מערכת COL | יום ג' חשוון ה׳תשע״ד 07.10.2013

כינוס השלוחים תשמ"ה: מרחיבים גבולות ● פרויקט יומי

במלאות שלושים שנה מאז כינוס השלוחים העולמי הראשון בקראון-הייטס, הושק ב-COL פרויקט מיוחד, במסגרתו נסקר מידי יום (עד לפתיחת הכינוס העולמי תשע"ד) כינוס משנה אחרת. הסיקור יספק הצצה להתפתחות הכינוס העולמי - מאז ועד היום ● הכינוס השני שנערך בתשמ"ה, סימן את הרחבת גבולות הכינוס מעבר לגבולות ארצות-הברית ● ומה חשב הרב קרינסקי על פרסום הכינוס בעיתונות?  כינוס השלוחים תשמ"הפרק ראשון:● כינוס השלוחים העולמי תשד"מ: כך הכל התחיל
כינוס השלוחים תשמ
משתתפי הכינוס. למטה: הרב חדקוב מביא את ברכת הרבי למשתתפים
כתב COL

הכינוס בשנתו השניה כבר יצא מגבולות ארצות-הברית וכלל גם את השלוחים לקנדה. בכינוס השני השתתפו מאה שלוחים ראשיים מארצות הברית וקנדה.

מטרת הכינוס הוגדרה כסיכום שנת הפעילות הקודמת והתוויית דרכי פעולה לשנה הבאה.

את היחס המיוחד מהרבי למשתתפי הכינוס, ראו כבר בשבת שלפני הכינוס – שבת מברכים כסלו, כשבמהלך ההתוועדות נתן הרבי למזכיר ויו"ר המל"ח הרב יהודה קרינסקי בקבוק משקה עבור הכינוס ואיחל "לחיים, שיהיה בהצלחה רבה".

הרבה דיונים בשנה זו, כמו בשנה קודמת הוגדרו כחסויים, ולא ניתנה אפשרות כניסה לדיונים, מלבד לאירוע שנערך במוצאי-שבת שכלל נאומי ברכה והנאומים של המשפיע הרב מענדל פוטרפס, השד"ר הרב שמואל דוד רייטשיק וזקן השלוחים הרב שלום פוזנר, השליח בפיטסבורג.

כתב 'כפר חב"ד' שלא נכנס לדיונים והמתין בחדרו של הרב קרינסקי, כתב: "אם הדיונים נותרים חסויים, אפשר רק לנחש מה היה בכינוס כזה".

הדיונים ה'חסויים' עסקו בין השאר ב'מבצע חנוכה', כשעל הפרק בעיות שהתעוררו במקומות שונים בקשר להדלקת חנוכיה מרכזית.

בין הדוברים בדיון הזה היו הרב אברהם-יצחק שם-טוב מתוקף תפקידו כאחראי על הקמת חנוכיית הענק מול הבית הלבן בוושינגטון, והרב יוסף לנדא השליח בס. לואיס.

הרב לנדא סיפר על הבעיות שעושים לו במדינתו, בעיקר מצד העיתונות היהודית וגופים יהודיים אחרים.

כאמור כינוס זה כלל רק את שלוחי ארצות-הברית וקנדה, אך לאחר תפילת מנחה של יום שני ביקש הרבי (בתשובתו לפ"נ שהכניסו השלוחים) שיודיעו גם לשלוחים בארץ את החלטות הכינוס.

וכך, שעות ספורות אחר כך, התכנסו השלוחים בארץ למקום אחד ונמסרו להם החלטות הכינוס. כששמע על כך הרבי, ביקש מהרב קרינסקי להודיע גם לשלוחים במקומות אחרים בעולם.

הפרסום המאסיבי שזוכה לו כינוס השלוחים בימים אלה, ביטל הרב קרינסקי באותם שנים.

בשיחה עם כתב 'כפר חב"ד' אמר: "הכינוס שלנו הוא בפירוש כדי לדון בבעיות שמתעוררות ובשביל להגיע למעשים, לא כדי לפרסם בעיתונות".
הוסף תגובה
0 תגובות
נצפה באתר
עוד באתר
 
העלאת תמונה
x
גרור תמונה לכאן
או
העלה תמונה
ביטול
תייג
טוען תמונות...
שגיאה!
    אישור
    מעלה תמונות...
    התמונות הועלו בהצלחה
    ויפורסמו לאחר אישורן
    התמונות תויגו בהצלחה
    ויוצגו במערכת התמונות
    המשך
    מתוך
    x
    תודה שנרשמת!
    מבטיחים לשלוח רק את הדברים הכי מעניינים :)
    x
    עדכון הנתונים נשמר בהצלחה!
    מבטיחים לשלוח רק את הדברים הכי מעניינים :)
    x
    קיבלנו את בקשתך, לא נשלח יותר הודעות...
    באפשרותך תמיד להתחבר חזרה ולהינות מהעדכונים המעניינים ביותר.