מערכת COL | יום ח' תמוז ה׳תשע״ג 16.06.2013

באסיפה הכללית של אגו"ח נבחר מחדש הוועד הנוכחי

המחלוקת סביב אגו"ח באה"ק הגיעה היום (ראשון) לקיצה, באסיפה כללית שנערכה בפיקוח עורך דין מטעם בית המשפט ● באסיפה השתתפו רובם ככולם של החברים, ובה נבחר מחדש הוועד המנהל הנוכחי של אגו"ח, וכן אושר התקנון המבהיר את סמכות בית דין רבני חב"ד כגוף העליון הבלעדי של אגו"ח ● הוועד בחר ברב יוסף יצחק אהרונוב להמשך כהונתו כיו"ר אגו"ח, ואישר לצרף את ששת החברים שחברותם היתה שנויה במחלוקת  לכתבה המלאה
באסיפה הכללית של אגו
בית אגו"ח 770. צילום: שניאור שיף ● למטה: חברי ועד הנהלת אגו"ח. מימין: הרב יוסף יצחק אהרונוב, הרב שמואל חפר, הרב יצחק גולדברג, הרב מרדכי גורדצקי, והרב יעקב ליברמן (ארכיון: COL)
באסיפה הכללית של אגודת חסידי חב"ד באה"ק, שהתקיימה היום, נבחר מחדש ועד העמותה הבסיסי שפעל בתשע השנים האחרונות, בהתאם להחלטות ועד רבני חב"ד. בכך באו אל קיצם כל הניסיונות לשנות את מתכונת התנהלות אגו"ח, והיא ממשיכה להתנהל כפי שהתנהלה מאז שנת תש"נ, כאשר הרבי הורה לחדש את אגו"ח כגוף המרכזי של חסידות חב"ד בארץ.

לראשונה מזה למעלה מעשור השתתפו היום באסיפה רובם ככולם של חברי אגו"ח, וההחלטות נתקבלו בהצבעה שהתנהלה בפיקוח עורך דין מטעם בית המשפט. נמסר כי האסיפה התנהלה ברוח עניינית.

בוועד הנבחר על ידי האסיפה הכללית חברים הרבנים: מרדכי גורודצקי, שמואל חפר, יוסף יצחק אהרונוב, יצחק גולדברג ויעקב ליברמן (הוועד הוא למעשה הוועד המנהל של העמותה, והוא הגוף המוסמך לפעול מטעם העמותה, לייצגה ולהתחייב בשמה).

האסיפה הכללית גם אישרה מחדש את התקנון של אגו"ח, המבהיר בין השאר את סמכותו של בית דין רבני חב"ד כגוף העליון הבלעדי של אגו"ח.

עם בחירתם קיימו חברי הוועד הנבחר ישיבה, ובה אישרו את המשך כהונתו של הרב יוסף יצחק אהרונוב כיו"ר אגו"ח, וכמו כן חודשה סמכות מורשי החתימה מטעם אגו"ח.

כמו כן החליט הוועד, על פי הסמכות הנתונה לו, לצרף מחדש מבחינה רשמית את חברי אגו"ח שצורפו בשעתו בהוראת בית-דין רבני חב"ד, ואשר ההליך הטכני של צירופם בעבר נתקף בהליכים משפטיים. עתה אושרה חברותם כדת וכדין, בדרך שאינה מותירה אפשרות לערער על חברותם.

החברים האלה הם הרבנים ישראל ברוך בוטמן, מנחם מענדל גרונר, יוסף יצחק חיטריק, בנימין ליפשיץ, יוסף יצחק פיקרסקי ונפתלי רוט.

חברי אגו"ח הביעו תקווה כי בכך הושם קץ לכל מסכת הניסיונות לפגוע בדרך התנהלותה של אגו"ח, והיא תוכל להתנהל כפי שהורה הרבי בפתק הידוע בכתב יד קודשו, בשנת תנש"א: "תוקף והנהגת וענין אנ"ש שי' באה"ק הוא בידי אגו"ח באה"ק ובראשם (ועד) רבני אנ"ש שי' שהם הדיינים ופס"ד בתוקף התורה".
הוסף תגובה
0 תגובות
נצפה באתר
עוד באתר
 
העלאת תמונה
x
גרור תמונה לכאן
או
העלה תמונה
ביטול
תייג
טוען תמונות...
שגיאה!
    אישור
    מעלה תמונות...
    התמונות הועלו בהצלחה
    ויפורסמו לאחר אישורן
    התמונות תויגו בהצלחה
    ויוצגו במערכת התמונות
    המשך
    מתוך
    x
    תודה שנרשמת!
    מבטיחים לשלוח רק את הדברים הכי מעניינים :)
    x
    עדכון הנתונים נשמר בהצלחה!
    מבטיחים לשלוח רק את הדברים הכי מעניינים :)
    x
    קיבלנו את בקשתך, לא נשלח יותר הודעות...
    באפשרותך תמיד להתחבר חזרה ולהינות מהעדכונים המעניינים ביותר.