מערכת COL | יום י' חשוון ה׳תשס״ה 25.10.2004

מינהלת ההתחברות: נגיע לחצי מיליון בתי-אב

אישי ציבורי, סופרים, רבנים ואנשי רוח השתתפו הערב (יום א') בכינוס ראשון של "מינהלת ההתחברות" בכפר המכביה. המטרה: לעצור את תוכניתו המדינית של ראש הממשלה או לפחות להביאה להכרעת העם. במנהלת חבר גם דובר תנועת חב"ד הרב מנחם ברוד. משתתפי הכנס הכריזו על הקמתה של המינהלת. תפקידה של המינהלת, על פי מארגניה, הוא להיות גוף-על המארגן את סך כל הגופים המתנגדים להתנתקות. משתתפי הכנס הציגו הערכה לפיה ראש הממשלה "נחוש לקדם את תוכניתו באופן חד-צדדי ובניגוד לכללי הדמוקרטיה". לדברי המארגנים, קיימת אמנם תמיכה בתוכנית בסקרים, אך מאידך, הציבור הרחב אינו מבין את הסכנות הביטחוניות וחוסר התוחלת שבתוכנית. ערוץ-1 מדווח על המינהלת: לחצו כאן
מינהלת ההתחברות: נגיע לחצי מיליון בתי-אב
ראש החברה לפיתוח יהודה ושומרון, מנחם גרנית, סיפר כי התחושה היא שמתנגדי ההתנתקות לא מצליחים להעביר את המסר לפיו התוכנית, כפי שהיא כעת, הינה "סכנה ביטחונית". לדבריו, יש לשנות את התודעה ולהעביר את המסר כי מדובר בתוכנית גרועה מאוד, מסוכנת לעם ישראל. "כולנו מרגישים את המהלכים הבלתי דמוקרטים של ראש הממשלה", אמר גרנית והוסיף "פה יש לנו תמיכה גדולה. רוב הציבור מרגיש שראש הממשלה הולך למהלך שאין לו מנדט. ננסה להוביל מהלך שיוביל את התוכנית להכרעת העם".


מינהלת ההתחברות מציגה קו מתון ורואה את עצמה כתנועה א-פוליטית. זאת על מנת לאפשר למקסימום ציבורים להזדהות איתה. המטות המבצעיים, התנועות העצמאיות, מטות הסקטורים וגוף להפעלת המערך התקשורתי, יהיו כפופים למינהלת. במינהלת ציינו כי הם מתכוונים להגיע לכחצי מיליון בתי אב במסגרת מבצע מבית לבית. מטה מיוחד יוקדש ל"מבצעים מיוחדים" ולצידו יוקמו מטה פוליטי-מדיני וצוות גיוס כספים בארץ ובחו"ל. במינהלת מדברים על הצורך בגיוס כספים בסכומים גבוהים במיוחד, שלא נודעו עד כה. גיוס הכספים יערך בישראל ובחו"ל. בין היתר השתתפו בכנס הח"כ לשעבר יוסי אחימאיר, מנכ"ל משרד ראש הממשלה לשעבר יוסי בן אהרון, תא"ל במילואים דוד הגואל, ששימש ב-1967 כמפקד מרחב ירושלים, ראש חוג הפרופסורים לחוסן מדיני ד"ר רון בריימן ודובר תנועת חב"ד הרב מנחם ברוד. לכנס הגיעו גם בכיר אמ"ן לשעבר תא"ל (מיל') אהרון לברן, הח"כים לשעבר חנן פורת וגאולה כהן, המזרחן פרופסור רפי ישראלי, הזמר דודו אלהרר, שר האוצר לשעבר ונשיא מכללת אריאל יגאל כהן-אורגד.
הוסף תגובה
0 תגובות
נצפה באתר
עוד באתר
 
העלאת תמונה
x
גרור תמונה לכאן
או
העלה תמונה
ביטול
תייג
טוען תמונות...
שגיאה!
    אישור
    מעלה תמונות...
    התמונות הועלו בהצלחה
    ויפורסמו לאחר אישורן
    התמונות תויגו בהצלחה
    ויוצגו במערכת התמונות
    המשך
    מתוך
    x
    תודה שנרשמת!
    מבטיחים לשלוח רק את הדברים הכי מעניינים :)
    x
    עדכון הנתונים נשמר בהצלחה!
    מבטיחים לשלוח רק את הדברים הכי מעניינים :)
    x
    קיבלנו את בקשתך, לא נשלח יותר הודעות...
    באפשרותך תמיד להתחבר חזרה ולהינות מהעדכונים המעניינים ביותר.