בזכות התניא: אליה אוחיון בן ה-4 התעורר מהתרדמת הממושכת
הרצל קוסאשוילי
במשך שלושה ימים היה הילד אליה אוחיון בן הארבע מאשדוד שרוי בתרדמת. זאת, לאחר שטבע בבריכה, כשהוא מצוי בתחתית בור המים במשך למעלה מחמש דקות תמימות. הרופאים שהיו סקפטיים לגבי החלמתו, חזו תהליך שיקום ארוך וממושך אם בכלל. אבל אז הגיע הרב מנחם מענדל עמאר שגר בבניין בו מתגורר הילד, והביא להורים המודאגים ספר תניא שקיבל מהרבי בשנת תשמ"ג.
בשיחה עם COL משחזר האב גיל את פרטי המאורע והנס, כשאני תופס אותו בין תפילת מנחה לתפילת ערבית.
"בשבת שעברה, התארחנו אצל חברים בבית שצמוד לביתו של הרב עמאר. אליה שיחק עם אחותו הקטנה במים והיה עם מצופים. בהמשך, לפי מצלמות האבטחה התברר לנו שאליה יצא מהבריכה והסיר את המצופים וחזר למים. אחותו ובנו של המארח לא קלטו שהוא חזר למים והמשיכו בשלהם. לבנתיים, הגיע הבן הגדול שלנו אופק ובהיסח הדעת של הבן שהגיע, שימת הלב מאליה ברחה לי.
לאחר כמה דקות שאל אותנו אופק "איפה אליה?" עניתי לו "בבריכה". הוא ניגש לבריכה רץ אליי בחזרה ואומר לי "אבא, אליה לא בבריכה". מיד קלטתי שקרה משהו וקפצתי למים. אני רואה אותו שוכב בקרקעית המים ללא תזוזה. משיתי אותו מהמים כשהוא ללא דופק וללא נשימה. ביצענו בו הנשמה ועיסוי לב במשך כעשר דקות.
הנשימה לא חזרה, אבל הוא הקיא ופלט מים. לבנתיים הגיעו מד"א ואני מפקיד אותו בידיהם כשאני בקושי מרגיש את הדופק של אליה. מד"א ביצעו החיאה ולקחו ל'קפלן'. אליה הגיע לשם במצב קשה והרופאים אמרו שהדופק חלש. הם הרדימו אותו והנשימו אותו עם חמצן, בתקווה שלאחר 48 שעות, כשהגוף יתאושש מהטראומה של הטביעה, יוכלו לאמוד את הנזק המוחי שנגרם לילד".
"מהרגע שהגענו ל'קפלן' הרופאים הפגינו ייאוש. באותו לילה שהילד טבע, הרב עמאר הגיע עם אישתו והתחלנו יחד לקרוא תהלים במסדרונות. הוא נכנס לחדר שלו ואז הוא שאל את הרופאים מה מצבו? אמרו לו שהמצב קשה וכו' ושהסיכוי שייצא ללא נזק מוחי הוא אפסי. ואז הרב עמאר שלף את הספר-התנא שקיבל מהרבי מליובאוויטש, וביקש מהרופאים להשאיר את ספר התניא למראשותיו של הילד. הרב עמאר אמר לרופאים: "אני מרגיש שבעזרת ה' הוא יהיה בסדר ועוד יום יומיים יהיו ישועות".
הוא יצא מהחדר של אליה מחויך. הרופאים לא הבינו בכלל על מה הוא מדבר, והאמת שגם אנחנו היינו מיואשים ונתנו למילים של הרב עמאר לחלוף לנו מעל לראש... לא הצלחנו לעכל את הבשורה הקשה. במקביל, המשטרה חקרה את הדייר שאצלו התרחשה הטביעה. כך התגלו המצלמות שגילו כי במשך חמש דקות הוא לא נשם מתחת למים! שתבין, בדרך כלל, אחרי שתי דקות הנזק למוח הוא כבר בלתי הפיך".
"אחרי יומיים ניתקו ממנו את המכשירים בכדי לבדוק את מצב המוח. אמרו לנו: "דברו איתו שישמע את הקול שלכם". אחרי רבע שעה הוא התחיל למצמץ והיו לו כל מיני רפלקסים. לאליה היה מנהג ללכת בכל יום עם סבתא למכולת ולקבל ממנה ארטיק. שאלתי אותו שאלה ארוכה ומורכבת: "אליה, אתה רוצה שסבתא תיקח אותך למכולת לקחת גלידה?" אליה פקח את את עינו, ועם הצינורות שליפפו את גרונו והשתלשלו מפיו הוא הנהן פעמיים לשאלתי. בכינו שם מאושר. הבנו שהמוח לא נפגע בצורה קשה, והוא הבין את מה ששאלנו".
"משם המצב רק השתפר. היום הוא עדיין בקפלן, אבל הוא כבר הולך בכוחות עצמו ומדבר. אוכל כרגיל, וזוכר דברים ואירועים מהעבר. גם הנוירולוג שבדק אותו לא האמין למראה עיניו. אנחנו מקווים לצאת במהרה ומבקשים שתמשיכו להתפלל למענו: אליה בן רבקה. וגם עבור הילד דניאל בן סמדר שנמצא במצב אנוש ליד חדרו של אליה, לאחר שטבע בבריכה בחפץ חיים".
מאפשרים לכם לקבל