מערכת COL
|
יום י"ג תשרי ה׳תשע״ד
17.09.2013
לכבוד האורחים: קבלו טיפים לעריכת שולחן לחג
איך בוחרים כלי אוכל לארוחה? מה הדרך המושלמת לעריכת שולחן? וכיצד מגישים יין אדום ששהה במקרר? • וגם: כך תהיו מוכנים תמיד עם כיבוד בבית, למקרה של אורחים בהתראה קצרה בימי החג והחופשה • מיוחד לחג טיפים לעריכת שולחן
(צילום ארכיון: מנדי לואיס)
● כך בוחרים כלי אוכל לארוחה:
- טעם אישי - חשוב שהכלים שאתם בוחרים ימצאו חן בעינכם ותרגישו נוח לאכול בהם ולארח עמם.
- צלחות פרקטיות - כיום ישנן צלחות במגוון צורות שיכולות לעורר עניין ואולי גם לעורר תאבון, אך חשוב מכל שהצלחות יהיו נוחות ופרקטיות לשימוש מבחינת גודל, כובד וצורה. נציין כמובן שהצלחות העגולות הן המקובלות ביותר.
- פרקטיות בכלים מרכזיים - חשוב שהכלים המונחים במרכז השולחן לא יהיו גדולים מדי כך שיסתירו את מי שיושב מולכם ולא כבדים מדי לנשיאה. מוטב להגיש בשני כלים בינוניים מאשר בכלי אחד שלא ניתן להעבירו בין יושבי השולחן.
- סגנון - כדאי לשמור על קשר בין כלי ההגשה המרכזיים לכלים האישיים. קשר זה יכול להתבטא בצבע, בקישוט או בחומר. בכל מקרה כדאי לדאוג לאיזון ומראה נעים על השולחן, כך שאם הצלחות שלכם בעלות עיצוב דרמתי ובולט, דאגו להשקיט את שאר הכלים בבחירת סגנון רגוע יותר.
• בעריכת שולחן הקפידו על הכללים הבאים:
כוסות - מצד ימין (בארוחות חגיגיות 3 כוסות: לשתייה, ליין ולהרמת כוסית).
כוסות ליין אדום הן גדולות וליין לבן - קטנות.
צלוחית לחם - מצד שמאל.
כף למרק וסכינים יונחו מימין לצלחת. המזלגות - משמאל.
סכו"ם - מסודר כשהסכו״ם למנה הראשונה הוא חיצוני (הקטנים בחוץ, שכן אוכלים מהסכו״ם החיצוני כלפי פנים).
מלח, פלפל, קנקנים וסלטים - יונחו בנגישות לכל סועד.
מפיות בד - יונחו על הצלחת (אך לא מפיות נייר - אלה יונחו לצד הצלחת).
• בחרו בצבעים הבאים למפה, מפיות, נרות, כלים ועוד:
לשולחן חגיגי - בוחרים בצבע אחד, שכל הגוונים בו יהיו וריאציות שלו ( כגון לבן, שמנת, אוף ווייט, קרם וכדומה או שולחן ערוך בגווני אפור שונים(
לשולחן צעיר וקליל - אפשר להשתמש בגוונים נועזים ומשלימים.
לשולחן ספורטיבי - אפשר לעשות שימוש בצבעים מנוגדים, כמו צבעי רמזור למשל.
• איך מגישים יין אדום ששהה במקרר?
יין אדום שהיה במקרר לפני הגשתו כדאי למזוג לכוסות כמה דקות לפני השתייה בכדי שהטמפרטורה שלו תעלה ותתאים לשתייה.
• כך תהיו מוכנים תמיד עם כיבוד בבית, למקרה של אורחים בהתראה קצרה בימי החג והחופשה:
- החזיקו כיבוד יבש וקר בקופסא המיועדת רק לאורחים. ניתן לשים שם קרקרים, חטיפים, פירות יבשים ודברי מתיקה.
- החזיקו במקפיא קופסות של בורקסים קטנטנים ופיצות ביס - לחימום מהיר והגשה.
- החזיקו תערובת מוכנה להכנת עוגה והשתמשו בה בעת הצורך.
- הכינו כמה עוגות בתבנית אינגליש קייק והקפיאו. הן ניתנות להפשרה מהירה ומוגשות כטריות.
- החזיקו קופסאות פריגת קפואות והכינו משקה קר בעת הצורך.
