מערכת COL | יום י"ד אב ה׳תשע״ג 21.07.2013

נתניהו: "כל הסכם יובא למשאל עם; אין תנאים מוקדמים למו"מ"

בפתח ישיבת הממשלה הבהיר ראש הממשלה שישראל נכנסת לשיחות ללא כל תנאים מוקדמים ● שרי 'יש עתיד' אופטימיים: 'ניאלץ לעשות ויתורים כואבים' ● הימין פסימי: 'סיכויי ההסדר פחותים - אבו מאזן שולט בעמו, פחות מאסד בסוריה' ● אורי אורבך מבהיר: 'הבית היהודי לא פורשת מהממשלה' משאל עם
נתניהו:
ראש-הממשלה בנימין נתניהו (ארכיון: ברלה שיינר)

בחדרי חרדים

ראש הממשלה, בנימין נתניהו, התייחס בפתח ישיבת הממשלה היום (יום ראשון), לחידוש המשא-ומתן המדיני בין ישראל לפלשתינים והצהיר כי כל הסכם יובא לאישור במשאל עם.

לדבריו, ישראל נכנסת לשיחות ללא כל תנאים מוקדמים ביושר ובכנות, ובתקווה שיתנהלו בצורה אחראית ועניינית, ולפחות בשלב הראשון יתנהלו בדיסקרטיות.

נתניהו הוסיף כי המשא ומתן לא יהיה קל, ואמר כי חידוש התהליך המדיני הוא אינטרס חיוני של מדינת ישראל. לדבריו, ישראל תצטרך למצוא איזון בין מניעת היווצרותה של מדינה דו-לאומית לבין מניעת הקמתה של עוד מדינת טרור בחסות איראן.

הוא הוסיף כי גם שותפינו למשא-ומתן יצטרכו לעשות ויתורים שיאפשרו לנו לשמור על ביטחוננו ועל האינטרסים הלאומיים שלנו.

השר לאזרחים ותיקים אורי אורבך (הבית היהודי) הבהיר כי, "שחרור מחבלים זה לא מחיר שמשלמים על כניסה למשא ומתן, הוא קודם מתחיל ואחר כך נראה איך הוא מתפתח. ישראל נכנסת ללא תנאים מוקדמים ולא על בסיס קווי 67' והכרזה על הקפאה. מדובר בממשלה חדשה, טרייה ורעננה אנחנו לא מתכוונים לפרוש".

עם זאת, שרים בימין הביעו פסימיות בכל הקשור להצלחת המשא ומתן המתחדש בין ישראל לפלסטינים.

"אבו מאזן לא שולט בעזה", טען השר כץ לפני ישיבת הממשלה. "אבו מאזן שולט בכלל הפלסטינים, פחות ממה שאסד שולט בסוריה. אבו מאזן לא מייצג את עזה, יש מיליון וחצי פלסטינים שנמצאים תחת שלטון חמאס שמתנגד לתהליך הזה. כמו שאף אחד לא מעלה ברצינות למסור שטחים לאסד במצב הנוכחי, כך אי אפשר לחשוב ברצינות שאפשר למסור שטחים לפלסטינים. יחד עם זאת, יש מקום לחידוש המשא ומתן – זה משפר את המצב האסטרטגי".

השר לנושאים אסטרטגיים יובל שטייניץ הצטרף לפסימיות ואמר כי הוא "שמח על כך שההתעקשות של מדינת ישראל וראש הממשלה אכן נשאה פירות, זו הייתה עמדתנו שנים. המשא ומתן הזה יתרום לביטחון ישראל בתקופה של טלטלה אזורית. האם אני אופטימי? אבו מאזן לא נראה נלהב למשא ומתן ולא נחוש וחזק לוויתורים מהצד הפלסטיני ולכן לי יש אופטימיות זהירה מאוד".

שטייניץ אמר עוד כי "אין לטפח ציפיות כי הצד הפלסטיני בעייתי עם הסתה ואנטישמיות וחוסר נכונות להכיר במדינת ישראל, מעבר לבעיה שאבו מאזן בכלל לא שולט בעזה. אסור לפתח ציפיות שווא, אולי נוכל להגיע לפתרונות ביניים גם אם לא להסכם מלא". 

הוסף תגובה
0 תגובות
נצפה באתר
עוד באתר
 
העלאת תמונה
x
גרור תמונה לכאן
או
העלה תמונה
ביטול
תייג
טוען תמונות...
שגיאה!
    אישור
    מעלה תמונות...
    התמונות הועלו בהצלחה
    ויפורסמו לאחר אישורן
    התמונות תויגו בהצלחה
    ויוצגו במערכת התמונות
    המשך
    מתוך
    x
    תודה שנרשמת!
    מבטיחים לשלוח רק את הדברים הכי מעניינים :)
    x
    עדכון הנתונים נשמר בהצלחה!
    מבטיחים לשלוח רק את הדברים הכי מעניינים :)
    x
    קיבלנו את בקשתך, לא נשלח יותר הודעות...
    באפשרותך תמיד להתחבר חזרה ולהינות מהעדכונים המעניינים ביותר.