זעזוע בכותל: החרדים נחסמו, נשות הפרובוקציה נכנסו
סלקציה משטרתית מחרידה בוצעה הבוקר (ראשון) בכותל המערבי, כאשר במשך למעלה מחצי שעה נסגרו הכניסות לשריד בית המקדש כדי לאפשר "מעבר בטוח" לנשים הרפורמיות הפרובוקטיביות, המכונות בתקשורת "נשות הכותל".
שוטרי משטרת ירושלים לא הסתפקו במניעת כניסתם של המתפללים לרחבת הכותל המערבי אלא ביצעו הפרדה גסה בתוך הרחבה, כאשר הקימו מעין עזרה שלישית מיוחדת עבור נשות הכותל אותה אבטחו בכוחות גדולים.
בנוסף, מדווח כיכר השבת, מאות מתפללים שביקשו לעבור אל חדר השירותים שהועתק לצד הכניסה לכותל, נהדפו על-ידי כוחות המשטרה.
רב הכותל המערבי הרב שמואל רבינוביץ מביע צער על תמונת המצב שהייתה לנגד עיני עם ישראל הבוקר-ראש חודש תמוז, חודש שבו אנו מתחילים לציין את חורבן הבית שנחרב בעוון שנאת חינם.
"הבוקר נהפך הכותל למבצר סגור לצורך הפרובוקציה של קבוצת הנשים הללו", אמר ל-COL, "התמונה של מבצר זה היא בושה וחרפה לעם היהודי כולו. כאשר מחסומים הוצבו בתוך עזרות התפילה ובמקביל נסגרו לזמן ארוך חדרי השרותים ונמנעו כניסות של מתפללים לרחבת הכותל המערבי, דבר זה הוא ביזיון של כולנו ופגיעה עמוקה בקדושת הכותל המערבי ובאחדות שהוא מייצג".
רב הכותל המערבי פנה בזה לכל הגורמים לעשות הכל כדי שבעתיד ימצא פתרון למחלוקת זו, שאינה מוסיפה כבוד למקום הקדוש ולעם ישראל כולו. "אני בטוח כי בחכמה ובתבונה ימצא הפתרון", הוסיף.
מאפשרים לכם לקבל