- ניתן להקפיא בכלי של קוביות קרח מיץ לימון ואז להכין לימונדה קרה עם בוא האורחים.
- החזיקו חלב עמיד, למקרה הצורך.
- ארגנו קופסא עם תה מסוגים שונים, קוביות סוכר וממתיק מלאכותי לשתיה חמה.
- טעם אישי - חשוב שהכלים שאתם בוחרים ימצאו חן בעינכם ותרגישו נוח לאכול בהם ולארח עמם.
- צלחות פרקטיות - כיום ישנן צלחות במגוון צורות שיכולות לעורר עניין ואולי גם לעורר תאבון, אך חשוב מכל שהצלחות יהיו נוחות ופרקטיות לשימוש מבחינת גודל, כובד וצורה. נציין כמובן שהצלחות העגולות הן המקובלות ביותר.
- פרקטיות בכלים מרכזיים - חשוב שהכלים המונחים במרכז השולחן לא יהיו גדולים מדי כך שיסתירו את מי שיושב מולכם ולא כבדים מדי לנשיאה. מוטב להגיש בשני כלים בינוניים מאשר בכלי אחד שלא ניתן להעבירו בין יושבי השולחן.
- סגנון - כדאי לשמור על קשר בין כלי ההגשה המרכזיים לכלים האישיים. קשר זה יכול להתבטא בצבע, בקישוט או בחומר. בכל מקרה כדאי לדאוג לאיזון ומראה נעים על השולחן, כך שאם הצלחות שלכם בעלות עיצוב דרמתי ובולט, דאגו להשקיט את שאר הכלים בבחירת סגנון רגוע יותר.
• בעריכת שולחן הקפידו על הכללים הבאים:
כוסות - מצד ימין (בארוחות חגיגיות 3 כוסות: לשתייה, ליין ולהרמת כוסית).
כוסות ליין אדום הן גדולות וליין לבן - קטנות.
צלוחית לחם - מצד שמאל.
כף למרק וסכינים יונחו מימין לצלחת. המזלגות - משמאל.
סכו"ם - מסודר כשהסכו״ם למנה הראשונה הוא חיצוני (הקטנים בחוץ, שכן אוכלים מהסכו״ם החיצוני כלפי פנים).
מלח, פלפל, קנקנים וסלטים - יונחו בנגישות לכל סועד.
מפיות בד - יונחו על הצלחת (אך לא מפיות נייר - אלה יונחו לצד הצלחת).
• בחרו בצבעים הבאים למפה, מפיות, נרות, כלים ועוד:
לשולחן חגיגי - בוחרים בצבע אחד, שכל הגוונים בו יהיו וריאציות שלו ( כגון לבן, שמנת, אוף ווייט, קרם וכדומה או שולחן ערוך בגווני אפור שונים(
לשולחן צעיר וקליל - אפשר להשתמש בגוונים נועזים ומשלימים.
לשולחן ספורטיבי - אפשר לעשות שימוש בצבעים מנוגדים, כמו צבעי רמזור למשל.
• איך מגישים יין אדום ששהה במקרר?
יין אדום שהיה במקרר לפני הגשתו כדאי למזוג לכוסות כמה דקות לפני השתייה בכדי שהטמפרטורה שלו תעלה ותתאים לשתייה.
• כך תהיו מוכנים תמיד עם כיבוד בבית, למקרה של אורחים בהתראה קצרה בימי החג והחופשה:
- החזיקו כיבוד יבש וקר בקופסא המיועדת רק לאורחים. ניתן לשים שם קרקרים, חטיפים, פירות יבשים ודברי מתיקה.
- החזיקו במקפיא קופסות של בורקסים קטנטנים ופיצות ביס - לחימום מהיר והגשה.
- החזיקו תערובת מוכנה להכנת עוגה והשתמשו בה בעת הצורך.
- הכינו כמה עוגות בתבנית אינגליש קייק והקפיאו. הן ניתנות להפשרה מהירה ומוגשות כטריות.
- החזיקו קופסאות פריגת קפואות והכינו משקה קר בעת הצורך.
- ניתן להקפיא בכלי של קוביות קרח מיץ לימון ואז להכין לימונדה קרה עם בוא האורחים.
- החזיקו חלב עמיד, למקרה הצורך.
- ארגנו קופסא עם תה מסוגים שונים, קוביות סוכר וממתיק מלאכותי לשתיה חמה.
למקרה שפספסתם
הוסף תגובה
0 תגובות