש בקודש במוסדות המרכזיים 'מרכז לעניני חינוך' ו'מחנה ישראל'. במסגרת עבודתו, זכה וקיבל הוראות ישירות והדרכות רבות מרבינו, בקשר עם פעולותיו לטובת מערכת השליחות בכל קצווי תבל, והתמסרותו לטובת השלוחים והשלוחות שיחיו, בגשם וברוח.

בפרק זה יבואו עשרה סיפורים מיוחדים, הכרוכים בפעולות או נסיעות בשליחות רבינו, וכן כתוצאה מהקשרים המיוחדים עם בעה"ב ותומכים במפעל השליחות הנאדר בקודש, שהיו בהוראת ובהדרכת רבינו, יחד עם פרסום ראשון של כתבי יד קודש ומענות קודש מרבינו הקשורים בזה.

שער חמישי:
סב הכלה, הרה"ח הרה"ת ר' ישראל הלוי לאבקאווסקי שיחי', ראש ישיבת 'חובבי תורה - ליובאוויטשער ישיבה', וחבר הנהלת ישיבת תות"ל המרכזית בבית חיינו, זכה בשנים תשכ"ה-תשכ"ט לכתוב ולהכין את 'שטר המכירה' למכירת חמץ עבור רבינו.

בפרק זה הבאנו צילום נדיר – בפרסום ראשון – של שטר מ'יום ה' י"ג ניסן שנת תשכ"ח', בכתיבת ידו של הסבא, ובחתימת ידו הקדושה של רבינו.

בכ"מ הובא שמנהגו של רבינו היה, שהוא רושם בעצמו את היום בחודש בתאריך של שטר המכירה, ואילו בשטר זה נראה בפירוש שגם זה הוכן עבור רבינו.

להורדת התשורה - לחצו כאן

הוסף תגובה
0 תגובות
נצפה באתר
עוד באתר
 
העלאת תמונה
x
גרור תמונה לכאן
או
העלה תמונה
ביטול
תייג
טוען תמונות...
שגיאה!
    אישור
    מעלה תמונות...
    התמונות הועלו בהצלחה
    ויפורסמו לאחר אישורן
    התמונות תויגו בהצלחה
    ויוצגו במערכת התמונות
    המשך
    מתוך
    x
    תודה שנרשמת!
    מבטיחים לשלוח רק את הדברים הכי מעניינים :)
    x
    עדכון הנתונים נשמר בהצלחה!
    מבטיחים לשלוח רק את הדברים הכי מעניינים :)
    x
    קיבלנו את בקשתך, לא נשלח יותר הודעות...
    באפשרותך תמיד להתחבר חזרה ולהינות מהעדכונים המעניינים ביותר.